Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 06:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1663,43+1,71%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,2%, суттєво вирівнявшись в останні хвилини. До цього в другій половині дня спостерігався провал індикатору УБ на 1,5%. В цілому індекс Української біржі в останні дні перейшов зі свого швидкого росту до повільного і досить рваного зростання.

Шість індексних паперів розділились по ціновому результату порівну: три зросли, три знизились. Найбільшу зміну мали акції «Турбоатому» (+1,2%) та «Центренерго» (-1,3%). Ціни інших індексних акцій Української біржі змінились цього вівторка менше, ніж на 0,9%.

Була множина подій, які впливають на фондовий ринок України та світові фондові ринки (а через останні також і на український ринок акцій). Перерахуємо їх спочатку коротко і дамо характеристику їх впливу на ринок акцій.

· Об’явлена ціна примусового викупу акцій «Азовсталі» - 0,564 гривень за акцію Також була затверджена ціна примусового викупу акцій Маріупольського комбінату Ілліча – 0,08 грн. за акцію (доволі негативно для місцевого ринку акцій).

· Крюківський вагонобудівний завод отримав в 2017 році прибуток 257 млн. грн.. Це при тому, що в минулі роки компанія мала відносно невеликі збитки (несильно позитивно).

·  "ДТЕК Дніпробленерго" отримав зовсім невеликий прибуток в 2017 році - 35 млн. гривень, слабший, ніж в минулому році (нейтрально-слабко негативно).

· Міжнародне агентство Fitch присвоїло новим облігаціям «Метінвесту» рейтинг В та підтвердивши рейтинг групи на рівні В. Агентство також покращило прогноз рейтингу до «позитивного» (нейтрально-дуже слабко позитивно і суттєво контрастує з першим пунктом).

· Німецький індекс ZEW (впевненості економістів) виявився суттєво слабшим за очікування (слабко негативно для світових фондових ринків, враховуючи прийнятне значення індикатору та його не такий й вже сильний вплив на фінансові ринки).

·  З’явилась інформація, що президент США Дональд Трамп оголосить цієї п’ятниці про загороджувальні мита стосовно китайського імпорту на суму 60 млрд. доларів США (слабко негативно для світових фондових ринків).

Незважаючи на два останні факти світові фондові індекси помірковано зростали, відігруючи своє досить помітне зниження попереднього дня.

Що стосується цін викупу акцій меткомбінатів, то варто завважити, що ціна викупу «Азовсталі» склала лише 0,08 від власного капіталу компанії (коефіцієнт P/B) на дату останньої офіційної звітності емітента – 31.12.2016. Тобто за кожну гривню власного капіталу емітенту буде заплачено вісім копійок.

Оскільки вже об’явлені ціни примусового викупу трьох гірничо-збагачувальних комбінатів та двох металургійних комбінатів – основних активів холдингу «Метінвест», а також днем раніше були опубліковані досить хороші фінансові показники самого холдингу за 2017 рік, то можна оцінити наскільки дешевше оцінені дочірні компанії групи порівняно з можливою оцінкою самої холдингової компанії.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора дещо знизились в порівнянні з торговою сесією цього понеділка. Проте вони були десь відсотків на сімдесят вищими свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Крім індексних, на ринку заявок Української біржі вчора торгували ще акціями шести емітентів (крім фондів). Значними були лише торги акціями Миронівського хлібопродукту. Після об’явлення цін примусового викупу емітентів групи «Метінвест» по низьким цінам, здається, учасники місцевого ринку акцій зрозуміли, що торгувати паперами поза межами дуже вузького кола емітентів не має великого сенсу.

Вчора на ринку заявок Української біржі торгів пройшли торги ОВДП лише одного випуску з дуже невеликими обсягами.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та акцій Миронівського хлібопродукту.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,15% після втрати днем раніше 1,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,5% після зниження цього понеділка на 1,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,5% після зниження на 0,8% днем раніше.

Почалось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому очікується підвищення базової ставки в цій країні на 0,25%. Учасники фінансових ринків очікують почути в тонах керівника ФРС на прес конференції після зібрання та побачити в можливих прогнозах учасників Комітету стосовно майбутньої монетарної політики, наскільки більш жорсткою вона може бути в найближчі півроку – рік. Дохідність 10-и річних державних облігацій США складала 2,885%, дворічних – 2,34%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові та європейські фондові індекси слабко підростають (за виключенням американського Nasdaq). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси дуже слабко підростуть (за виключенням британського FTSE 100). Зранку індекс MSCI EM практично не змінюється.

Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій нейтральний. Видається, як і вчора, імовірним, що сьогодні торги акціями на Українській біржі пройдуть в спокійному режимі. Є слабкий загальний тренд місцевого ринку на ріст. Проте, нинішня волатильність на УБ не дає змоги впевнено будувати зараз очікування  стосовно руху місцевого ринку акцій. По логіці він, скоріше, мав би бути сьогодні слабко позитивним. Та все ж це далеко не є заданим. До того ж, трейдерам також необхідно слідкувати за об’явами про проведення загальних зборів акціонерів з показниками чистого прибутку емітентів та запропонованих дивідендів. Ці оголошення можуть змінювати напрямок торгів.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 марта 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду