Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 04:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 6 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1621,5+0,32%

Вчора індекс Української біржі підріс на непогані 1,3%, освіживши свій багаторічний максимум. Причому, зросли в ціні всі п’ять індексних акцій УБ. Таким чином, не знайшла свого продовження технічна негативна корекція минулої п’ятниці після росту індикатору на 10% за попередніх вісім торгових сесій, що буває нечасто. Можливо, цьому допоміг вчорашній ріст на європейських фондових майданчиках.

Найбільше додали в ціні цього понеділка з індексних акцій, акції «Мотор Січі» (+2,2%) та Райффайзен банк Аваль (+1,2%). Ціни інших індексних паперів зросли менш, ніж на 1%.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі підросли в порівнянні з обсягами минулої  п’ятниці. Вони більш, ніж в півтора рази перевищили свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Вчора, як і минулої п’ятниці, і днем раніше, на досить значному рівні, близькому до обсягів торгів індексними акціями, були торги акціями «Турбоатому». Цей папір вже торгується, як індексний УБ за обсягами. Відносно великими на ринку заявок Української біржі були обсяги торгів цього понеділка акціями «Миронівського хлібопродукту», суттєвими - «Азовсталі». Взагалі примітно, що торгували паперами, які згідно з повідомленням, підлягають обов’язковому викупу. Ще, крім «Азовсталі», в цьому зв’язку варто згадати «Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча», з акціями якого давно не було угод, та Авдіївський косохім. Хоча, обсяги торгів акціями цих двох емітентів були незначними, як і акціями ще двох інших.

На ринку заявок Української біржі пройшли торги великими обсягами ОВДП, перш за все доларовими. Особливо великими були обсяги торгів  середньостроковими відсотковими доларовими паперами з терміном погашення 28.03.2018. Можливо, хтось замість них збирається придбати гривневі державні папери в розрахунку на ріст відсоткових ставок після недавнього підвищення облікової ставки НБУ до 17%.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500, підріс ще на 1,1% після росту минулої п’ятниці на 0,5%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 відновлювався після «провалу» минулої п’ятниці на 2,1% і додав 1,0%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив відносно незначні 0,5% практично виключно за рахунок азійських акцій. За п’ять останніх торгових днів індикатор MSCI EM втратив 3,7%. Проте на річному інтервалі – його ріст 28%.

Президент США Трамп змінив тон у висловлюваннях, щодо торгових бар’єрів на набагато більш дипломатичний, а спікер Палати представників Конгресу США Пол Райан сказав, що від «вкрай стурбований» планами стосовно торгових бар’єрів. Впливові представники Конгресу не виключили, що законодавці можуть вдатись до законодавчих актів, які обмежать силу указів президента, якщо «торговим війнам» буде покладено початок. ЄС вже почав планувати заходи у відповідь так само, як Мексика та Канада. Тож, на цьому більш спокійному фоні акції в США та Європі вчора помітно підростали.

3 березня в Пекіні в Будинку народних зібрань відкрилася перша сесія Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю 13-го скликання. Важливими для світових фінансових ринків (в тому числі і специфічно для України) є певні економічні тези зібрання. Є плани Китаю зберегти ріст економіки в 2018 році на рівні 6,5% (в 2017 – фактичні 6,9% - перевиконання плану 2016), контролювати боргову ситуацію в країні, а також зменшити надлишкові виробничі потужності в ряді секторів, перш за все, сталеливарній галузі.

Стабільний розвиток економіки Китаю є однією з передумов фінансово стабільної ситуації в світі і в Україні, і для України передумовою доволі важливою.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, на відкритті європейські фондові індекси помітно підростуть. Зранку індекс MSCI EM зростає на суттєві 1,5%.

Сьогодні, після «невдалої» корекції минулої п’ятниці і вчорашнього росту на Українській біржі, а також на позитивному зовнішньому фоні, логічним видається продовження росту на Українській біржі. Та, все ж, враховуючи багаторічний максимум індексу УБ, місцевим трейдерам варто бути обережними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 марта 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду