Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 03:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1571,18-3,17%

Вчора індекс Української біржі підріс ще і додав 0,25%. Минулого дня зросли в ціні три «індексні» папери Української біржі з п’яти, які торгуються, ціна одного – знизилась, ціна акцій «Центренерго» - не змінилась. Вчора додали ціни акцій: «Укрнафти» (+1,6%), «Райффайзен Банк Аваль» (+1,0%), «Донбасенерго» (+0,9%). На 0,4% знизилась ціна «Турбоатому».

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі знизився більш, ніж в два рази в порівнянні з попереднім торговим днем, і був в грошовому вираженні також приблизно трохи більше, ніж в два рази нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два.

На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями чотирьох «не індексних» емітентів з малими обсягами, за виключенням хіба що торгів акціями Крюківського вагонобудівного заводу.

Світові ринки акцій вчора мали слабку динаміку.

Цього вівторка широкий фондовий індекс США S&P 500 додав трохи менше 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,1%.

Вчора були опубліковані дані по інфляції в США. Рівень інфляції (індекс споживчих цін, ІСЦ) в країні на річній базі, травень 2018 до травня 2017 до року, склав 2,8%. Це найвище значення річної інфляції з 2012 року. В квітні 2018 рівень інфляції був 2,5%. Базовий ІСЦ, при розрахунку якого зі споживчого кошику виключаються волатильні ціни на енергію та продукти харчування, також в річному вимірі зріс в США в травні на 2,2%. В місячному вимірі (до квітня 2018) ріст базової інфляції в країні склав 0,2%. Ріст інфляції стимулює ФРС до збільшення базової ставки в США.

Що стосується останнього. Вчора розпочалось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому, як очікується, буде прийняте рішення про підвищення базової ставки в цій країні. Це буде друге підвищення в 2018 році. Комітет оголосить про своє рішення сьогодні. Більшість фахівців вважає, що в цьому році буде чотири підвищення базової ставки в США. Однак, окремі фахівці по ринку акцій думають інакше, а саме, що темпу росту найбільшої економіки в світі буде недостатньо для прийняття рішення про четверте підвищення базової ставки в США. Це, на їх думку, після проміжних виборів в Конгрес сприятиме суттєвому зростанню цін акцій американських корпорацій в кінці цього року. Такий сценарій був би позитивним для світових фондових ринків, включаючи й зовсім крихітний ринок акцій України.

Вчора після виходу даних по інфляції в США дохідності 10-и річних державних облігацій США дещо підросли – до 2,97%.

Завтра, в четвер, пройде засідання керівників Європейського центрального банку, на якому буде обговорюватись питання згортання програми кількісного пом’якшення в Єврозоні. Це обговорення само по собі може сприяти помітному зростанню відсоткових ставок в Європі та й в світі, а рішення (поки очікується у вересні 2018) поза сумнівом. В чистому вигляді згортання програми негативно для боргових ринків країн, які розвиваються, включаючи й Україну, - для її суверенних облігацій та здатності позичати чи робити роловер єврооблігацій Україною під невисокі відсотки.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають; на європейські – мало змінюються і торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси мало зміняться і будуть торгуватись змішано. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,5%.

Стабілізація цін акцій на Українській біржі в останні два дні і невеликий ріст фондового індикатору УБ в ці дні робить доволі імовірним продовження такого сценарію торгів і сьогодні. Однак, місцевим трейдерам в ситуації невизначеності, яка існує на Українській біржі, слід бути готовими і до інших можливих сценаріїв розвитку подій на УБ цієї середи.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду