Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 13:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 2 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1751,62-2,65%

Перед довгими вихідними індекс Української біржі додав 0,4%, частково компенсуючи втрату попереднього торгового дня – «мінус» 1,1%. Минулої п’ятниці підросли в ціні чотири «індексні» акції, Української біржі, які торгувались. Не торгувались того дня акції «Мотор Січі». Також не було угод з акціями «Донбасенерго». Хоча, що стосується акцій «Ценетренерго», то в силу особливості розрахунку індексу УБ, їх внесок в фінальне значення індексу Української біржі того дня, був від’ємним.

 Найбільше зросли ціни акцій «Укрнафти» (+2,4%) та Райффайзен банк Аваль (+2,25%).  Збори акціонерів банку 27 квітня 2018 очікувано прийняли рішення направити на виплату дивідендів акціонерам 4,244 млрд. грн. за результатами 2017 року (приблизно 6,9 копійок на акцію). По ціні «закриття» минулої п’ятниці дивідендна дохідність акцій банку, таким чином, склала близько 19%. Акціонери банку також вирішили змінити тип акціонерного товариства на приватне акціонерне товариство. У зв’язку з цим змінюється і найменування банку — з Публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» на Акціонерне товариство (АТ) «Райффайзен Банк Аваль». Саме, видається, затвердження виплати дивідендів позитивно вплинуло на ціну акцій банку в минулу п’ятницю, оскільки позитивне рішення зборів акціонерів банку по дивідендам було відомо вже на початку того дня.

 «Укрнафта» збільшила прибуток в першому кварталі 2018 року майже у 18 разів в порівнянні з першим кварталом 2017 – до 1,26 млрд. гривень. Новина була відома в середині – другій половині дня минулої п’ятниці і вже частково «відіграна ринком». Іншими словами, ціна акцій компаній вже підросла на цій новині. Однак, враховуючи довгі вихідні і зайнятість частини трейдерів приготуванням до них, сьогодні цілком можливе продовження росту ціни акцій цієї компанії.

 Компанія електричної генерації «Донбасенерго» збільшила чистий прибуток в першому кварталі 2018 року в порівнянні з першим кварталом 2017 року в 3,8 рази до 255 млн. грн.. Нагадаємо, що в 2017 році «Донбасенерго» отримала річний прибуток 57 млн. грн.. Імовірно, хороший фінансовий результат компанії в першому кварталі 2018 позитивно відобразиться сьогодні на ціні акцій «Донбасенерго».

 Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України на рівні «В-». Прогноз рейтингів «стабільний».

 Світові ринки акцій.

 Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,25%. За два минулі торгові дня дні, з минулої п’ятниці, індекс S&P 500 втратив 0,6%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 за цей період додав 0,1% (+0,2% та -0,1%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM зріс на 0,4% (+0,7% та -0,3%).

 Важливою подією на цьому тижні стане засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Однак, аналітики та керуючі фондами не очікують несподіванок від цього засідання, оскільки курс на підвищення ставок ФРС вже визначений. Для уточнення ж темпу підвищення базової ставки в США поки не достатньо даних.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються змішано – різнонаправлено, мало змінюючись. Зранку згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно зростуть. Зранку індекс MSCI EM знижується на 0,3% від свого невеликого локального піку.

 На фоні невиразної динаміки зовнішніх ринків останнього періоду (але сьогодні, більше, - позитивної), та, що, більш важливо, позитивних новин по українським компаніям, які входять до індексного кошику УБ, сьогодні більш імовірним видається позитивний результат торгів індексними акціями на Української біржі.




 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду