Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 07:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1678,080%

Вчора індекс УБ не змінився, а індекс ПФТС знизився на 0,25% після росту по 0,5% в два попередні торгові дні: минулої п’ятниці та цього понеділка. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями минулого дня на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами вчорашніх торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 09.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

15,98

0,1%

16,0526

0,9%

Райффайзен Банк Аваль

0,3277

-0,4%

0,328

-0,8%

Донбасенерго

26

-7,0%

-

-

Індекс Української біржі

Турбоатом

13,35

-4,0%

-

-

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями УБ склав в грошовому вираженні 598 тисяч гривень, біржі ПФТС - 588 тисяч гривень.

На фондовій біржі ПФТС вчора також була зафіксована одна адресна угода з акціями «Донбасенерго» на суму 1 мільйон 224 тисячі гривень; майже така сама за обсягом з цими акціями пройшла днем раніше. Також була зафіксована помітна за обсягом адресна угода з акціями одного інвестиційного фонду.

Ось і все, що стосується торгів акціями минулого дня на ПФТС.

Свіжих значимих суто українських новин-рушіїв для динаміки на фондовому ринку України в короткому періоді станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки.

Вчора світові фондові ринки мало змінювались, широкий фондовий індекс США S&P 500 протягом дня, то підростаючи, то знижуючись від значення закриття попереднього дня, таки втратив незначну 0,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав 0,2% і трохи відірвався від свого локального мінімуму, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився ще на незначні 0,15% і оновив свій більш, ніж річний мінімум.

До речі, технічна картина в індикаторі STOXX 600 поки що теж несприятлива. Кожен його новий локальний максимум з травня чи, навіть скоріше, січня 2018, менший за попередній і так само кожен його новий локальний мінімуму теж нижчий за попередній. Це повна протилежність поведінці, принаймні донедавна, американських фондових індикаторів, які в останні місяці переконливо зростали. Однак, відчувається, що тренд розходження європейських та американських фондових індексів вичерпується.

Над фондовим ринком США зараз починає домінувати тема росту відсоткових ставок та більш агресивної політики ФРС, що негативно для акцій та цін боргових паперів і позитивно для дохідностей останніх. Європейські ж акції можуть знайти опору у великій різниці в поточних ринкових оцінках з акціями США.

В кінці цього тижня починається публікація квартальної звітності американських корпорацій за третій квартал 2018. Тут варто зазначити, що й українським учасникам ринку акцій слід готуватись до публікації звітності вже місцевих, українських емітентів за цей же період. Початок такої публікації припадає на 22-28 число місяця (в даному випадку жовтня), в залежності від готовності емітентів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси дуже мало змінюються; на американські – підростають, а на європейські торгуються різноспрямовано і періодично змінюючи знак, якщо відраховувати від вчорашнього закриття. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX практично не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає не занадто великі 0,2-0,3%, перериваючи своє кількаденне зниження та коригуючись уверх від локального мінімуму.

Можна сказати, що зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні практично нейтральний. Все той же позитивний чинник хорошої стартової ціни при приватизації «Центренерго» поступово «сходить на «ні». За відсутності драйверів, як на короткому часовому проміжку (дні), так і зараз на більш тривалому (тижні), драйверів, як суто українських, так і зовнішніх, складається враження, що до виходу звітності за третій квартал 2018 ціни місцевих акцій будуть незначно коливатись, день-два несильно зростаючи, день-два несильно знижуючись. На цьому фоні їх денний рух можна намагатись передбачити, виходячи з цінової динаміки за попередній період і нейтральної динаміки в дещо більш довгій перспективі. Можливо, що рух американських індексів під впливом квартальної звітності внесе певні зміни.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 10 октября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду