Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 14:40
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1621,08-0,79%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі додав 0,65%, повністю відігравши зниження на 0,3% днем раніше і після слабкого майже непомітного руху-коливань попередніх кількох торгових днів. Індекс ПФТС минулої п’ятниці знизився на 0,7%. Зміна цін «індексних» паперів за результатами торгів акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 17.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3073

0,4%

0,3075

0,6%

Центренерго

14,70

-0,1%

14,7763

-0,2%

Донбасенерго

24,0

0,4%

23,6414

-1,1%

Укрнафта

113,0

0,9%

113,0214

0,9%

Індекс Української біржі

Турбоатом

13,71

0,0%

-

-

Індекс ПФТС

Укртелеком

0,130

-3,7%

-

-







Минулої п’ятниці торгова активність на біржі ПФТС в сегменті акцій ще більше виросла і була на максимальному рівні за останні місяці. Обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі склав в грошовому вираженні 1 мільйон 588 тисяч гривень, а біржі ПФТС 1 мільйон 550 тисяч гривен. Це більш, ніж втричі більше, ніж середній обсяг торгів на цій біржі за одну торгову сесію в попередні кілька тижнів.

 Акції «Укрнафти» минулої п’ятниці за обсягами торгів по безадресним заявкам знову обійшли акції «Райффайзен Банк Аваль» та «Центренерго». Обсяг торгів ними на біржі ПФТС в останній робочий день минулого тижня склав 952 тисячі гривень – і все по безадресним заявкам.

 З акціями «Райффайзен Банк Аваль», знову, як і минулого четверга, пройшла одна велика адресна угода. Сума її склала 1 мільйон 890 тисяч гривень. Також була адресна угода на суму 200 тисяч гривень з акціями «Центренерго». До цього додалась дві невеликі угоди з акціями Миронівського хлібопродукту, по одній по безадресній заявці і одна по адресні заявці.

 Таким чином, можна констатувати, що торги на ПФТС набирають обертів, хоча кількість угод все ще лишається відносно невеликою.

 Світові фондові ринки. Минулої п’ятниці на них були, переважно, невеликі зміни.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,3% після росту минулого четверга на 0,8% та втрати попереднього торгового дня також 0,8%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулої п’ятниці знизився на 0,1%. Видається, що на таку негативну динаміку індексу STOXX 600 і розходження в динаміці з індексом S&P 500 того дня вплинуло локальне укріплення євро. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM минулої п’ятниці додав 0,1%. Якщо індекс S&P 500 зараз перебуває лише за 0,8% від свого історичного максимуму(нижче), то індекс MSCI EM знаходиться на своєму 13 місячному мінімумі.

 Ближчий до нас регіональний індекс MSCI EM Eastern Europe, доларовий індекс акцій країн, які розвиваються Східної Європи великої капіталізації, перебуває коло свого 12 місячного мінімуму. Однак, якщо виключити «важковаговиків» Росії, то індекс MSCI EM Eastern Europe ex Russia, доларовий індекс акцій країн, які розвиваються Східної Європи без акцій компанії компаній Росії, індекс компаній великої та середньої капіталізації, перебуває на певному локальному мінімумі, але далеко від мінімумів останнього року і значно вище свого локального мінімуму кількамісячної давнини. Індекс MSCI EM Eastern Europe ex Russia охоплює три країни: Польщу, Чехію та Угорщину та має в своєму складі акції 29 компаній.

 Учасники світових фінансових ринків зараз найбільше звертають увагу на перспективу торгівельних переговорів президента США Дональда Трампа та лідера Китаю Сі Цзіньпіна в листопаді цього року, про що з’явились повідомлення минулої п’ятниці. Торгівельні переговори більш низького рівня між обома країнами на цю ж тему відбудуться в кінці цього місяця.

Турецька ліра після стабілізації та укріплення відновила своє зниження. Зниження слабеньке, невелике.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові помітно додадуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на 0,8%. Оглядачі вважають, що ріст індексу MSCI EM, відбувається на фоні перспективи торгівельних перемовин між США та Китаєм.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні позитивний. Значимих новин для місцевих емітентів немає. Найбільш імовірним сценарієм торгів на сьогодні видається зростання цін місцевих акцій.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 августа 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду