Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 11:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 10 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1626,35-0,25%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 0,3% після втрати днем раніше 1,0%. Індекс ПФСТ цього четверга також знизився на 0,3%. Технічно, індекси УБ та ПФТС намітили зміну тренду від зростання, Рис. 1 та Рис. 2. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій станом на вчора за результатами торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 09.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,755

-1,2%

14,8795

-0,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,310

1,7%

0,3061

0,3%

Донбасенерго

24,5

-2,0%

25,3333

-2,3%

Укрнафта

111,01

0,9%

111,4571

1,6%

Індекс Української біржі

Турбоатом

13,0

-6,5%

13,5532

-4,2%


Торгова активність на фондовій біржі ПФТС вчора значно виросла, і була близької до максимальної за останні місяці. Минулого дня обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі склав в  грошовому вираженні 1 мільйон 254 тисячі гривень, а біржі ПФТС - 1 мільйон 160 тисяч гривень. Максимальний обсяг торгів за останній проміжок часу з індексними паперами по безадресним заявкам на біржі ПФТС був 25 липня. Того дня обсяг угод з  «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС склав 1 мільйон 478 тисячі гривень.

Крім згаданих, вчора на біржі ПФТС пройшли також угоди по адресним заявкам з акціями «Райффайзен Банк Аваль», «Центренерго та «Укрнафти», одна угода по безадресній заявці з акціями «Крименерго», помітна за обсягами, та адресна угода з акціями Новомосковського трубного заводу.

Світові фондові ринки цього четверга, як і днем раніше, практично «стояли на місці». Основні світові фондові індекси другий день поспіль мало змінювались.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 мало змінився, втративши ще 0,1% від свого недавнього локального піку. Індекс S&P 500 зараз перебуває на 0,7% від свого історичного максимуму, що і є ймовірно причиною такого слабкого його руху в останні два дні. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на незначну 0,1% після втрати цієї середи суто символічної 0,01%.

Основна причина вчорашнього слабкого руху на ринках, повторимось, бачиться в тому, що індикатор S&P 500 і ціни багатьох акцій американських корпорацій перебувають коло своїх історичних максимумів, досить високих за оцінкою, а підґрунтя для їх суттєвого зниження теж поки великого немає.

Зміна світових фондових індексів суттєвим чином впливає на місцевий український ринок акцій. Кореляція фондових індексів УБ та ПФТС зі світовими фондовими індексами значна. Тому стан світових ринків і динаміка на них описуються в цьому огляді.

Новиною для фінансових ринків вчора увечері і сьогодні зранку стало доволі несподіване додаткове зростання індексу долару США та зниження курсу євро по відношенню до долара США до 13 місячних максимуму і мінімуму відповідно. Вчора ще більше знизився курс турецької ліри, яка зараз перебуває в тренді суттєвого зниження, а також просів курс рубля. Чинник валют сьогодні може мати помітний вплив на торги акціями в світі і матиме негативний вплив на курс гривні.

Також вчора був опублікований значимий звіт по цінам виробників в США. Місяць до місяця ціни виробників в США не змінились при прогнозованому економістами рості 0,2%. Однак базовий індекс за виключенням цін на енергоносії та продукти харчування, зріс на 0,3% місяць до місяця, у відповідності до прогнозів і так само, як і місяцем раніше. На річній основі зміна базового індексу цін виробників склала в минулому місяці 2,8%, як і прогнозували економісти. Місяцем раніше ріст був 2,7% рік до року. Тим не менш, на фоні більш слабкої інфляції (не базової) відбулось зменшення дохідності 10-и річних облігацій США, що позитивно з точки зору дохідностей єврооблігацій України – фактор діє в сторону їх зменшення.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси доволі помітно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси суттєво знизяться – до 1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає помітні 0,9%. Імовірним чинником тут виступає певне локальне вичерпання купівель акцій в США та Європі та недавнє досягнення фондовими індикаторами в цих регіонах значимих локальних максимумів.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні негативний. Значимі місцеві українські новини для емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, відсутні. Технічна картина в місцевих фондових індикаторах, як згадувалось на початку огляду, вказує на розворот тренду донизу. Тому, враховуючи обидва чинника, сьогодні варто, скоріше, очікувати негативних цінових змін на місцевому ринку акцій. Що може до певної міри підтримати місцевий ринок акцій, так це те, що індекси вже знижувались до цього і місцевий український ринок акцій сьогодні може зробити певну паузу.

Рис. 1

Рис. 2

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 августа 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду