Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 00:07
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 8 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1809,43+0,32%

Вчора індекс Української біржі взяв паузу,  і після свого кількаденного росту знизився на 0,4%. В «червоному» опинились чотири «індексні» акції УБ з п’яти, які зараз торгуються. Причому, зниження цін трьох з них було доволі помітним. Акції «Турбоатому» втратили в ціні 3,1%, «Донбасенерго» - 2,2%, а Райффайзен Банк Аваль – 1,5%. Це зниження цін трьох паперів було в значній мірі компенсовано ростом ціни акцій «Центренерго» (+1,2%), яка має велику вагу в індексі УБ, а також особливостями розрахунку індексу.

Що стосується Райффайзен Банк Аваль, то чималій кількості акціонерів банку надійшло повідомлення про те, що акціонери цього банку, які були зареєстровані для участі у останніх зборах акціонерів банку та проголосували проти прийняття рішення про зміну типу акціонерного товариства Банку, можуть вимагати викупу у них акцій банку по ціні 0,3130 гривень за акцію. Ця ціна була затверджена Наглядовою радою Банку, і визначена як ринкова вартість акцій Райффайзен Банк Аваль станом на останній робочий день, що передував дню розміщення повідомлення про скликання зборів акціонерів. Термін подачі вимоги, відповідно до Закону, – 30 днів після зборів акціонерів.

Згідно з повідомленнями інформагентств, «Укрнафта» припинила переробку нафти на «Дніпроазоті» і перейшла до реалізації нафти на аукціонах та по двостороннім контрактам.

Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі трохи підріс в порівнянні з двома попередніми торговими днями, але залишився істотно нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. В термінах еквіваленту кількості акцій, він був близьким до своїх мінімальних значень за цей період. На це має вплив і невизначеність стосовно дати переліку акціонерів, які мають право на дивіденди (і значні) «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль. Остання обставина значно зменшила кількість угод з цими паперами.

На ринку заявок УБ минулого дня пройшли торги акціями лише чотирьох «не індексних» емітентів. Помітний обсяг торгів (в термінах останніх років) був лише акціями Авдіївського коксохімічного заводу.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора були середніми як для останнього часу. Торгували минулого дня чотирма випусками українських державних паперів, переважно, з термінами погашення, які наступають в липні-серпні 2018. Великий обсяг торгів був ОВДП з погашеннями 11.07.2018, як і минулої п’ятниці.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,35%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX підріс ще на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM «приплюсував» 0,3%.

Основними ньюсмейкерами на фондовому ринку США вчора були акції енергетичних (нафтогазових) компаній, які на початку торгів добре підростали на фоні помітного за останній час росту цін на нафту та скороченні розриву між попитом та пропозицією на світовому ринку вуглеводнів. Проте, ближче до кінця торгової сесії в США зведений індекс компаній сектору помітно здав, так само, як і відступили ціни на нафту.

Європейським індексам до певної міри в останні дні чи, скоріше, пару тижнів, допомагає локальне зниження курсу євро.

В цілому ж на ринках розвинутих країн, як відзначають відомі фахівці, наразі бракує хороших інвестиційних ідей. Ринки акцій не дешеві, особливо, що стосується США, а дохідність боргових паперів має дуже хорошу перспективу до зростання. Остання обставина відштовхує від цього сегменту фінансового ринку ряд інвесторів, які не хочуть нести тимчасових втрат за рахунок зниження цін облігацій. На ринок державних облігацій США може тиснути в найближчій перспективі їх підвищена пропозиція, що може підняти відсоткові ставки по ним. Це - через високий, за рахунок фіскальних стимулів, дефіцит бюджету цієї країни при можливому зменшенні купівлі державних паперів США центробанками інших країн.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають, а на європейські – знижуються. І ті, і інші мало змінюються. Зранку, згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, переважно, слабко знизяться. Індекс MSCI EM додає 0,5% на фоні певного ослаблення долара США саме сьогодні (після його укріплення днями раніше).

Зараз не дуже зрозумілим є також і наступний рух індексу Української біржі. Частина «індексних» паперів УБ, як вже зазначалось вище, «очікує» дивідендів. Учасникам ринку треба також час, щоб краще усвідомити фінансові результати емітентів з індексного кошику Української біржі за перший квартал 2018, а також, можливо, за 2017. Тому в наступні дні можливі різнонаправлені рухи основного місцевого українського фондового індикатору. Однак, здається саме сьогодні, після вчорашньої негативної корекції, він може, скоріше, підрости.

 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 8 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду