Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 10:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 15 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1813,16-0,27%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів підріс на 0,2% після зниження минулої п’ятниці на 0,3%. Практично всю вчорашню торгову сесію індикатор УБ провів коло відмітки нульової зміни, переважно перебуваючи в позитивній зоні.

Чотири «індексні» акції Української біржі вчора зросли в ціні, ціна однієї акції з індексного кошику УБ, «Укрнафти», - знизилась на 1,65%.

Найбільше з «індексних» підросла вчора ціна маловпливових акцій «Донбасенерго» (+4,2%) після зниження минулої п’ятниці ціни цих паперів на 2,2%, ціна яких також найбільше змінилась того дня. На 1,7% вчора зросла ціна «індексних» акцій «Турбоатому», на 1,2% - Райффайзен банк Аваль.

Вчора обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі дещо знизився, і був нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два в грошовому вираженні. Більше половини цього обсягу вчора забезпечили угоди з акціями «Центренерго».

На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями чотирьох «не індексних» емітентів. Значним (в термінах останніх років) був обсяг торгів акціями Миронівського хлібопродукту. Обсяги торгів іншими «не індексними» пайовими паперами були невеликим або зовсім незначними.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора в грошовому вираженні в цілому були дещо нижчими за середні, як для останнього часу. Торгували минулого дня на ринку заявок УБ лише одним випуском українських державних облігацій, а саме короткостроковими дисконтними ОВДП з терміном погашення 23.05.2018. Обсяг торгів ними вчора, як і минулої п’ятниці був доволі непоганим, значним.

Світові ринки акцій вчора мали невеликі зміни.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на незначну 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив суто символічні 0,05%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,4%.

Вчора важливою подією для фондового ринку США стала обіцянка президента країни Дональда Трампа допомогти китайській компанії ZTE Corp після того, як санкції США по відношенню до китайських компаній болюче ударили по цьому виробнику. Рух був сприйнятий на Уолл-Стріт позитивно, як свідоцтво пом’якшення торгівельно-економічних відносин між Сполученими Штатами та Китаєм. Незабаром відбудеться другий раунд торгових переговорів між цими країнами, а також політичні переговори по ядерній проблемі Північної Кореї, в яких Китай відіграє значну роль.

Важливою подією вчорашнього торгового дня стало зростання дохідностей державних облігацій США. Дохідність 10-и річних паперів уряду цієї країни знову перейшла відмітку у 3,0%, досягши 3,026%, а 2-и річних піднялась до максимумів не бачених з 2008 року – 2,55%. Новина негативна для цін акцій, позитивна для курсу долара США.

На ринки акцій розвинутих країн, на думку деяких західних аналітиків, також в найближчому майбутньому можуть негативно вплинути занадто високі ціни на нафту та їх зростання на фоні збалансування попиту та пропозиції в світі, а також санкцій США по відношенню до Ірану, в тому числі готовності США купувати менше іранської нафти.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, будуть торгуватись в «червоному» (зі зниженням). Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,7-0,8%.

Однак тут, окрім іншого, факторів згаданих вище: дохідностей державних облігацій США, можливого негативного впливу підвищених цін на нафту, слід згадати і технічний чинник. Широкі фондові індикатори S&P 500, STOXX 600 та MSCI EM, десь досягли своїх локальних піків в недавньому рості, і, принаймні, невелика пауза для них зараз у їх відновленні видається дуже природною, такою, яка напрошується.

Технічна невиразна картина індексу Української біржі, яка склалась, зараз дає привід очікувати незначної динаміки основного місцевого фондового індикатору сьогодні, та і в наступні кілька днів. При цьому, поки все ж є середньостроковий несильний тренд на зростання індексу Української біржі залишається в силі. На сьогоднішні ж торги сценарії незначного росту та незначного зниження індексу УБ видаються близькими. Однак, на фондових ринках часто бувають і несподівані зміни. До цього місцевим трейдерам також варто бути готовими.

 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду