Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 15:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 16 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1592,43+0,92%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,55% компенсувавши свою втрату попереднього дня – 0,5%. Індекс ПФТС того дня підріс на 0,7%. Зміна цін «індексних» паперів минулої п’ятниці і самі ціни акцій стоном на минулу п’ятницю представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс 13.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,28

0,0%

0,2819

-0,5%

Центренерго

14,4

-0,7%

14,4925

-1,7%

Донбасенерго

24,67

0,7%

24,6352

1,0%

Минулої п’ятниці на ПФТС торгова активність в сегменті акцій знизилась в порівнянні з кількома попередніми торговими сесіями. Минулої п’ятниці обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі і біржі ПФТС склав 358 тисячі гривень (за попередні три тижні середньоденні обсяги  склали відповідно 392 та 390 тисячі гривень); двох найбільш ліквідних місцевих акцій, «Центренерго» та «Райффайзен банк Аваль», минулої п’ятниці -  331 тисячу гривень в порівнянні з середнім значенням за минулі три тижні – 368 тисячі гривень.

Середній обсяг торгів «індексними» акціями Української біржі на біржі ПФТС за минулий тиждень склав 607 тисяч гривень, а індексним акціями самої біржі ПФТС – 566 тисячі гривень, що на 55% та 45% вище відповідних середніх показників за попередні три тижні (нагадаємо, 392 та 390 тисяч гривень). Також нагадаємо, що середній в день обсяг угод по безадресним заявкам з індексними паперами на Українській біржі в останні два роки усереднений за півроку в основному був в діапазоні 780-840 тисяч гривень.

Минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС також зафіксовані одна невелика безадресна та дві крупні адресні угоди з «не індексними» акціями «Фармаку».

Група компаній Dragon Capital зберігає у власності 24,788% акцій Української біржі, повідомив генеральний директор групи Томаш Фіала, а недавня угода з акціями УБ була угодою між підприємствами групи. Група Dragon Capital, за словами її головного менеджера, не має наміру «виходити» з капіталу Української біржі.

Минулої п’ятниці світові фондові індекси мало змінювались.

В останній робочий день минулого тижня широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на незначну 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підвищився на 0,5%.

Значення закриття індексу S&P 500 минулої п’ятниці склало 2801,3 і вперше з 1 лютого 2018 року перевищило 2800 пунктів. Однак зростання індикатору S&P 500 сповільнилось. Він уже перевищив свої три останні локальні максимуми на 0,5%, а до історичного максимуму досягнутого 26 січня 2018, 2872,9 пунктів йому залишилось «пройти» ще 2,55%. Бачиться так, що індикатор буде ще зростати не дуже великим перші кілька днів цього тижня, додавши ще десь 1,5%, але до історичного максимуму цього разу не дійде. Це матиме схоже відображення і в цінах місцевих українських акцій.

Для такої думки про динаміку індексу S&P 500 є певні підстави з точки зору припливу коштів у фонди, і різниці між тою ситуацією, яка була на початку року і є зараз з точки зору психології інвесторів і їх очікувань. Хоча, якщо виправдаються наявні зараз дуже високі очікування стосовно прибутків американських корпорацій на 2018 рік в наступних кварталах, то індикатор S&P 500 цього року вийде таки на свої нові історичні максимуми.

Поки опублікували за другий квартал 2018 звітність 5% компаній США, акції яких входять до індексу S&P 500. Ріст їх прибутків в другому кварталі на річній основі склав 16,6% при очікуванні аналітиків росту прибутку «індексної акції S&P 500» у 20%. Крім того всі взивали, що реальний ріст прибутків в кварталі в середньому на 1-2% зазвичай перевищує очікування стосовно росту прибутку безпосередньо перед початком публікацій звітності. Таке собі навмисне «заниження планки» аналітиками.

Звітність трьох з групи найбільших банків США опублікована минулої п’ятниці показала наскільки «нерівною» може бути звітність американських корпорацій в другому кварталі 2018. І прибуток і дохід банку J.P. Morgan Chase перевищив очікування аналітиків, прибуток банку Citigroup перевищив очікування, а дохід був гіршим за очікування, а у банку Wells Fargo і ріст квартального прибутку і ріст квартального доходу був гіршим за очікування.

Підвищення же індексу S&P 500 минулої п’ятниці забезпечили акції високотехнологічних компаній: Amazon, Facebook та Microsoft.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко зростають. Про зростаючий середньостроковий тренд на світових ринках акцій і його причини було написано в попередніх оглядах. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси мало зміняться. Зранку фондовий індекс MSCI EM, знижується на 0,4%.

Ріст ВВП Китаю в другому кварталі 2018 рік до року склав 6,7%. Однак, показник був неоднозначний. Ріст промислового виробництва в червні в Піднебесній був гірше за очікування. На цьому фоні фондові індекси Азії сьогодні знижуються.

Сьогодні таким зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – змішаний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються і значимих для них новин немає. На цьому фоні, імовірно очікувати слабкої динаміки цін місцевих «індексних» акцій.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду