Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 18:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 21 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1859,37+0,97%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі за результатами торгів додав ще 0,6% підтвердивши тренд до зростання, який намітився днем раніше. Нагадаємо минулого четверга індекс УБ зріс на 1,4% перервавши серію своїх невиразних рухів протягом кількох днів до цього. Таким чином минулої п’ятниці основний місцевий фондовий індикатор оновив свій багаторічний максимум (в гривні). Практично увесь ріст індексу Української біржі минулої п’ятниці відбувся у другій половині дня.

 Три «індексних» папери УБ того дня зросли в ціні, два – знизились. Найбільше підросла ціна «Донбасенерго» (+4,4%) на хороших, як для цього емітента, обсягах. Непогано зросли ціни акцій «Центренерго» (+1,6%) та Раффайзен банк Аваль (+1,8%). В силу більшої ваги в індексі, саме ці останні перераховані два папери внесли більший внесок у ріст індексу УБ того дня. Зниження цін акцій «Укрнафти» та «Турбоатому» в останній робочий день минулого тижня склало близько 0,6%.

 Кабмін виступає за збереження контрольного пакету акцій "Турбоатома" у власності держави. "Турбоатом" — унікальне підприємство, яке не може бути приватизоване... У нас є намір 51% акцій підприємства залишити у власності держави", — повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Зі слів прем'єра, Кабмін допускає продаж 20-25% акцій підприємств іноземному інвесторові. Нагадаємо, що 10 травня Кабмін затвердив перелік із 26 об'єктів великої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році, в перелік яких увійшов і "Турбоатом".

Обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі зберігся на рівні попереднього торгового дня, і в грошовому вираженні був практично вдвічі вищим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. З урахуванням суттєвого росту індексу за останній період у рік та два роки, в еквіваленті кількості акцій, цей обсяг торгів індексними паперами на УБ був на дещо вищим за свої середні значення за останні рік та два.

На ринку заявок УБ минулої п’ятниці пройшли торги акціями п’яти «не індексних» емітентів. Помітними, хоча й невеликими були обсяги торгів акціями київського «Фармака» та Крюківського вагонобудівного заводу.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі були на рівні дещо вищими за свої середні за останній період. Торгували того дня на ринку заявок УБ п’ятьма випусками українських державних облігацій. Найбільший обсяг торгів прийшовся на короткострокові дисконтні ОВДП з терміном погашення 04.07.2018.

Світові ринки акцій минулої п’ятниці слабко знижувались.

В останній робочий день минулого тижня широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився також на 0,3% (від свого локального максимуму), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці просів на 0,55%.

Основною темою для американського ринку акцій (який задає тон світовим фондовим ринкам) минулої п’ятниці була тема торгових переговорів між двома найбільшими економіками світу: США та Китаєм. Обидві сторони повідомили про те що переговори «конструктивні», однак не вдаючись в деталі. Міністр торгівлі США Стівен Мнухін повідомив, що США прийняли рішення відкласти свої загрози по ввізним митним тарифам на китайські товари, які імпортують США. Президент США Дональд Трамп, Стівен Мнухін та економічний радник президента США Ларрі Кудлов  повідомили, що обидві країни працюють над широкою торгівельною угодою, яка має за мету врівноважити торгові дисбаланси, які зараз існують між двома країнами(355 мільярдів доларів торгового дефіциту США в цій торгівлі), за рахунок більшого експорту енергетичних та сільськогосподарських товарів з США до Китаю. Таким чином, загроза «торгової війни» між США та Китаєм, якої боялись інвестори США, відступає чи, принаймні, відкладається. (Є люди, які не вірять в цю угоду). Однак, крім іншого, окремі представники США вважають, що сторони також мають погодити ліквідацію начебто «крадіжки» інтелектуальності власності США китайською стороною.

Минулої п’ятниці також на короткий проміжок часу дохідність 10-и річних державних облігацій США досягла максимального значення з 2011 року (з 8 липня 2011), оновивши максимум цього року, – 3,128%. Однак, вона довго не утрималась на цьому рівні і знизилась нижче 3,1% до 3,08%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та на європейські фондові індекси непогано підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси будуть торгуватись в помітному плюсі. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на незначну 0,1%.

Як вже зазначалось на початку цього огляду, технічна картина індексу Української біржі зараз оптимістична і вказує на більшу імовірність подальшого росту цін індексних акцій в наступні дні. Позитивний настрой зовнішніх ринків також сприяє росту індексу УБ Однак, по-перше ріст індексу Української біржі в наступні дні все ж не є на 100% заданим. По-друге, і при рості фондові індикатори роблять певні паузи. Це може бути день сьогоднішній або трапитись завтра, або післязавтра. Тому цю обставину місцеві українські трейдери мають враховувати. Хоча, на день сьогоднішній, при цьому, імовірно, варто більше ставити на позитивний сценарій торгів на Українській біржі, пам’ятаючи при цьому про те, що різні індексні акції можуть мати і різну динаміку.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 мая 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду