Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 14:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 23 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1632,18+0,22%

Усіх з наступаючим святом, Днем незалежності України!

 Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,3%, а індекс ПФТС додав приблизно таку ж величину – 0,2%, так само, як і днем раніше. Зміни цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

 Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 22.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,72

-0,5%

14,6892

0,2%

Донбасенерго

26,90

7,0%

25,2796

2,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,32

3,8%

0,3111

0,5%

Укрнафта

112,5

-2,1%

112,5

-1,9%


Вчора майже вернувся звичний порядок речей. Обсяги торгів акціями були меншими, ніж в попередні три торгові дні, хоча й істотно більшими, ніж місяць назад. Торгували на ПФТС вчора лише чотирма «індексними» акціями. Обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС склав в грошовому вираженні цієї середи 713 тисяч гривень в порівнянні з 2 мільйонами 771 тисячею гривень днем раніше та з рекордними для останніх років 3,05 мільйонами гривень цього понеділка. І, справді, не може бути торгова активність на такій біржі, як ПФТС, зараз бути весь час на дуже високому рівні. Однак, цей все ж таки цей вчорашній обсяг торгів був на рівні близькому до середнього денного обсягу торгів на Українській біржі за останні два роки – дещо меншим. Це при тому що акціями одного емітента зараз по відомим причинам не торгують. Тож – непогано.

 З акціями «Центренерго» вчора також пройшла також одна адресна угода і пройшли дві адресні угоди з акціями «Укрнафти». Більше торгів акціями вчора на фондовій біржі ПФТС вчора не було.

 Міністерство фінансів оприлюднило середньострокову стратегію управління держборгом. Це дуже і дуже доречний і своєчасний документ (тим більше враховуючи деякі останні публікації у вільній пресі) з хорошими, як кажуть, «посилами». Однак, все ж поки більшість його тез сприймається більше, як побажання. В державних документах та програмах України, на жаль, таке бачилось в переважній більшості випадків в минулі періоди. А хороша теза документу про зменшення державного боргу до ВВП може мати, на жаль, і свою зворотну досить негативну (і це не саме сильне слово) сторону.

Світові фондові ринки.

 Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на суто символічні 0,04%. Так само цієї середи широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 також знизився на суто символічні 0,03%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM підріс ще на 0,6%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються, слабко знижуючись; на європейські – також більшість знижується. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, переважно (не всі), слабко знизяться.

 Повторимо вчорашню тезу. Імовірна причина цього невеликого, принаймні поки, зниження – близькість американських фондових індексів до історичних максимумів. Дуже справедливо пару днів назад зазначили аналітики банку JP Morgan. Зараз спостерігається дуже незвична картина: індекси США близькі до історичних максимумів, а індекси Європи від них далекі, індекс MSCI EM перебуває взагалі в своєму середньому діапазоні, близько до 13 місячного мінімуму. Такого розходження, щось не пам’ятається. Причина цього полягає в хороших прибутках американських корпорацій і фіскальному стимулюванні економіки та наявності високотехнологічних компаній в складі двох з трьох основних фондових індексів США.

 Зранку фондовий індекс MSCI EM мало змінюється, додаючи 0,1%.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні – слабко негативний. Значимих новин для місцевих емітентів - немає. Макроекономічний фон в Україні зараз нейтральний. Найбільш імовірним сценарієм торгів на сьогодні видається слабка зміна цін місцевих акцій.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50
Настроение рынка на 23 августа 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду