Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 08:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 4 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1707,2+1,12%

Вчора індекс Української біржі додав 1,4% перекривши втрати попереднього торгового дня – 1,0%. Рух був дуже логічним на фоні слабко зростаючого середньострокового тренду в індикаторі УБ, який намітився останніми днями,  зниженні індексу УБ попереднього дня і спокійній динаміці на зовнішніх ринках.

 Зросли в ціні всі шість індексних акцій Української біржі. Найбільший ріст ціни мали дві індексні акції, які найбільше знижувались днем раніше: «Центренерго» (+3,3%) та «Турбоатому» (+3,1%). Цінові втрати цих паперів в понеділок склали відповідно 2,1% та 5,2%. Ріст цін інших індексних паперів УБ не перевищив 1,2%.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ ще більше знизились і були суттєво нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два.

Торгували на ринку заявок УБ акціями ще семи емітентів – паперами, які не входять до індексного кошику Української біржі. З них активно торгували акціями Миронівського хлібопродукту та ще акціями Авдіївського коксохіму. Останніми - на фоні хороших дивідендів емітента за 2017 рік. Торги іншими акціями пройшли при невеликих чи малих обсягах.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі були невеликими. Торгували двома випусками державних паперів з термінами погашення 11.07.2018 та 23.05.2018.

Миронівський хлібопродукт успішно розмістив свої восьмирічні облігації на суму 550 млн. доларів США під 6,95% річних і повідомив, що викупив облігацій з погашенням в 2020 році на суму 410 млн. доларів США з загальної суми облігацій, які знаходились в обігу, 496 млн. доларів. Це значне полегшення для самої компанії та інвесторів в її цінні папери, оскільки борг МХП став принципово більш довгостроковим.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та акцій Миронівського хлібопродукту та ще, можливо, Крюківського вагонзаводу. На світові ринки акцій місцевим учасникам ринку варто звернути зараз увагу.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 1,2%, частково відігруючи втрати цього понеділка, – 2,2%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,5% по відношенню до свого значення минулого четверга – попереднього торгового дня до вчора, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на незначну 0,1%.

В центрі уваги учасників американського ринку акцій продовжують залишатись акції найбільших компаній високотехнологічного сектору.

США деталізували плани стосовно підвищених мит на імпорт китайських товарів. Заходи будуть стосуватись близько 1,3 тисячі найменувань товарів на загальну суму 50 мільярдів доларів на рік. Представник Китаю у Всесвітній торговій організації вже заявив, що США грубо порушують правила світової торгівлі. Ряд аналітиків очікує, що в найближчі місяці США і Китай домовляться з цього питання, як це вже було в 1995 році. США на початку цього року вже пропонували Китаю угоду з питання експорту товарів з Китаю до США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, на європейські – переважно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси мало зміняться і, переважно, знизяться. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,7%.

Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій – слабко негативний. Враховуючи рваний темп зростання індексу Української біржі, який спостерігається останнім часом, в сполученні зі вчорашнім ростом індикатору УБ, сьогодні, здавалось би, логічніше трохи більше очікувати зниження цін акцій на основному місцевому фондовому майданчику. При цьому також логічно було б більше очікувати змішаної динаміки по різними індексним паперам УБ. Проте ця «запрограмованість» торгів на Української біржі, видима їх легка передбачуваність в останній час, може привести торгівців, які орієнтуються на торгівлю на короткострокових інтервалах, у пастку. І це місцевим трейдерам слід враховувати.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 апреля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду