Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 15:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1574,13-0,08%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 0,35%. В протилежність йому і основним світовим фондовим індексам індекс ПФТС цього понеділка підріс ще на 0,5%.

Торгова активність на фондовій біржі ПФТС в перший день цього тижня помітно підросла.

На відміну від попереднього тижня, вчора на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам уже з трьома «індексними» паперами обох бірж: Української біржі і біржі ПФТС. До акцій «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль» вчора додались і «індексні» акції «Укрнафти». І хоча, обсяг угод з цими паперами був невеликий, і їх біржовий курс вчора не сформувався, все ж, наряду зі збільшенням обсягів торгів акціями на ПФТС в цілому, це, без сумніву, слід розглядати, як позитивний факт.

Ціна акцій  «Райффайзен Банк Аваль» по останній угоді, як і їх біржовий курс, в порівнянні з минулою п’ятницею підросли на 3,3%. Ціна ж акцій «Центренерго» в перший робочий день цього тижня продовжила своє зниження. По останній угоді ці папери втратили 0,4%, а їх біржовий курс знизився ще на 1,4%. Ціна акцій «Укрнафти» по останній угоді, якщо брати останню угоду на УБ 15.06.2018, вчора впала на 6,7%, знизившись зі 105 до 98 гривень за акцію.

Обсяг торгів двома «індексними» паперами «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль» на ПФТС по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС цього понеділка склав 475 тисяч гривень, більше ніж середньоденний за минулий тиждень – 329 тисяч гривень та максимальний за день на минулому тижні – 388 тисяч гривень. Обсяг торгів всіма «індексними» паперами місцевих фондових бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС (з урахуванням і угод з акціями «Укрнафти») вчора склав 490 тисяч гривень.

По безадресним заявкам на ПФТС минулого дня пройшли угоди традиційно лише з одним папером «не індексного» емітенту. І це знову були акції банку «Південний».

Світові ринки акцій вчора досить суттєво знижувались.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив досить суттєві 2,0% (щоправда після непоганого росту минулої п’ятниці на 1,1%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 1,6% оновивши свій майже восьмимісячний мінімум.

Вчора знову учасниками фінансових ринків і не тільки ними піднімалась тема торговий воєн. Приводом послугувала публікація в журналі Wall Street Journal про введення в кінці тижня президентом Трампом санкцій до кількох китайських компаній стосовно інвестицій. Радник по торгівельним питанням президента США публічним виступом спробував полегшити психологічну ситуацію і розвіяти гірші очікування. Поміж тим один аналітик по ринку акцій підсумував кінцеві цілі адміністрації США стосовно питань які зараз піднімаються: 1) зменшити «крадіжку технологій» США Китаєм, 2) дещо зменшити митні бар’єри при експорті товарів виробництва США, 3) зменшити торговий дефіцит США.

Так чи інакше, по цій чи іншій причині (наприклад, можливо, в США – також високої поточної ринкової оцінки акцій і росту цін акцій донедавна) основні світові фондові індекси мають зараз середньостроковий тренд зниження. Вони суттєво знижуються в один день і слабко зростають в наступний, в середньому втрачаючи.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси трохи відновлюються після вчорашніх суттєвих втрат і несильно додають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси помітно підростуть, хоча й не перекриють втрат минулого дня. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще незначні 0,2%.

Таким чином, сьогодні зранку зовнішній фон для місцевого українського фондового ринку (в сенсі торгів на зовнішніх ринках акцій) – є слабко позитивним. Хоча, при цьому слід враховувати, що вчора індекс ПФТС підростав, а основні світові фондові індекси - знижувались. Здається, чинник припинення торгів на Українській біржі в режимі безадресних заявок вже повністю «відіграний» на місцевих фондових біржах. Враховуючи, відсутність значимих для місцевого ринку акцій українських новин та слабку реакцію місцевого фондового ринку на зовнішній фактор, видається, що зараз більше слід розраховувати на тренд до несильного зниження цін частини ліквідних місцевих акцій і «боковик» для інших. Що стосується індикатору ПФТС, то він видається, за результатами минулого тижня та цього понеділка, не зовсім таким, що добре відображає тенденцію і підсумки торгів по ліквідним паперам. По ньому можна очікувати найближчим часом зміну «в діапазоні» - «боковик».


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 26 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду