Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 20:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 30 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1738,04+0,32%


Квартальні фінансові результати банку з 2010 року представлені на графіках Рис. 1 та Рис. 2.

Таблиця 2 (повтор без доповнень). Чистий прибуток «Райффайзен Банк Аваль», за періоди 9 місяців, третій квартал та півроку 2018 року та 2017 року, млн. грн. Зміна.

3 кв.

9 міс.

6 міс.

2017

1 294

4 032

2 738

2018

1 318

4 071

2 752

Зростання у 2018 році

24

39

14

Зростання в 2018 році у %

1,85%

0,96%

0,53%

Згідно зі звітності «Центренерго», яка з’явилась о 9-ій годині сьогодні зранку, компанія закінчила третій квартал 2018 року очікувано з невиразним фінансовим результатом з мінімальним чистим прибутком у 50 млн. гривень. Квартальний валовий прибуток був нульовим, а величина EBITDA склала 149 млн. гривень. Слабкувато. Цього року компанія не має таких значних прибутків, як минулого року, коли треба було закуповувати по імпорту вугілля і компанії надали великий тариф.

Квартальні та трейлінгові 12 місяців фінансові результати «Центренерго» представлені на Рис. 3 та Рис. 4.

Поки станом на час написання огляду свіжої квартальної звітності інших ключових місцевих емітентів немає.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив ще 0,5%, оновивши свій півторарічний мінімум.

В США вчора, як пишуть в таких випадках американські оглядачі, була «дика» торгова сесія з великим рухом основних фондових індикаторів протягом дня. Почалось все з їх хорошого «плюса», потім фондові індикатори країни різко розвернулись вниз, і лише під сам кінець торгів дещо підросли, трохи вирівнявшись і зменшивши свої втрати. Індекс S&P 500, який з трьох основних індексів вчора втратив найменше, почав торгову сесію ростом у 1,3%. Після різкого зниження в другій половині дня, на мінімумі, десь за двадцять хвилин до закінчення торгів індикатор втрачав 1,95%, але в останні двадцять хвилин торгової сесії додав 1,3%, щоб закінчити день з мінусом лише у 0,7%. Ось така історія.

Серед причин вчорашнього зниження фондових індексів США називають новину про нові торгові санкції США до Китаю, які збирається накласти Білий дім у випадку, якщо переговори на найвищому рівні між країнами закінчяться невдачею. На цей раз додаткові увізні мита буде накладено на той залишок імпортних товарів з Китаю, який не було обкладено до цього (порядку 50% всього імпорту). Про санкції у випадку невдачі переговорів про нові мита може бути об’явлено на початку грудня. Після 60-и денних публічних слухань вони вступлять в дію в лютому 2019, як раз на китайський новий рік. Мита можуть стосуватись китайських товарів приблизно на суму 257 мільярдів доларів США, якщо виходити з минулорічної торгової статистики.

Однак, звичайно, зниження фондових індексів в США викликано й іншими не менш серйозними причинами. Це – в першу чергу загроза зростання інфляції, і помітного швидкого подальшого росту відсоткових ставок, і сповільнення темпів росту корпоративних прибутків і висока поточна оцінка цін акцій корпорацій США, особливо високотехнологічного сектору. Через це і йде суттєвий розпродаж американських акцій інвесторами, а за цим й акцій в багатьох інших регіонах світу.

Сьогодні, очевидно, найбільш впливові міжнародні трейдери та трейдери Америки здійснять спробу «підняти» фондовий ринок США, а з ним і інші ринки акцій.

Таким чином не дивно, що сьогодні зранку ф’ючерси на американські та на європейські фондові індекси підростають; і на фондові індекси США – досить суттєво. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX несильно зросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується ще на 0,1-0,2%.

На цьому досить таки суперечливому зовнішньому фоні, очікуваній звітності двох ключових емітентів не слід очікувати сильних змін цін місцевих українських акцій.



Рис.1

Рис.2

Рис.3

Рис.4


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 30 октября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду