Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 09.05.2024 00:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 18 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1609,78+0,44%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,65%, а індекс ПТФС додав 0,3%, таку ж саму величину, як і днем раніше. Зміна цін «індексних» паперів цього вівторка і самі ціни акцій за результатами торгів на біржі ПФТС станом на вчора представлені в Таблиці 1. Базою для розрахунку змін цін акцій «Укрнафти» та «Турбоатому», слугували останні результати торгів цими паперами на минулому тижні, оскільки на цьому тижні торгів ними по безадресним заявкам до вчорашнього дня не було.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, 17.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,29

0,0%

0,288

0,4%

Центренерго

14,9

1,2%

14,7351

1,1%

Укрнафта

110,0

1,9%

110,7358

2,5%

Донбасенерго

24,05

0,0%

-

-

Української біржі

Турбоатом

14,15

14,15

Вчора на ПФТС торгова активність в сегменті акцій підросла, і не тільки за обсягом, а, як видно з Таблиці 1, і за кількістю емітентів, якими торгували цього вівторка на біржі.  Вчора торгувались всі п’ять «індексних» акцій Української біржі з якими можна проводити зараз угоди. Обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі минулого дня склав 570 тисяч гривень, а з «індексними» акціями ПФТС – 535 тисяч гривень в порівнянні з 449 тисяч гривень цього понеділка.

Вчора на фондовій біржі ПФТС також зафіксовані дві дуже великі в сумі, як для останніх років, адресні угоди з «індексними» акціями «Райффайзен Банк Аваль» та дві РЕПО угоди з акціями Миронівського хлібопродукту.

Робоча група при Кабінеті міністрів України наполягає на прискоренні підготовки умов приватизації «Центренерго», повідомляють інформагенції.

Позитивними для української економіки є результати останнього щомісячного опитування по споживчим настроям українців, проведених GfK Ukraine, опубліковані вчора (як і попередніх трьох подібних місячних опитувань), та квартального опитування керівників підприємств, проведеного в травні та червні НБУ, результати якого опубліковані позавчора. Хоча, через «вузість» місцевих фондових індексів на них набагато більший вплив мають індивідуальні історії емітентів з індексного кошику і загальне ставлення до ризиків інвестування, в світі, в країни, які розвиваються, в Україну, ніж загальна економічна ситуація в нашій країні. Не завжди прибутки фондових індексів України на відміну від «широких» закордонних індексних акцій відображають загальну економічну ситуацію в країні. Проте такий зв'язок все ж в більшості випадків є, як і зміна ставлення до інвестування в українські цінні папери від загальної економічної ситуації в країні.

Нагадаємо, що через тиждень можна очікувати публікації квартальної звітності місцевих українських емітентів, що має вплинути на перебіг торгів акціями на місцевих фондових біржах.

Вчора світові фондові індекси слабко підростали.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підвищився на незначні 0,06%.

Вчора індекс S&P 500 закінчив торговий день на найвищому значенні з 01 лютого 2018 року. Технічно, як вже зазначалось в попередніх оглядах, напрошується ще певне несильне і нетривале (кілька днів, до тижня) продовження росту на американському фондовому ринку для логічного завершення «хвилі» середньострокового росту. Це позитивно вплине на торги і на більшості фондових бірж в світі.

Ріст індексу S&P 500 вчора був широкий і забезпечений не тільки зростанням цін кількох акцій найбільш крупних високотехнологічних компаній, але й ростом цін інших акцій. В тому числі внесок в цей ріст внесли і акції Jonson & Jonson, ціна яких підвищилась завдяки хорошій корпоративній звітності цієї компанії за другий квартал 2018 року.

Керівник ФРС США Джером Павелл в своєму піврічному виступі перед комітетом Сенату США по банківській діяльності в Конгресі заявив, що американська економіка зараз стала набагато сильнішою, і ФРС буде спокійно піднімати базову ставку в поточному році.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають; на американські - слабко, на європейські - сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові зростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM, знижується на незначну 0,1%.

Сьогодні таким зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – слабко позитивний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, за другий квартал у учасників місцевого ринку акцій 2018 немає, як і немає і інших значимих для місцевих емітентів новин. На цьому фоні, імовірно очікувати в середньому слабкої позитивної динаміки цін місцевих «індексних» акцій сьогодні.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду