Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 01:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1721,56-0,96%

Вчора індекс Української біржі зріс на значимих 2,4%. Як видно на місячному і, навіть краще, на шестимісячному графіку фондового індикатору УБ, за останній місяць він сильно додав і його ріст останнім часом прискорився. Ріст індексу УБ за місяць-півтора (якщо брати не строго, а грубо умовну усереднену десь за місяць «полицю» перед ростом) склав 6-6,5%.

Індекс ПФТС цієї середи додав ще 0,5%. Ріст індексу ПФТС від такої ж «полиці», як згадано вище, на місячному інтервалі склав приблизно 5,3%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цієї середи на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами вчорашніх торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 17.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,4

2,4%

17,1219

0,4%

Райффайзен Банк Аваль

0,333

0,5%

0,3315

0,2%

Укрнафта

115,5

0,9%

115,5

0,2%

Індекс ПФТС

Крюківський вагонобудівний завод

12

17,6%

-

-

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями Української біржі склав в грошовому вираженні 528 тисячі гривень,  біржі ПФТС - 607 тисяч гривень. Це менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами бірж в останні пару місяців.

На ПФТС вчора були зафіксовані по одній адресній угоді з акціями «Укрнафти» та «Центренерго» на загальну суму 401 тисяча гривень і зовсім крихітна за обсягом адресна угода за акціями «Донбасенерго».

Також цієї середи на фондовій біржі ПФТС були РЕПО угоди з акціями «Укрнафти», «Турбоатому» та «Донбасенерго» на загальну суму 2 мільйони 129 тисяч гривень.

До цього всього можна ще додати одну маленьку угоду по безадресній заявці з акціями одного інвестиційного фонду.

Значимих свіжих офіційних українських новин для фінансового ринку України, за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на суто символічні 0,03%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на незначну 0,1% (це при його рості вчора зранку на 0,3%).

Серед значимих новин, які впливали вчора на ринок акцій США вчора, а через нього, в тій чи іншій мірі і на інші крупні фондові ринки, були: опублікований протокол останнього засідання Комітету по відритим ринкам ФРС та квартальна звітність корпорацій США за третій квартал 2018 року.

Протокол Комітету по відкритим ринкам ФРС виявився «нудним». Цього власне завжди і прагне ФРС. Останнє чого б хотів Центробанк США це несподіваних та збуджуючих новин для фінансового ринку зі своїх публікацій чи прес-конференцій. Однак, протокол показав єдність членів Комітету, який відповідає за вироблення монетарної політики, єдність в тому, щоб «грати на випередження» парируючи ріст інфляції в країні шляхом збільшення базової відсоткової ставки в США. Що залишилось за межами протоколу, але відчули уважні учасники фінансових ринків, так це готовність ФРС помітно перевищити «нейтральну зону» базової ставки через певний час і, за умови раптового значного прискорення інфляції в країні, перевищити суттєво і діяти швидко.

Новина важлива і для України, оскільки означає, по перше, зростання вартості запозичень у валюті для держави, по друге на якийсь рік чи два підтримає високий курс долара США по відношенню до інших твердих валют. Ще одним моментом є розгляд ФРС не дуже ймовірного та все ж можливого суттєвого прискорення інфляції в США.

Опублікована звітність американських корпорацій цієї середи в середньому суттєво перевищила очікування аналітиків. Найбільше на фоні вчорашніх публікацій зросли акції компанії Netflix (+5,3%), а знизились акції IBM (-7,5%). Останні - на фоні гірших за очікування результатів та стурбованості стосовно майбутніх прибутків корпорації.

А взагалі вчора фондові індекси США суттєво коливались протягом дня, показуючи невпевненість та певний страх учасників ринку акцій країни. Це варто враховувати, будуючи власні очікування стосовно майбутньої динаміки світових ринків акцій. Стосовно страху інвесторів, то його також було видно на минулому тижні, коли світові фондові індекси почали сильно знижуватись.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються; на американські - сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX несильно втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,8%.

Що стосується місцевого ринку акцій, повторимо практично слово в слово абзац з попереднього огляду останніх вже трьох оглядів. Він сьогодні, мабуть, як і в останні дні, тижні, чи навіть місяці, «перебуватиме на своїй хвилі» і, скоріше за все, ще підросте. Підросте – незважаючи на ріст попередніх торгових днів і не роблячи традиційної паузи. Підставою для таких сподівань є очікування приватизації «Центренерго», «накопичення» дивідендів за 2018 банком «Райффайзен Банк Аваль». Однак, все ж учасникам ринку не слід забувати, що ріст цін на ринку акцій не буває постійним, і колись ринок, навіть на рості може зробити паузу. По мірі безперервного зростання імовірність паузи зростає.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 18 октября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду