Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 15:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 27 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1538,1+2,21%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6%. Так, так, потихеньку індикатор УБ добирається до своїх значень небачених з 2012 року. Три індексних акції Української біржі з п’яти вчора додали в ціні; ціни двох – знизились. З індексних паперів УБ найбільшу позитивну динаміку мали вчора акції «Укрнафти» (+1,5%) та, як і минулої п’ятниці, акції Райффайзен банк Аваль (знову ріст на ті ж, що й минулої п’ятниці, 1,1%). Ціна акцій Райффайзен банк Аваль вчора перевищила 0,33 грн.. І знову ж таки, повторимось, хтось таки розраховує на хороші дивіденди від цього банку. Ціни трьох інших індексних паперів Української біржі змінились вчора менш, ніж на 0,6% в абсолютному вираженні.

Технічна картина в фондовому індикаторі УБ зараз – це неспішний, але послідовний ріст.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора помітно знизились в порівнянні з минулою п’ятницею, і були десь відсотків на 20% нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Вчора, на ринку заявок УБ торгували значними обсягами «не індексних» акцій (крім фондів). На рівні обсягів торгів індексними акціями, були торги акціями «Азовсталі» та Миронівського хлібопродукту. Помітними за обсягами були також цього понеділка торги акціями Авдіївського коксохіму. Торги акціями ще трьох емітентів пройшли з невеликими обсягами.

Вчора на ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП були відносно малими. Були з не дуже великим обсягом торги середньостроковими відсотковими державними паперами з термінами погашення 11.04.2018, 06.06.2016 та 13.05.2020 – останні з зовсім невеликими обсягами.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Вчорашній рух на них був позитивним. Світові фондові індекси (перш за все США) підходять поступово до недавніх піків, і тому їх рух мав би поступово сповільнюватись, але зараз цього в США не відбувається.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 1,2%. До свого недавнього історичного максимуму цьому фондовому індикатору залишилось трохи більше 3% (3,25%). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього понеділка додав 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - підріс на 0,4%.

Дохідність 10-и річних державних облігацій США на минулому тижні зупинилась в рості нижче 2,9%, і вже кілька торгових днів перебуває там.

Сьогодні очікується виступ в Конгресі США Голови ФРС Джерома Павелла. Навряд чи очільник американського центробанку захоче підняти якісь дуже спірні питання під час свого першого виступу.

Банк США Goldman Sachs вважає, що якщо дохідність 10-и річних облігацій США зросте до 4,5% (стресовий сценарій банку), то економіка США, незважаючи на це, продовжить зростання. Проте, за таких умов, фондові індекси США, на думку банку, знизяться від поточних рівнів приблизно на 20%. Це не є базовим сценарієм Goldman Sachs, який бачить дохідність 10-и річних державних паперів США в кінці 2018 року на рівні 3,25%.

Цього четверга в США будуть опубліковані чергові місячні дані по улюбленій мірі інфляції ФРС – дефлятору (в т.ч. базовому) індексу особистого споживання (PCE deflator). Зазвичай базовий показник ІОС на пару десятих пункти менше базової інфляції в США. Цільове значення ФРС для базового дефлятору PCE – 2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються; на європейські – слабко зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси переважно дуже слабко підростуть. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,2-0,3%.

Місцевий ринок акцій прагне зростати. Це чітко видно. Тому варто, мабуть, більше схилятись до позитивного сценарію торгів на УБ сьогодні. Зовнішній фон є позитивним, але не занадто сильно позитивним. Індекс Української біржі знаходиться коло свого шестирічного піку, тому сценарій росту акцій на УБ на сьогодні не є абсолютно однозначним, хоча і дещо більш імовірним.






·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду