Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 10:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 2 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1647,02-0,66%

Вчора індекс Української біржі практично не змінився додавши суто символічні 0,02%. Індекс ПФТС минулого дня підріс на незначну 0,1%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цього понеділка на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами вчорашніх торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 01.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3256

1,5%

0,3233

0,7%

Центренерго

15,14

-0,8%

15,1361

-0,2%

Укрнафта

113

0,9%

113

1,0%

Донбасенерго

25,15

-3,3%

25,15

-3,3%

Цікаво, що акції «Центренерго» доволі високо оцінені радником з приватизації компанії, вчора втратили в ціні.

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС на біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 601 тисячу гривень. Це близько та трохи менше середньоденних обсягів за останні пару місяців.

Однак, значними залишились обсяги торгів «індексними» акціями по адресним заявкам: Української біржі - 1 мільйон 792 тисячі гривень (додатково врахована одна адресна угода з «індексними» акціями УБ «Турбоатому») та біржі ПФТС - 1 мільйон 481 тисяча гривень.

Також вчора на біржі ПФТС знову торгували акціями Миронівського хлібопродукту. Обсяг торгів цими паперами по безадресним заявкам склав 686 тисяч гривень (було зареєстровано 12 угод) та по адресним заявкам, точніше одній адресній заявці обсяг торгів цими паперами склав 112 тисяч гривень.

Вчора також на ПФТС була зафіксована невелика за обсягом угода по безадресній заявці з акціями інвестиційного фонду.

Загальних обсяг угод з акціями на біржі ПФТС цього понеділка склав в грошовому вираженні 3 мільйони 196 тисяч гривень – вдвічі менше, ніж минулої п’ятниці.

Значимих суто українських новин для місцевого фондового ринку за вчора та станом на сьогоднішній ранок – немає.

Світові фондові ринки.

 Вчора мали невелику динаміку, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,4% на фоні новини про нову торгівельну угоду USMCA, яка замінить NAFTA, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на 0,1%.

Передбачається, що тристороння торгівельна угода USMCA, the United States-Mexico-Canada Agreement, буде підписана сторонами на початку листопада.

Крім цього в переліку основних новин для учасників світових фінансових ринків на сьогодні: продовження теми «торгівельної війни» між США та Китаєм, проект бюджету Греції з високими видатками, що нагадує італійський, заяви китайських властей про сповільнення темпів росту китайської економіки, занадто швидкий ріст фондових індексів США та висока оцінка цього ринку, що турбує певних фахівців та економістів, як, наприклад, нобелевський лауреат всесвітньовідомий професор Шиллер.

Як видно, крім вчорашньої новини про угоду USMCA, всі інші згадані новини мають чітку негативну складову. Щоправда, тут можна згадати хороші макроекономічні новини з США, які з’явились на минулому тижні, а саме перегляд уверх при уточненні оцінки ВВП США за другий та перший квартали 2018 і високі значення росту реального ВВП цієї країни та хороші дані по замовленням на товари тривалого попиту в США. І все ж «свіжий негатив» має більший вплив.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються, на європейські - доволі помітно. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX помітно втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на суттєві 1,2%.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні – негативний. Найбільш імовірним сценарієм торгів акціями в Україні на сьогодні видається несильна, більш негативна, зміна цін місцевих акцій.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 октября 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду