Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 20:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 20 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1606,05+0,14%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,4% після росту попереднього дня на ті ж самі 0,4%, а індекс ПТФС цього четверга втратив 0,2%. В цілому вчорашня динаміка фондових індексів України співпала з напрямком та силою руху вчора на основних світових фондових біржах. Здається місцеві фондові індекси потихеньку підхоплюють ритм торгів акціями в світі. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акцій на біржі ПФТС і самі ціни станом на вчора представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, 19.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

15,0

0,7%

14,8803

0,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,29

0,0%

0,2898

2,0%

Донбасенерго

22,90

-4,8%

22,94

-4,6%

Української біржі

Турбоатом

14,05

-0,7%

-

-

Вчора на ПФТС обсяги торгів акціями знизились в порівнянні з минулим днем. Обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі цього четверга склав 496 тисяч гривень, а «індексними» акціями ПФТС – 482 тисячі. Позавчора був найбільший обсяг торгів «індексними» акціями по безадресним заявкам на ПФТС за минулий місяць – 777 тисячі гривень. Середній за торгову сесію обсяг торгів на УБ «індексними» акціями по безадресним заявкам в минулі два роки в основному був в діапазоні 780-840 тисяч гривень.

Вчора на фондовій біржі ПФТС була також зафіксована одна угода по безадресній заявці з акціями «Індустріалбанку». Інших угод з акціями, крім угод з акціями емітентів наведеними в Таблиці 1 та акціями «Індустріалбанку» вчора на ПФТС проведено не було.

Суттєвих, значимих новин для місцевих емітентів вчора не було. Хіба, що можна згадати висловлювання глави Національної інвестиційної ради Юлії Ковалів про оптимальний час для конкурсу по «Центеренерго» - вересень-жовтень поточного року та її бачення передумов успішної приватизації цієї компанії. Однак, ще раз нагадаємо, що на наступному тижні можна очікувати початку публікації квартальної звітності місцевих українських емітентів, що має вплинути на перебіг торгів акціями на місцевих фондових біржах.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,8%.

В США продовжується публікація квартальної звітності корпорацій країни за другий квартал 2018 року. З 13% емітентів, які відзвітували на вчора, фінансові показники 85% перевищили очікування аналітиків. Це не дивно, враховуючи, що прогнозні прибутки на «дальніх кварталах» аналітики традиційно піднімають-завищують, а потім при наближенні звітного кварталу по часу поступово знижують свої прогнози і врешті решті їх занижують, щоб фактична фінансова звітність була кращою за прогноз. В другому кварталі 2018 перед початком публікації звітності аналітики очікували зростання прибутків американських корпорацій на 20% рік до року (2 квартал 2018 до 2-ого кварталу 2017). Це, в першу чергу, через значне зниження ставки корпоративного податку, в другу через хороший ріст американської економіки та прискорення інфляції в США від низького рівня. Проте, факт значного росту корпоративних прибутків в США вже у великій мірі був врахований в цінах акцій американських корпорацій в першому кварталі 2018. Їх прибутки в першому кварталі 2018 зросли на 24% рік до року.

Зараз з точки зору тривалості хвиля росту індексу S&P 500, якщо взяти ритм торгів з початку року, мала б бути близькою до завершення і завершитись за кілька торгових днів або вже сьогодні. Проте, на фоні хорошої квартальної звітності вона цілком імовірно може продовжитись ще пару тижнів при зростанні фондових індексів США зовсім нешвидким темпом в середньому за кілька торгових днів при коливанні їх день від дня.

На вчорашні торги на біржах США та на динаміку ф’ючерсів на фондові індекси США та Європи, видається, в найбільшій мірі впливав технічний фактор в сполученні з високою оцінкою акцій. Технічний фактор - необхідна пауза в рості при перевищенні останніх локальних максимумів та наближенні до історичного максимуму, логіка завершення «хвилі росту».

На сьогоднішні торги в Азії і ранішню динаміку індексу S&P 500 позитивно впливає негативна динаміка індексу долару США і ріст курсу юаня, який до цього знижувався певний час по відношенню до долару США. Один з крупних банків Китаю, як повідомляється, сьогодні вийшов з крупним продажем доларів США. До певної міри на таку динаміку індексу долара США вплинула і вчорашня певна критика ФРС, центробанку країни зі сторони президента США, який сказав, що негативно ставиться до кожного підвищення ставки ФРС, хоча й дозволяє робити керівникам ФРС те, що ті вважають за необхідне.

Таким чином, сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено, ф’ючерс на індекс S&P 500 слабко знижується. Ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси будуть торгуватися різнонаправлено, більшість трохи «просяде». Зранку фондовий індекс MSCI EM, підростає на 0,5% за рахунку росту цін азійських акцій. Про причини цього вже згадувалось вище – локальне ослаблення долару США. Ця динаміка індексу MSCI EM важлива, оскільки індикатор в останні дні плавно знижувався, наближаючись до свого багатомісячного мінімуму.

Сьогодні, таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – нейтральний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, за другий квартал у учасників місцевого ринку акцій 2018 немає, як і немає і інших значимих для місцевих емітентів новин. На цьому фоні, імовірно очікувати в середньому слабкої динаміки цін місцевих «індексних» акцій при торгах сьогодні.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду