Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 08.05.2024 22:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 7 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1611,53-0,61%

Вчора індекс Української біржі ще підріс. На цей раз на невеликі 0,3%. Та все ж він знову «освіжив» свій багаторічний (з грудня 2011) максимум. Ціни індексних паперів змінились різнонаправлено і несильно – менш, ніж на 0,6% в абсолютному вираженні. В цінах індексних паперів за закритті торгів була певна симетрія: ціни двох індексних акцій слабко зросли, ціни двох несильно просіли, ціна акцій Райффайзен банк Аваль – не змінилась.

Сьогодні зранку о 7:00 по Лондонському часу (на сайті Лондонської біржі) були опубліковані фінансові результати Миронівського хлібопродукту за 4-ий квартал 2017 року та повний 2017 рік. 25 січня 2018 були опубліковані виробничі та торгівельні показники компанії (обсяги в натуральному вираженні, частка експорту, ціни). Фінансові показники, ринкові коефіцієнти компанії по вчорашній ціні акцій, боргове навантаження та виробничі результати  представлені на графіках нижче, Рис. 1-11. В цілому по року є певний і непоганий приріст доходів та прибутків в доларах США та стабільні обсяги виробництва та продажів курятини з дуже незначним зменшенням, останнє, - як пояснювало керівництво, по причині – зміни перехідних запасів (великих обсягів продажів в першій половині року). В цілому звітність позитивна.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі дещо знизились в порівнянні зі вчорашніми, але залишились помітно вищими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Вчора помітними на ринку заявок Української біржі були обсяги торгів акціями «Азовсталі», Авдіївського косохіму, Миронівського хлібопродукту, «Турбоатому. Обсяги торгів акціями цих трьох емітентів були незначними.

На ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП були незначними. Торгували  середньостроковими відсотковими паперами з двома термінами погашення: 11.04.2018 та 29.08.2018.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Широкий фондовий індекс США S&P 500, підріс ще на 0,3% після росту цього понеділка на 1,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, «доганяючи» західні фондові індекси підріс на 1,5% після втрати відносно незначних 0,5% днем раніше.

Подав у відставку вищий економічний радник президента США Трампа Гарі Кон (в недалекому минулому президент банку Goldman Sachs - № 2 з керівників банку). Аргументом начебто послугували принципові розбіжності щодо мит США на сталь та алюміній. Однак не тільки ця одна суперечка. В минулому році Гарі Кон приклав доволі багато зусиль по просуванню нового податкового стимулюючого законодавства в США. Уолл-Стріт може стурбувати ця новина.

Після цього поступила ще одна негативна новина. США можуть накласти широкі бар’єри на інвестиції Китаю в США та обмежувальні мита на широкий ряд товарів китайського виробництва (включаючи товари легкої промисловості, побутову електроніку), які імпортуються в США. Приводом начебто слугує негативна практика Китаю по відношенню до продукції інтелектуальної власності США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси різко пішли вниз; на європейські фондові індекси також помітно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно знизяться. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,4%.

Сьогодні, після слабкого вчорашнього росту на Українській біржі, а також на однозначно негативному зовнішньому фоні складно очікувати дуже суттєвого росту індексу Українскьої біржі. Шанси на слабкий ріст та певне зниження цін індексних акцій сьогодні видаються близькими. Можливо на зниження – дещо вищими.


Рис.1

Рис. 2

Рис. 3

Рис. 4

Рис. 5

Рис. 6

Рис. 7

Рис. 8

Рис. 9

Рис.10

Рис. 11



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 марта 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду