Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 09:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 22 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1628,61+0,31%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,15%; індекс ПФТС додав приблизно таку ж величину – 0,2%. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

 Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 21.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Укрнафта

114,9

1,7%

114,6543

2,0%

Донбасенерго

25,15

0,6%

-

-

Центренерго

14,8

0,5%

14,6624

-0,4%

Райффайзен Банк Аваль

0,3083

-0,5%

0,3097

-1,1%


Вчора торгова активність на біржі ПФТС в сегменті акцій знову була високою, як для останніх років. І знову її визначали акції «Укрнафти» та «Донбасенерго». Обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 2 мільйони 771 тисячу гривень, в порівнянні з рекордними для останніх років 3,05 мільйонами гривень цього понеділка та 1,6 мільйонами гривень минулої п’ятниці. Повторимо майже слово в слово тезу попереднього дня. Вчора це було майже в шість разів більше, ніж середній обсяг торгів на біржі ПФТС за одну торгову сесію в попередні кілька тижнів і майже в три з половиною рази більше, ніж середній обсяг торгів на Українській біржі в останні два роки. Цей вчорашній обсяг є близьким до максимального денного обсягу торгів на УБ за останні два роки.

 З акціями «Донбасенерго» вчора також пройшла невелика адресній угода.

 Крім цього вчора на фондовій біржі ПФТС були також зафіксовані дві угоди по безадресним заявкам з акціями «Крименерго».

Ще раз. Тепер можна ще впевненіше стверджувати, що торги на біржі ПФТС набирають обертів.

 Райффайзен Банк Аваль розмістив кілька днів тому на своєму сайті оборотно-сальдову відомість станом на 1 серпня 2018. Як слідує зі звіту, чистий прибуток банку (неконсолідований) в липні поточного року склав 460,9 млн. грн.. Це на рівні  середньомісячного за півроку 2018 – 458,7 мільйони гривень. Дані дуже і дуже хороші, але очікувані.

 Що стосується «Донбасенерго», то з’явилась інформація, що депутат від БПП Максим Єфімов збирається закрити угоду по придбанню контрольного пакету цієї компанії протягом наступних півроку. Але що також важливо, Єфімов заявив про хороші плани цієї розвитку компанії. Окрім переводу працюючого блоку №7 Словянської ТЕС «Донбасенерго» на вугілля газової групи, Єфімов збирається відновити реконструкцію непрацюючого блоку №6 з розділенням його на два блоки. Нагадаємо, що зупинена реконструкція блоку №6 передбачала створення на його базі двох самих сучасних і єдиних сучасних блоків ТЕС в Україні. Плани по блокам №7 і, особливо, блоку №6 дуже хороші, і вони виллються в хороші прибутки компанії за рахунок інвестнадбавки, а потім роботи (блоку №6) та більш ефективної роботи (блоку №7) блоків, але поки це тільки плани.

Світові фондові ринки вчора продовжили зростання.

 Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,2% і ще більше наблизився до свого історичного максимуму досягнутого 26 січня цього року. Від  історичного максимуму індикатор відділяють лише якихось 0,3%. В ході вчорашніх торгів індекс S&P 500 досяг історичного максимуму торгового дня (вищого, звичайно за максимуму після завершення торгів). Індекс S&P 500 зростає вже 3453 дні. Це, за більшістю визначень, найбільш тривалий ріст індексу S&P 500 за всю історію. За цим показником зараз бичачий ринок США перевершує рекордний до цього період 1990-2000 років. З мінімуму 2009 року індекс S&P 500 зріс більше, ніж на 300%, з початку цього року на 7%, з початку 2017 - на 25%.

 Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс також на 0,2%, продовживши своє зростання, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM підріс ще на помітний 1,0% після росту попереднього дня на 1,05%. Індекс MSCI EM таким чином поступово віддаляється від свого недавнього 13-и місячного мінімуму.

 Цьому в немалій мірі сприяє зниження індексу долару США. Це відбувається в свою чергу в чималій мірі завдяки словесній інтервенції президента США Дональда Трампа в понеділок, а саме критиці ФРС за підвищення базової відсоткової ставки. Відповідно відбувається зниження ринкових відсоткових ставок в США, що сприяє зниженню «зеленого». Іншим чинником росту фінансових активів на ринках, які розвиваються є ріст цін акцій в США та Європі, а також фактор майбутніх торгівельних переговорів між США та Китаєм: на невисокому рівні в кінці цього місяця, а на найвищому, можливо, в листопаді.

Рух в цінах активів на інших ринках, країн, які розвиваються, відсоткових ставко в США та індексу долара в чистому вигляді значимо сприятливий для місцевого українського ринку акцій, а, якщо ширше, то і для курсу гривні, стабільності фінансової системи України, та вартості боргу держави Україна.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси буду торгуватись різнонаправлено. Імовірна причина – необхідна пауза в рості фондових індикаторів і близькість американських фондових індексів до історичних максимумів. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,2%.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні – слабко негативний. Значимих новин, крім згаданої новини дводенної давнини стосовно «Донбасенерго», та хороших місячних даних по прибуткам «Райффайзен Банк Аваль» для місцевих емітентів - немає. Найбільш імовірним сценарієм торгів на сьогодні видається слабка зміна цін місцевих акцій.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50
Настроение рынка на 22 августа 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду