Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 22:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1645,25-0,01%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі додав незначну 0,1%, а індекс ПФТС підріс на 1,1%. На динаміку індексу ПФТС зараз має вплив розрахунок цього фондового індикатору по трьом останнім угодам при дуже слабкій ліквідності місцевого ринку акцій. Розрахунок індикатору по трьом останнім угодам – це дуже правильно при великій кількості угод в режимі реального часу, оскільки дозволяє уникнути «дрижання» індикатору на екрані терміналу. Проте, на слаболіквідному ринку, який є зараз, це приводить до того, що індекс ПФТС відображає фактично зміни цін частини «індексних» акцій за попередній період, день, дні чи й більше. Це стосується і росту індексу ПФТС на 1,1% минулої п’ятниці, який відобразив ріст ціни акцій «Укрнафти» за результатами торгів попередніх днів.

Зміна цін «індексних» паперів за результатами торгів акціями на фондовій біржі ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни акцій станом на той день наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 03.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,95

-0,5%

15,0203

-0,1%

Райффайзен Банк Аваль

0,31

0,0%

0,311

1,1%

Укрнафта

114,5

-1,3%

114,5

-1,3%

Донбасенерго

26,5

5,5%

-

-

Минулої п’ятниці торгова активність на фондовій біржі ПФТС залишилась на рівні попереднього дня. В останній робочий день минулого тижня обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС в грошовому вираженні склав 495 тисяч гривень. Також, як і днем раніше, минулої п’ятниці на ПФТС було зафіксовано було кілька адресних угод з акціями «Укрнафти» на доволі значну суму. Загальний обсяг цих угод в минулу п’ятницю склав 1 мільйон 150 тисяч гривень.

Крім згаданих в Таблиці 1 «індексних» паперів, того дня на ПФТС була також проведена одна угода по безадресній заявці з акціями «Індустріалбанку».

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,5%, як і в минулий четвер. Цей фондовий індикатор за результатами торгів в останній робочий день минулого тижня майже досяг свого недавнього і досить великого локального піку. Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,65% після зниження днем раніше на 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,55%, далеко не компенсувавши свою крупну втрату минулого четверга в 1,8%.

Учасники ринків акцій продовжують звертати увагу на публікацію квартальної звітності корпорацій за другий квартал 2018. В минулу п’ятницю учасників фондового ринку США порадувала квартальна звітність компанії Apple.

В минулу п’ятницю в США був опублікований черговий місячний звіт по праці за липень. Кількість нових робочих місць  в США створених в липні 2018 виявилась менше прогнозу - 157 тисяч в порівнянні зі 190 тисячами очікуваних. Проте, показники росту робочих місць за попередні місяці були переглянуті у вищу сторону з помітним підвищенням, а ріст погодинної заробітної плати в США в липні поточного року виявився на рівні прогнозів – 2,7% рік до року. Так, що звіт в по праці був в цілому нейтральний для фінансових ринків.

Учасники фінансових ринків також приділили певну увагу реакції Китаю на розгляд Адміністрації США за запитом президента країни Дональда Трампа збільшення ввізних мит з 10% до 25% на продукцію китайського виробництва вартістю 200 мільярдів доларів США. Китай може ввести імпортні мита від 5% до 25% на продукцію, яка імпортується до країни з США за загальну суму 60 мільярдів доларів. Проте, згідно зі словами економічного радника президента США продовжуються консультації на високому рівні між представникам обох країн стосовно торгівельних питань, питань інтелектуальної власності та інвестицій, що може привести до спокійного врегулювання проблем.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси мало зміняться, можливо слабко підростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM, майже не змінюється.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні практично нейтральний, можливо, слабко позитивний. За відсутності значимих місцевих українських новин для емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, а також після публікації раніше відносно очікуваної звітності ключових місцевих емітентів з фінансовими показниками приблизно на рівні попереднього кварталу найбільш імовірнім сценарієм торгів на сьогодні акціями в Україні є торги зі слабкою динамікою, слабко позитивною.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 августа 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду