Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 00:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1629,56+3,38%

Вчора за результатами торгів індекс Української біржі знизився на суттєві 2,9%, хоча ситуація на зовнішніх фондових ринках була на момент закінчення торгів на місцевому ринку акцій відносно спокійною і, більше, позитивною. Можливо, вчорашнє зниження на УБ віднести до експірації березневого ф’ючерсу на індекс, що часто викликає суттєвий ціновий рух в індексних паперах. Вчора суттєво знизились усі п’ять індексних акцій Української біржі, але особливо «відзначились» в негативну сторону акції «Укрнафти», ціна яких втратила 11,7%. Суттєво втратили в ціні також акції «Донбасенерго» (-5,8%), досить помітно акції Райффайзен банк Аваль (-2,3%) та «Центренерго» (-2,2%). Ціна акцій «Мотор Січі» опустилась на 1,5%.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі дуже суттєво підросли, що також можна віднести до факту вчорашньої експірації березневого ф’ючерсу на індекс УБ. Не має сенсу, таким чином, порівнювати обсяги вчорашніх торгів індексними паперами з історичними. Варто лише згадати в цьому зв’язку, що найбільші обсяги, точніше більше половини торгів індексними акціями Української біржі, вчора на ринку заявок УБ прийшлись на торги акціями «Укрнафти».

Крім індексних, на ринку заявок Української біржі торгували ще акціями десяти емітентів (крім фондів). Досить значними, на рівні вчорашніх великих обсягів торгів індексним акціями були торги паперами «Турбоатому» (індексними – з дня сьогоднішнього), та Миронівського хлібопродукту. Меншими, але з дуже непоганими обсягами торгували не індексними акціями «Дніпрообленерго» та «Азовсталі». Торги іншими паперами зі згаданої десятки пройшли при невеликих, чи, просто, малих обсягах.

На ринку заявок Української біржі були торги ОВДП чотирьох випусків – кожного з відносно невеликим, як для таких боргових паперів, обсягами. Торги відбулись з ОВДП з різними термінами погашення, і в 2018, і в 2020 роках, в тому числі і номінованими в доларах США. Найбільший обсяг торгів вчора прийшовся на торги середньостроковими відсотковими ОВДП з терміном погашення 11.04.2018.

Вчора Верховна Рада призначила нового главу Національного банку. Ним очікувано (довго очікувано) став бувший виконуючий обов’язки глави відомства Яків Смолій. Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив призначення нового керівника НБУ.

Позачергові збори акціонерів Центрального ГЗК попередньо схвалили крупні кредитні договори та випуски облігацій, які можуть укладатись протягом року на загальну суму 8 мільярдів доларів США при одній угоді не більше 2,5 млрд. доларів. Днем раніше подібне рішення прийняли і акціонери Інгулецького ГЗК. Наступного тижня з таким же порядком денним мають пройти загальні збори акціонерів на інших підприємствах холдингу «Метінвест», включаючи «Азовсталь» та Авдіївський коксохімічний завод.

Компанія Ferrexpo ж зараз вивчає питання примусового викупу акцій у акціонерів Полтавського ГЗК.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на незначну 0,1% після втрати 0,6% днем раніше. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,5% (на фоні локального зниження євро). Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього четверга просів на незначні 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові та на європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси переважно несильно знизяться. Зранку індекс MSCI EM втрачає ще скромну 0,1%.

Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій слабко негативний. Проте, на фоні вчорашнього сильного негативного руху на основній місцевій фондовій біржі, на сьогодні можна очікувати і певного відновлення цін місцевих акцій. Цієї п’ятниці в цьому відношенні є певна невизначеність. Тому, сьогодні трейдерам необхідно бути готовими до різних сценаріїв торгів цього дня. Але, здається сценарій певного відновлення цін місцевих акцій виглядає дещо більш ймовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 марта 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду