Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 19:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 2 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1665,53-1,01%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі суттєво підріс на 1,7% практично відігравши зниження попереднього дня, - 1,8%. Зараз технічна картина в індикаторі УБ це, можливо, початок переходу від росту до середньострокової динаміки з майже нульовою зміною. Хоча, тут можливий певний влив також і свята Пасхи у католиків та протестантів минулої п’ятниці і цієї неділі, і довгі вихідні на західних біржах, і певна обережність на цьому фоні місцевих українських трейдерів.

Зросли всі індексні акції «Української біржі». З індексних паперів Української біржі найбільше підросли в ціні акції «Центренерго» (+2,5%), «Райффайзен банк Аваль» (+2,4%) та «Турбоатому» (+2,4%). Ціна інші індексних паперів того дня підросла на близько 1%.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ досить суттєво знизились, і стали меншими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Трохи більше половини цих  обсягів, як і минулого четверга, забезпечили торги акціями «Центренерго».

Крім індексних паперів торгували на ринку заявок УБ акціями ще шести емітентів. Значимими були торги акціями «Миронівського хлібопродукту», помітними – «Авдіївського коксохіму». Обсяги торгів інших акціями були малими.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі того дня також були невеликими. Торгували трьома випусками  державних облігацій. Найбільший обсяг торгів був державними борговими паперами з погашенням 11.07.2018. Пройшли невеликі угоди з ОВДП з погашенням 06.03.2019 (ці папери торгувались і днем раніше) та 12.02.2020.

На світових ринках акцій минулої п’ятниці було все спокійно. Біржі західних країн не працювали в зв’язку з відмічання Страсної п’ятниці (Good Friday). Сьогодні також багато бірж західних країн не будуть працювати через вихідний після святи Пасхи (Easter).

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM зріс на 0,1%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає 0,2-0,25%. Ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються і в зв’язку з післясвятковим днем – їх динаміка  є дуже показовою.

З фундаментальних новин. Індекс приватної Caixin, IHS Markit індекс менеджерів закупівель (PMI) в Китаї в березні склав 51,0 – нижче очікувань аналітиків (51,7%). Офіційний PMI за березень, опублікований в минулу суботу зріс до 51,5 з 50,3. Значення більше 50 – означає зростання економіки на місячній основі.

На цьому спокійному фоні сьогодні варто очікувати торгів на Українській біржі зі слабкою динамікою. Імовірність незначного зростання цін акцій на УБ сьогодні та імовірність слабкого зниження видаються приблизно однаковими.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 апреля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду