Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 00:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1504,86+0,61%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,2%, таким чином на якихось незначних 0,015% перевищивши свій минулий локальний пік від 5 лютого 2018. До майже шестирічного піку від 12 лютого 2018 індексу залишилось пройти уверх відстань лише у 1,2%.

 Підросли в ціні три індексних акції з п’яти; ціни двох – знизились. З індексних паперів УБ найбільш позитивну динаміку мала, як і минулого четверга та середи, ціна акцій «Донбасенерго» (+2,5%). Другими, як і минулої середи були за позитивним ціновим результатом акції Райффайзен банк Аваль (+1,1%). Хтось таки розраховує на хороші дивіденди від цього банку. Помітно знизилась ціна індексних акцій «Укрнафти» (-1,7%). Ціни двох інших індексних паперів біржі змінились незначно.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці суттєво підросли в порівнянні з попереднім торговим днем, і були десь на третину вищими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Того дня, на ринку заявок УБ торгували значними обсягами «не індексних» акцій (крім фондів). На рівні вище обсягів торгів індексними акціями, були торги акціями «Дніпрообленерго», меншими, але досить помітними «Миколаївобленерго». Помітними, хоча й меншими, були торги акціями також «Турбоатому», Нижньодніпровського трубопрокатного заводу, дещо меншими «Азовсталі». Відчувається, учасники ринку готуються до чергових зборів акціонерів. Торги акціями ще чотирьох емітентів пройшли минулої п’ятниці з меншими чи просто малими обсягами.

Минулої п’ятниці на ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП були невисокими. Були, як і днем раніше, з не дуже великим обсягом, торги короткостроковими дисконтними паперами з терміном погашення 15.08.2018. До них додались торги середньостроковими відсотковими державними паперами з терміном погашення 10.07.2019.

 Макроекономічні новини по Україні. Обсяги промислового виробництва в січні 2018 року в порівнянні з січнем 2017 зросли на 3,6%, а з коригуванням на ефект календарних днів на 2,9%, повідомляє Держстат.

 ТОВ "ДТЭК Пауэр Трейд" завершило примусовий викуп акцій «Дніпроенерго» та «Західенерго» після купівлі компанією Ornex в серпні минулого року у держави по 25% акцій кожної з компаній на аукціоні.

 З приводу цього викупу наразі є суперечка одного з міноритаріїв стосовно ціни першої процедури добровільного викупу, яка на його думку має відповідати курсу «Української біржі» - 773,7 грн. за акцію. Комісія з цінних паперів підтримала міноритарія, однак ПАТ «ДТЕК «Дніпроенерго» вважає свої дії законними. Побачимо, що буде далі.

 Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Рух на них минулої п’ятниці був доволі різним, але позитивним.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс аж на 1,6% (коментар далі). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня додав помірковані 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, суттєві - 1,3%.

 Федеральна резервна система не вважає, що інфляція, яка на її думку по її улюбленій мірі «базовий дефлятор PCE» (середнє геометричне індексу споживчих цін по двом корзинам на початок та кінець періоду без врахування волатильних цін на паливо та продукти харчування) досягне цільових 2%, але не буде зростати швидко. В якості причини ФРС бачить технологічні новації. Такими чином основний чинник, який може давити на ціни акцій та облігацій вниз і підтримувати долар США, бачиться, як дуже і дуже помірковано зростаючий.

 А між тим знаменита страхова (чи на думку когось холдингова) компанія Berkshire Hathaway тримала на кінець 2017 року в грошових коштах та більше в короткострокових облігаціях 116 млрд. доларів США (19% активів компанії, якщо їх рахувати станом на 31.12.2016 – не 31.12.2017!) в порівнянні з 86 млрд. на кінець 2016. Її керівник, знаменитий мільярдер-інвестор Воррен Баффет, в листі акціонерам компанії повідомив, що на превеликий жаль його та іншого керівника компанії Чарлі Мунгера навіть посередні бізнеси в США зараз занадто дорогі, щоб здійснювати зараз придбання помітної частини їх активів. І це симптоматично.  Варте уваги. Воррен Баффет завжди повторює, що найкращий спосіб інвестувати купувати активи, коли вони дешеві і не робити цього коли вони дорогі.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають (за виключенням Nasdaq). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно підростуть. Зранку індекс MSCI EM додає 0,6%.

 Після змішаного, але все ж росту минулої п’ятниці, на УБ, на позитивному (локально) зовнішньому фоні дещо більш імовірним видається зростання в середньому цін місцевих індексних акцій сьогодні. Однак, повторимо, наближення індексу Української біржі до своїх останніх двох піків вимагає від місцевих трейдерів підвищеної уваги і страховки від несподіваного зниження.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 26 февраля 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду