Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 18:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1732,48+0,29%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,2% після того, як він не змінився днем раніше і після свого попереднього росту на суто символічні 0,04% минулої середи. Дуже слабка динаміка за результатами трьох останніх торгових сесій. Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився на зовсім незначні 0,06%, після того, як він практично не змінився днем раніше. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 26.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,6

0,3%

17,5331

-0,2%

Райффайзен Банк Аваль

0,3365

1,4%

0,3372

-0,1%

Укрнафта

110,5

-3,5%

-

-

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними паперами» українських бірж на фондовій біржі ПФТС по безадресним заявкам склав в грошовому вираженні 471 тисячу гривень. Це суттєво нижче за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами бірж по безадресним заявкам за останні пару місяців.

Крім цього, того дня на ПФТС пройшла угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Ось і все, що стосується угод з акціями на біржі ПФТС за минулу п’ятницю.

Українські фінансові новини.

Звичайно, всі учасники крихітного місцевого ринку акцій України, можна сказати трохи в жарт, з нетерпінням очікують публікацій офіційної квартальної звітності ключових місцевих емітентів за третій квартал 2018. Поки, станом на сьогоднішній ранок такої немає. (Про прибуток «Райффайзне Банк Аваль» в третьому кварталі поточного року та про результати «Укртелекому» писалось в попередніх оглядах).

А поміж тим  інші новини. Конкурс з продажу 78,289% ПАТ "Центренерго" буде призначений на 11:00 13 грудня 2018 року, повідомив глава фонду Віталій Трубаров на своїй сторінці в соцмережі Facebook. За його словами, оголошення про проведення конкурсу буде оприлюднено в газеті "Відомості приватизації" сьогодні у понеділок, 29 жовтня.

У інвестора буде 45 днів на ознайомлення з роботою і фінансовими показниками підприємства та на підготовку всіх необхідних для участі в конкурсі документів.

Про те, що про проведення конкурсу з високою ймовірністю буде офіційно об’явлено цього понеділка вже писалось в одному з наших попередніх денних оглядів.

Міністерство фінансів України офіційно об’явило результати розміщення єврооблігацій України.

Міністерство фінансів України розмістило два нових випуски єврооблігацій: на суму 750 млн. доларів США з терміном обігу до 1 лютого 2024 року та на 1,25 млрд. доларів США з терміном обігу до 1 листопада 2028 року.

Ставка купона по п'ятирічним цінним паперам встановлена на рівні 8,994% річних, 10-річним - 9,75% річних.

Мінфін очікує, що міжнародні рейтингові агентства Standard & Poor's і Fitch присвоють новим бондам рейтинг не нижче "B-".

Міністерство також повідомило, що в процесі збору заявок на придбання цінних паперів взяли участь близько 390 інвесторів. Загальний обсяг книги заявок склав 4,9 млрд. доларів США.

Національний банк України позитивно оцінює результати розміщення єврооблігацій країни при тих чинниках, які на сьогодні є: несприятливі умови на зовнішніх боргових ринках, дефіцит держбюджету, відношення державного боргу до ВВП, майбутні вибори в Україні та інші, заявила минулої п’ятниці перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

Нагадаємо також, що в середу НБУ зберіг облікову ставку на рівні 18% річних.

Світові  фондові ринки.

Після «відскоку» минулого четверга світові фондові ринки минулої п’ятниці  відновили своє  зниження. Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,7% (після росту-відскоку днем раніше на 1,9% і зниження минулої середи на 3,1%). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня знизився ще на 0,8% (після відскоку днем раніше на 0,5%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці втратив ще 1,0% після просадки на 0,4% днем раніше і знову оновив свій локальний мінімум 2018 року і другої половини 2017. До цього найближче по часу нижче значення індексу MSCI EM по закінченню дня було зафіксоване 10 березня 2017.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються різноспрямовано; на індекси S&P 500 та Dow Jones несильно знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси – зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX зросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM практично не змінюється.

На цьому невиразному зовнішньому фоні та на позитивних українських фінансових новинах можна було б очікувати сьогодні росту на місцевому українському ринку акцій. Особливо позитивному настрою ринку сьогодні могла б посприяти новина про публікацію оголошення про конкурс по приватизації «Центренерго». Однак, сьогодні свої корективи може внести в хід та результат торгів може внести і публікація квартальної звітності місцевих емітентів за третій квартал 2018 року. Тож учасникам місцевого ринку акцій необхідно бути готовими до більш різких поворотів в ході торгів і слідкувати протягом дня за новинами. Перешкоджає зараз росту місцевого ринку акцій його зростання в попередні тижні та вже досить тривала негативна динаміка на світових фондових ринках. Тож сильних змін цін місцевих акцій, за виключенням, можливо «Центеренерго» сьогодні очікувати все ж, скоріше, не варто.



сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 29 октября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду