Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 18:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1738,23+2,36%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,45%, а індекс ПФТС додав ще 0,3%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цього вівторка на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами вчорашніх торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 16.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17

1,1%

17,0575

2,2%

Райффайзен Банк Аваль

0,3314

0,1%

0,3308

0,5%

Укрнафта

114,5

0,9%

115,3043

1,2%

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями Української біржі та  біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 642 тисячі гривень. Це менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами бірж в останні пару місяців. Також на ПФТС вчора були зафіксовані по одній адресній угоді з акціями «Укрнафти» та «Турбоатому» на загальну суму 514 тисяч гривень.

Також цього вівторка на біржі ПФТС зафіксовано по одній адресній угоді з акціями «Фармаку» та «Дніпрообленерго» на загальну суму 131 тисяча гривень.

Вчора Міністерство фінансів України провело аукціон з розміщення облігацій внутрішньої державної позики в гривні та у валюті. Всього до державного бюджету було залучено коштів 1 мільярд 159,9 млн. гривень в еквіваленті (за курсом НБУ): 7,078 млн. гривень та 41,279 млн. доларів США. Тобто, майже всі кошти були залучені у валюті, а саме доларах США – 99,4% обсягу залучених коштів. Цей обсяг розміщення був суттєво меншим за обсяг розміщення на двох попередніх аукціонах на минулому тижні, коли у валюті було розміщено валютних ОВДП на 127,2 млн. доларів США, 30 млн. євро (перший аукціон) та ще на 179,9 млн. доларів США. Найбільшу увагу на вчорашньому аукціоні привернули папери з найбільш дальнім строком погашення 15 жовтня 2020 року. Їх було розміщено на 25,258 млн. доларів.

Короткі гривневі папери з погашенням 06.02.2019 були розміщені під ставку 19,0%, всі валютні, крім паперів з погашенням в червні 2019 (розміщені під 7,0%), зі строками далі були розміщені під ставку 7,5%. Це «купонна» дохідність – не ефективна ставка. І наведено не ставку відсікання. Це вже середньозважений рівень дохідностей. Тобто відсоткові ставки зростають, що негативно з точки зору обслуговування боргу. Відчувається, що Мінфіну потрібна валюта і це, враховуючи обставини, не дивно.

Інших значимих свіжих українських новин для фінансового ринку України, вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій

Вчора світові ринки акцій зростали, широкий фондовий індекс США S&P 500 буквально «підсочив» на 2,15%, як іноді пишуть в таких випадках. Індикатор зріс від недавнього мінімуму після падіння на 5,4% вже на 3%. Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, додав 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 1,6%.

В США продовжується публікація квартальної звітності корпорацій країни за третій квартал 2018 року. Вчора опублікували звітність: один з провідних банків США Morgan Stanley, провідний банк-дилер на ринку цінних паперів країни Goldman Sachs, корпорації Johnson & Johnson та UnitedHealth. Результати цих компаній перевершили очікування аналітиків брокерських домів, які ряд фахівців вважає по відношенню до третього кварталу 2018 занадто сильно заниженими. На фоні хорошої звітності та в очікуванні вищих відсоткових ставок в США в майбутньому акції Morgan Stanley «підскочили» на 5,7%, а акції Goldman Sachs додали 3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають; на американські доволі слабко після вчорашнього росту на Уолл-Стріт, а на європейські під впливом цього росту - доволі суттєво. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на 0,3%. По ходу дня за рахунок європейських паперів індикатор MSCI EM ще помітно додасть. 

Що стосується місцевого ринку акцій, повторимо фразу останніх двох оглядів, він сьогодні, мабуть, як і в останні дні, тижні, чи навіть місяці, «перебуватиме на своїй хвилі» і, скоріше за все, ще підросте. Підросте – незважаючи на ріст попередніх торгових днів і не роблячи традиційної паузи. Підставою для таких сподівань є очікування приватизації «Центренерго», «накопичення» дивідендів за 2018 банком «Райффайзен Банк Аваль» та загальний позитив на ринках акцій.

сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 17 октября 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду