Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 18:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 сентября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1655,94+1,07%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,3%, що з ростом попереднього дня частково компенсувало втрати періоду 17-24 вересня 2018. Схоже, ніхто не хоче «випускати» індикатор УБ з вузького діапазону 1625-1645 пунктів, який склався з кінця липня поточного року.

Індекс ПФТС цієї середи знизився на 0,2%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 26.09.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,95

2,2%

14,8299

1,5%

Райффайзен Банк Аваль

0,3223

-0,3%

0,3226

-0,2%

Донбасенерго

27,00

5,5%

27

6,9%

Укрнафта

110

-1,3%

111,6777

0,3%

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС на біржі ПФТС дуже суттєво виріс, значно перевищивши середньоденний за останні місяці і склав 2 мільйони 474 тисячі гривень. До цього додалась одна адресна угода з акціями «Центренерго» на суму 292 тисячі гривень.

Минулого дня на біржі ПФТС також була зафіксована одна угоді по безадресній заявці з акціями банку «Південний» та одна угода з акціями інвестиційного фонду.

Радник з продажу «Центренерго», Ernst & Young z Corporate Finance sp. k. (польський підрозділ EY), пропонує встановити стартову ціну держпакету «Центренерго» (78,3% усіх акцій компанії) на рівні $ 225 млн., 5 млрд. 985 млн. грн. або 20,7 грн. за акцію (курс 26,6 гривні за 1 долар США, дата оцінки - серпень 2018).

Очевидно саме ця інформація призвела до підвищеної торгової активності учора на біржі ПФТС з акціями «Центренерго», обсяг торгів з якими по безадресним заявкам склав цієї середи 72% всього обсягу торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС, так само, як і привів до росту ціни цього «індексного» паперу, а можливо, також і акцій «Донбасенерго».

З’явилась непідтверджена інформація в пресі про чотири вимоги МВФ для виділення наступного траншу Україні. Це:

·        прийняти рішення урядом до 15 жовтня  рішення про підвищення ціни на газ на 23% від поточної ціни.

·        прийняти Парламентом збалансований бюджет 2019 (попередньо з невеликими зауваженнями МВФ влаштовує проект бюджету, поданий урядом у Верховну Раду)

·        провести перерозподіл функцій з перевірки електронних декларацій між антикорупційними органами на користь НАБУ.

·        провести реорганізація митниці і податкової як єдиних юридичних осіб.

Тінь недовіри до уряду, який раніше відмовився підвищувати ціни на газ для населення вже після узгодження цього рішення з МВФ була присутня в останніх переговорах і вплинула на більш жорсткі умови Фонду, повідомляє преса.

Як згадувалось у нашому попередньому щоденному огляді, глава НБУ Яків Смолій на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків України згадав про умови МВФ про підвищення ціни на газ та певні вимоги МВФ до бюджету і висловив оптимізм щодо отримання траншу МВФ.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM зріс на 0,4%.

ФРС учора очікувано підняла базову ставку в США на 0,25% до діапазону 2,0-2,25%, третій раз за цей рік і восьмий з 2015 року. На наступній за засіданням Комітету по відритим ринкам прес-конференції і після оголошення рішення по ставкам, керівник ФРС Джером Павелл повідомив, що він не очікує раптового стрибка інфляції в США, проте ФРС буде продовжувати свою політику збільшення базової відсоткової ставки в США.

Нагадаємо, що тренд до збільшення відсоткових ставок в розвинутих країнах в чистому вигляді  негативний для України, оскільки він веде до здороження нових позичок нашою країною та до гіршого ринку для цих нових позичок – потенційно менших обсягів запозичень.

Вслід за рішенням та прес-конференцією глави ФРС ціни акцій США знизились, знизилися дохідності облігацій США по всій кривій дохідностей (незалежно від термінів погашення). Останнє через дещо інші формулювання в прес релізі центробанку, які деякі учасники ринку розцінили, як закінчення політики збільшення ставок ФРС.

Цікаво, одночасно знизився і курс євро – останнє, як пишуть, вже на фоні розбіжностей всередині правлячої коаліції в Італії і прагнення переробити проект бюджету країни в сторону більших державних витрат. Хоча на це може й вплинуло зменшення дохідностей державних облігацій США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові торгуються змішано, без великої динаміки, та, все ж, більше знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX втратить. Зранку Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні – нейтральний. Місцеві новини – більше позитивні, особливо, що стосується акцій «Центренерго» з найбільшим обсягом торгів. Найбільш імовірним сценарієм торгів акціями в Україні на сьогодні видається несильний ріст цін місцевих акцій.

фондовий індекс MSCI EM зростає на незначну 0,1%.



сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 27 сентября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду