Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 09:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 сентября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1641,83+0,28%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,4%, а індекс ПФТС майже не змінився підрісши на символічні 0,04%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 18.09.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,5

-1,4%

14,4821

-0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,3252

1,0%

0,3214

-0,2%

Укрнафта

112

1,9%

111,2727

0,6%

Індекс Української біржі

Турбоатом

13,7

-0,7%

-

-

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС на біржі ПФТС знизився в порівнянні з обсягом попереднього дня і склав в грошовому вираженні: Української біржі - 588 тисяч гривень, біржі ПФТС – 587 тисяч гривень.

Крім того, як і днем раніше, вчора на біржі ПФТС було також зафіксовано по одній невеликій угоді по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту та двох банків: банку «Південний» та «Індустріалбанку». Однак, до цього цього вівторка додались: одна значна за обсягом адресна угода з акціями Миронівського хлібопродукту на суму трохи більше 1 мільйона гривень та дві РЕПО угоди з цими акціями на загальну суму 2,6 мільйона гривень.

Значимих новин для українського фінансового ринку вчора не було.

Світові фондові ринки. На світових ринках акцій вчора видався позитивний день.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,54% після зниження попереднього дня приблизно на тау ж величину, 0,56%, і росту протягом п’яти торгових сесій підряд до того. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав ще 0,1%, як і днем раніше, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM приплюсував 0,3%.

Дохідність 10-и річних державних облігацій США вчора коливалась вже вище відмітки  3% і досягла в моменті 3,055%, найвищого значення з травня 2018.

Перебіг «торгівельної війни» між США та Китаєм знову вчора був в центрі уваги учасників фінансових ринків в якості головного чинника, який впливає на фінансові ринки в ці дні.

Вчора поступила інформація, що Китай обкладе додатковими митами у 5-10% товари, які імпортуються в країну з США загальною вартістю шістдесят мільярдів доларів США. Дія мит вступає в силу з 24 вересня 2018 року у відповідь на 10% додаткове ввізне мито США на товари вироблені в Китаї на загальну суму імпорту до країни близько 200 млрд. доларів США, яке вводиться також з 24 вересня 2018 року. Причиною введення мит США названо несправедливу практику Китаю по відношенню до інтелектуальної власності американських корпорацій, а саме практику, яка заставляє їх передавати свої технології китайським фірмам. До цього обидві країни «обмінялись» торговими обмежувальними заходами по відношенню до експортних товарів один одного на суму експорту/імпорту 50 мільярдів доларів кожна. Полегшує ситуацію той факт, що вчора Китай переглянув в сторону зниження увізні мита на деякі товари з першої групи – з 20% до 10%. Учасники ринків акцій розцінили останню новину як позитивну, що на думку деяких з них та ряду оглядачів, і привело до вчорашнього росту фондових індексів в світі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX несильно додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на 0,8%.

Таким чином зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні більше позитивний. Значимих новин конкретно для місцевих емітентів, як і учора та позавчора, - немає. Макроекономічний фон в Україні зараз більше позитивний. Найбільш імовірним сценарієм торгів на сьогодні видається слабкий ріст цін місцевих акцій в середньому, при рості цін одних паперів і дещо меншому зниженні цін інших.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 сентября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду