Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 06:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1576,35-2,94%

За результатами вчорашніх торгів індекс Української біржі втратив ще незначні 0,3% незначно більше, ніж днем раніше. Індекс УБ знаходиться коло свого недавнього багаторічного (з другого вересня 2011 року) максимуму. Два індексних папери УБ знизились в ціні, ціна двох – зросла. Один індексний папір, акції «Донбасенерго» – вчора не торгувався. Ціна індексних акцій «Укрнафти» минулого дня втратила найбільше з індексних паперів - 2,55% після втрати 2,95% цього вівторка. По великому рахунку ціна цих паперів сильно коливається день від дня в останні тижні, але змінилась за період в цілому незначно. Ціна акцій «Ценетренерго вчора просіла на 1,1%. Це після її непоганого росту останніх тижнів з 15 грн. до 19,4 грн. за акцію. Ціни двох інших індексних акцій Української біржі, які торгувались вчора, – незначно підросли.

Значення індексу Української біржі та ф’ючерсу на цей індекс суттєво зблизились. Це відбулось, перш за все, за рахунок руху ф’ючерсу (+2,6% за вчорашній день). Сьогодні день експірації ф’ючерсу. Але розходження значення ф’ючерсу та самого індексу Української біржі вже невелике.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі суттєво знизились, і на відміну від попередніх торгових днів, і склали десь трохи більше половини своїх середньоденних значень за останні півроку, рік та два. Крім індексних, на ринку заявок Української біржі вчора торгували ще акціями дев’яти емітентів (крім фондів). Повторимо ще раз, по торгам відчувається наближення періоду загальних зборів акціонерів. В списках торгів з’являються нові папери, якими не торгували на ринку заявок УБ вже багато часу. Вчора суттєвими – на рівні індексних паперів УБ були торги не індексними акціями «Азовсталі» та Миронівського хлібопродукту, помітними «Турбоатому» (індексними – з 16.03.18), Новомосковського трубного заводу, ще меншими «Дніпрообленерго».

На ринку заявок Української біржі торгів пройшли обсяги торгів ОВДП шести випусків – кожного з відносно невеликим, як для таких боргових паперів, обсягами. Ці торги дуже цікаві з позицій інвестора в ці папери, щоб відчути справжню ліквідність цього ринку. (Хоча, можливо, угоди з ними замикаються в рамках одного маркет-майкера чи дилера за рахунок двосторонніх котирувань). Цей аналіз також корисний з точки зору погляду на ліквідність по строкам погашення паперів.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Світові фондові індекси  рухались не дуже сильно, і негативно.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,6%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулого дня просів на 0,15%. Такому невеликому зниженню цього індикатору допомогло локальне ослаблення євро (на фоні обережних коментарів керівника ЄЦБ Маріо Драгі). Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цієї середи втратив 0,4%.

З’явилась уточнена інформація про те, що США готують митні бар’єри для товарів з Китаю на суму 60 млрд. доларів США та обмеження стосовно інвестицій Китаю в США. На цей захід китайці можуть відповісти зменшенням угод з купівлі літаків Боїнг.

КУА Goldman Sachs Group, GMO, Voya Investment Management та JPMorgan Chase зараз  дають позитивні рекомендації стосовно фондових ринків країн, як розвиваються, в першу чергу виділяючи фармацевтичний сектор Індії, споживчий сектор Мексики, суверенний борг Аргентини, а також в цілому папери Саудівської Аравії, поки обережно, Південної Африки (яку вже очолює новий президент і саме через це) та В’єтнам.

Поміж тим є й більш обережні фахівці, як розглядають останні зміни у Вашингтоні по митним бар’єрам, як практичне втілення лозунгу «Америка перша». Тому вони особливо насторожено ставляться до «відкритих» (в плані зовнішньої торгівлі) країн, що розвиваються (куди входить і Україна). Вони вважають, що ці країни можуть постраждати від митних бар’єрів США (навіть не безпосередньо, а через торгівлю з іншими країнами).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові та на європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси переважно несильно підростуть. Індекс MSCI EM додає скромні 0,1%.

Зовнішній фон для місцевого ринку акцій слабко позитивний. Проте, сьогодні день експірації ф’ючерсу на УБ. Тому сьогодні від торгів на основній місцевій фондовій біржі можна очікувати і певних несподіванок. Також, ще раз повторимось, місцевим трейдерам варто бути уважними в зв’язку з періодом виходу оголошень про проведення річних зборів акціонерів з інформацією про фінансові результати емітентів і запропоновані дивіденди.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 марта 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду