Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 11:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1624,02-0,29%

Вчора індекс Української біржі втратив незначні 0,25% після досягнення свого багаторічного (з другого вересня 2011 року) максимуму. Вчора три індексних папери УБ знизились в ціні, два – зросли. Ціна індексних акцій «Укрнафти» минулого дня втратила 2,95% після росту цього понеділка на 2,2%, а акції Райффайзен банк Аваль просіли на 1,0% після росту днем раніше на 1,3%. Ціни трьох інших індексних акцій змінились менш, ніж на 0,8% в абсолютному вимірі.

Звертає на себе увагу суттєве розходження значення індексу Української біржі та березневого ф’ючерсу на цей індекс за день до експірації ф’ючерсу. Різниця складає мінус 3,6% (ф’ючерс - «нижче»). Цікаво буде подивитись на рух цін акцій в день експірації.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора суттєво підросли, і були десь відсотків на сімдесят вищими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Крім індексних, на ринку заявок Української біржі торгували ще акціями одинадцяти емітентів (крім фондів). Повторимось, відчувається наближення періоду загальних зборів акціонерів. Помітними були торги не індексними акціями «Турбоатому» (поки не індексними – до 16.03.18), «Укргазбанку» та Миронівського хлібопродукту. Був зафіксований біржовий курс «Дніпрообленерго». На цей раз він склав 495 грн..

На ринку заявок Української біржі торгів пройшли зовсім незначні обсяги торгів ОВДП одного випуску.

Новини стосовно українських емітентів.

Миронівський хлібопродукт, за повідомленнями французького Challenge's може придбати французького виробника курятини Doux Group. Французька фірма несе збитки і її акціонер чи то не може, чи то не бажає її підтримувати. За даними французького видання перемовини йдуть коло кількості робочих місць, що залишаться у французького виробника, суми інвестицій МХП та суми їх часткової компенсації за рахунок державних субсидій Франції. Ця інформація офіційно не підтверджена МХП.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,6% від свого локального максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 1,0%, на фоні укріплення євро, і теж знижуючись від свого локального піку, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього вівторка підріс на незначний 0,1%.

Світові фондові індекси досягли позавчора та вчора певних локальних піків, які є близькими до недавніх своїх піків і нижчими від своїх історичних, чи багаторічних максимумів, досягнутих на початку цього року. Тому, зниження світових фондових індикаторів технічно і фундаментально виглядає зараз логічно. Останнє, враховуючи що чинники, які призвели до корекції від максимумів початку року (можливий стрибок інфляції в США і прискорений ріст відсоткових ставок), пом’якшились, але зовсім не зникли.

В цьому контексті. Очікуваною подією минулого дня став вихід даних по індексу споживчих цін в США в лютому. Дані вийшли в точності такими, як і очікувалось. ІСЦ зріс в місячному вираженні на 0,2% і в річному вимірі на 2,2%, що вище січневого показника на річній основі – 2,1%. Базовий показник, за виключенням цін на паливо та продукти харчування зріс місяць до місяця на 0,2% та на 1,8% рік до року (лютий до лютого). Це відбулось після несподіваного стрибка інфляції в США в місячному вираженні в січні цього року (на 0,5%).

Більш «спокійні дані» по інфляції, абсолютно всі в лінії з очікуваннями, сприяли невеликому зниженню дохідностей державних облігацій США та певному ослабленню долара США. Первісно, на початку торгів в США вони мали результатом деяке підростання фондових індексів цієї країни. Місяцем раніше, після виходу січневих показників по інфляції та заробітним платам учасники фінансових ринків почали побоювалось того факту, що більший темп зростання цін в США спонукає ФРС швидше піднімати базову ставку в країні, що негативно для цін акцій та облігацій.

Також за інформацією окремих видань адміністрація (уряд) США начебто готують заходи щодо обмеження імпорту в США з Китаю. Первісно мова йде про 30 млрд. доларів США. Але за інформацією президент США вимагає більшу цифру. Що стосується останнього, то в інтерв’ю на минулому тижні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард сказала, що в «торгових війнах» ніхто не виграє. Однак, що стосується Китаю, то США мають певні справедливі аргументи стосовно не симетрії торгових відносин. Мова йде про використання Китаєм технологій США в начебто не зовсім чистий спосіб.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси мало зміняться. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,6%, повторюючи з невеликим запізненням вчорашній рух на західних фондових біржах (через різницю в часі торгів).

Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій нейтральний – слабко негативний. На цьому фоні та за відсутності сильних місцевих новин можливе продовження «вчорашньої» негативної корекції на Українській біржі. Однак, можливий і певний ріст цін акцій на УБ. Ймовірності бачаться близькими. Певну і значиму інтригу вносить поточна велика різниця між значенням індексу УБ та березневим ф’ючерсом на індекс УБ. Тож сьогодні можна очікувати і певних несподіванок, сюрпризів. Також, ще раз повторимось, місцевим трейдерам варто бути уважними в зв’язку з періодом виходу оголошень про проведення річних зборів акціонерів з інформацією про фінансові результати емітентів і запропоновані дивіденди.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 марта 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду