Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 02:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1495,73+0,16%

Вчора індекс Української біржі ще помітно підріс – на 1,1%, впритул наблизившись до свого локального максимуму тритижневої давнини та підбираючись під недавній (січневий) майже шестирічний максимум (з 21-ого лютого 2012 року). До цих піків залишилось, відповідно, лише 0,15% та 1,4%.

Як і днем раніше, всі п’ять індексних акцій УБ закінчили вчорашні торги в плюсі. Більше всього додали цього четверга, як і днем раніше, маловпливові акції «Донбасенерго» - аж 10,2% - «по ціні закриття» (в середу додали 4,5%). І це відбулось на дуже хороших обсягах торгів цими паперами, як для цього емітента. Ціна акцій «Донбасенерго» таким чином відновилась до 18 гривень за акцію. Другими по зростанню були акції «Центренерго» (+1,2%). Ріст цін інших індексних паперів Української біржі не перевищив 0,4%.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі суттєво знизились в порівнянні з попереднім торговим днем, і були вдвічі меншими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. На ринку заявок УБ торгували ще пайовими паперами дев’яти «не індексних» емітентів. Як і днем раніше, відносно значними були обсяги торгів не індексними паперами Миронівського хлібопродукту, меншими – акціями шахтоуправління  «АреслорМіттал  Кривий Ріг» та «Азовсталі». Торги іншими акціями, з тих, які торгувались, пройшли з малими та зовсім малими обсягами.

На ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП суттєво знизились. Були, та й то не дуже великим обсягом, торги короткостроковими дисконтними паперами з терміном погашення 15.08.2018.

З новин місцевих емітентів. Мінекології не узгодило продовження 27 ліцензій «Укрнафти» та 37 ліцензій «Укргазвидобування» на видобуток через відсутність екологічної експертизи. «Укрнафта» вже почала виправляти цей недолік. Міністерство пообіцяло, що у випадку усунення порушень, затримки з його сторони у видачі дозволів не буде.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Рух на них вчора був слабким і різним на різних фондових майданчиках.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,1% після втрати днем раніше 0,55% і, ще днем раніше, 0,6%. Цьому росту допомогло деяке, несильне, зниження дохідностей державних облігацій США. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,2% після росту на 0,2% днем раніше. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,7% після росту цієї середи на 1,3%.

Серед керуючих хедж-фондами (фондами, які дуже активно торгують і можуть вигравати, як на рості ринку, так і на його зниженні) відновлюється оптимізм. Ця індустрія зазнала втрат протягом минулих років, коли фондові ринки постійно зростали з малою волатильністю. Відтік коштів інвесторів з хедж-фондів минулого року склав 110 млрд. доларів США, а в цьому році притік уже перевищив 44 млрд.. Згідно з опитуваннями Preqin, провідної компанії, з тих які спеціалізуються на дослідженнях «альтернативного» управління активами, 45% опитаних менеджерів хедж-фондів вірять у те, що наприкінці 2017, на початку 2018 фондові ринки досягли своїх піків. Менше, 29%, вважають, що фондові ринки перебувають ще у стадії зростання. 17% опитаних керуючих хедж-фондами (лише ними) ще не виробили певної думки, Рис. 1 нижче. Однак, підвищена волатильність ринків, яка очікується багатьма інвесторами на ринках акцій в цьому році, в будь-якому  випадку розвитку подій викликає підвищений попит саме на ці послуги.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають (за виключенням британського FTSE 100). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, на відкритті європейські фондові індекси дуже мало зміняться. Зранку індекс MSCI EM додає 0,8-0,9%. Схоже, акції країн, які розвиваються, в середньому продовжили неспішний ріст рваним темпом. Подивимось, як буде далі.

Після вчорашнього росту на УБ дещо більш імовірним видається зростання в середньому цін місцевих індексних акцій сьогодні. Однак, наближення індексу Української біржі до своїх останніх двох піків вимагає від місцевих трейдерів підвищеної уваги і страховки від несподіваного зниження.

Рис. 1


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 23 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду