Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 11:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1571,7+0,93%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,3%, а індекс ПФТС знизився на 0,7%, незважаючи на переважаючий суттєвий ріст індексних акцій цієї біржі, Таблиця 1. Можливо, це через слабку ліквідність місцевого ринку акцій та часовий лаг, який виникає при оцінці індикатору ПФТС по трьом останнім угодам, що було описано в попередньому огляді. Хоча, при тій кількості угод, які були цього понеділка з «індексними» акціями на ПФТС, такого, на перший погляд, виникати не повинно.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс 06.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,29

0,0%

0,2814

1,4%

Центренерго

14,33

4,7%

14,2813

1,7%

Донбасенерго

21,10

5,5%

21,1036

4,7%

Індексна Української біржі:

Турбоатом

14,06

-0,1%

14,06

-0,1%

Вчора на ПФТС торгова активність в сегменті акцій значно зросла і в грошовому вираженні, і по кількості угод, і, навіть, по кількості паперів, з якими вчора пройшли угоди. По «індексним» паперам Української біржі, з урахуванням акцій «Турбоатому» в грошовому вираженні вона наблизилась до торгової активності на УБ в останні два роки. Вчора обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з індексними акціями Української біржі склав 764 тисячі гривень (638 тисяч з «індексними» акціями біржі ПФТС). Середня за півроку сума угод по безадресним заявкам на Українській біржі коливалась в останні два роки, більшою частиною, в діапазоні від 780 до 840 тисяч гривень. До цієї ж теми. Вчора сума угод по безадресним заявкам двох найбільш ліквідних місцевих «індексних» акцій, «Центренерго» та «Райффайзен банк Аваль» склала 512 тисяч гривень, що на 40% вище за середній обсяг торгів ними на біржі ПФТС в останні три тижні.

Вчора також на ПФТС була зафіксована одна невелика адресна угода з «індексною» акцією ПФТС Крюківського вагонобудівного заводу. Інших угод з акціями на ПФТС цього понеділка зафіксовано не було. По цьому показнику угод з «не індексними» акціями біржа ПФТС ще значно поступається Українській біржі.

Варто згадати дві новини, які мають певне відношення до фондового ринку України. Перша - позитивна. Міжнародне рейтингове агентство Moodys підняло свій прогноз по банківській системі України зі «стабільного» до «позитивного». Інша, більше технічна. Чеська компанія Dragon Capital продала половину своє частки в капіталі Української біржі зменшивши її з 20,788% до 9,992%. Покупець – невідомий.

Ще одна позитивна новина. Інфляція в Україні другий місяць поспіль, в червні, нульова на місячній основі та сповільнилась до 9,9% рік до року (ІСЦ, червень 2018 до червня 2017).

Вчора світові фондові ринки закономірно зростали. Причина, дуже імовірно, технічній чинник, який в значній мірі відображає психологію учасників ринку. Природа виникнення цього росту західних бірж, який, дуже ймовірно, продовжиться з певними невеликими перервами, щонайменше ще тиждень, була описана в попередніх двох оглядах. Однак, все ж повторимось, це вичерпання покупців (технічно – це досягнення локального мінімуму і відсутність подальшого руху вниз) і, імовірно, завдяки цьому, поки успішна гра на підвищення крупних професійних гравців ринку акцій США.

Однак, є зараз і фундаментальний чинник росту цін акцій американських корпорацій. Приходить пора публікації звітності корпорацій США за другий квартал 2018 року, чи як ще кажуть в США - «сезон звітності». За оцінками аналітиків, корпоративні прибутки американських корпорацій в другому кварталі поточного року мають бути дуже сильними, а їх ріст на річній основі (тобто в порівнянні з аналогічним кварталом минулого року) бути навіть сильніший за ріст у першому кварталі 2018. Тому, крупні учасники ринку також мають аргументи для гри «на випередження».

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, додав ще 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс ще на значимих 1,5%, слідуючи загальному позитиву на фондових майданчиках.

Примітно, що індекс S&P 500 три останні торгові сесії підряд зростав по 0,9%, доволі різко зростаючи, як для останнього часу. Індикатор вчора практично досяг три свої останні локальні максимуми, близькі по величині. Імовірно індикатор буде зростати ще щонайменше тиждень, але все є сумніви чи перевершить він свій історичний максимум 2873 пункти, досягнутий 26 січня цього, 2018 року, до якого йому залишилось ще 3,2%. Хоча, при такому різкому зростанні, як в останні торгові дні та приймаючи до уваги публікацію сильної квартальної звітності в США, – хто знає. Може й буде новий історичний максимум.

На цьому фоні не дивно, що сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси не сильно зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, включаючи і британський FTSE 100, зовсім слабко зростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM, мало змінюється, додаючи 0,1%. Азійські фондові індекси торгуються різнонаправлено і з невеликим змінами.

Ще раз повторимо. Слід враховувати, що західні фондові індикатори зростаючи на інтервалі два тижні чи більше будуть робити перерви. Це не повинно вводити в оману. Не виключено, що така перерва буде на цих ринках сьогодні.

Сьогодні зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – слабко позитивний (в першу чергу, в сенсі торгів акціями на зовнішніх ринках акцій). На цьому фоні та за відсутності значимих для українського ринку акцій місцевих новин, слід більше очікувати слабко позитивних торгів і на місцевих українських фондових біржах.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду