Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 14:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 5 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1753,17+0,55%

Минулої п’ятниці індекс УБ не змінився, а ПФТС підріс ще на 0,7% після свого росту на 1,1% та 1,8% за результатами двох попередніх торгових сесій. Знову, як і днем раніше, після виходу хорошої квартальної звітності «Укрнафти» більше за інші підросли акції саме цієї компанії. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 02.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,44

0,4%

17,4055

-0,1%

Райффайзен Банк Аваль

0,3412

0,6%

0,3403

0,7%

Укрнафта

128

2,8%

-

-

Обсяг торгів акціями на ПФТС в останній робочий день минулого тижня, однак, несподівано сильно знизився, і по безадресним заявкам «індексними паперами» українських бірж склав в грошовому вираженні лише якихось 288 тисячі гривень, що мало, навіть, як для останніх чотирьох з половиною місяців, часу припинення торгів на Українській біржі.

Минулої п’ятниці на ПФТС були також зафіксовані: доволі крупна за обсягом адресна угода з акціями «Дніпрообленерго» по ціні 300 гривень за акцію на суму 1,773 мільйони гривень, угода РЕПО з акціями «Донбасенерго» та одна невелика за обсягом угода по безадресним заявкам з акціями інвестиційного фонду.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,6% після росту за три попередніх торгових сесії на 3,75%. Акції компанії Apple знизились минулої п’ятниці на 6,6% на фоні зниження продажів iфонів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 в останній робочий день минулого тижня додав 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на значні 2,6% після свого росту на 1,6% та 2,1% за результатами двох попередніх торгових днів від півторарічного мінімуму.

Таким чином, надія на продовження значного росту американського ринку та європейського ринку акцій, яка базувалась на потужному ранішньому зростанні ф’ючерсів на американські та європейські фондові індекси минулої п’ятниці, себе не виправдала.

Сильний ріст ринків акцій країн, які розвиваються, минулої п’ятниці підтримали висловлювання президента США Дональда Трампа про скору можливу майбутню торгівельну угоду між США та Китаєм, а також більш раннє завершення торгів акціями в Азії. Однак, що стосується першого, економічний радник президента США, Ларі Кудлов, висловився в протилежному від свого шефа ключі, мовляв, якогось конкретного плану по торгівельній угоді між США та Китаєм поки немає.

Міністерство праці США минулої п’ятниці опублікувало черговий місячний звіт по праці в країні. Зростання кількості нових робочих місць в США в жовтні перевершило очікування - 250 тис. проти 190 тис. очікуваних. Але показником, який викликав більший інтерес учасників фінансових ринків, було зростання погодинної оплати праці в несільськогосподарському секторі, яке склало 3,1% в річному вимірі, вперше з 2009 року. Офіційний рівень безробіття в США зараз складає 3,7%, найнижчий рівень з грудня 1969 року.

Два останні показники значно збільшуються шанси на агресивне збільшення ФРС базової ставки в США в найближчі півтора роки, що негативно для ринку акцій країни та світових ринків акцій, а також з позицій вартості майбутніх зовнішніх запозичень України.

Після опублікування чергового звіту по праці в США дохідності державних облігацій цієї країни підросли. Дохідність 2-ої річних паперів державних паперів США оновила свій максимум з 2008 року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на та європейські американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX практично не зміниться,  незначно знизиться. (Та ми вже пам’ятаємо, як змінився хід торгів на ринках акцій минулої п’ятниці). Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,9-1,0%.

На цьому змішаному зовнішньому фоні і за відсутності значимих для українського фінансового сектору новин, сьогодні можна очікувати слабкої динаміки цін місцевих українських акцій. Варто, мабуть, все ж, схилитись більше до позитивного закінчення торгової сесії цього понеділка в Україні, з ціною акцій «Укрнафти», як лідера місцевого крихітного фондового ринку сьогодні. Може буде, щось типу повторення минулої п’ятниці – тільки ще з більш слабкими змінами. Хоча, на сьогодні, ці очікування не дуже певні. (Будемо сподіватись, що місцевий ринок акцій «не перейме», «не підхопить», негативну динаміку  фондового ринку США минулої п’ятниці та сумнівні зміни в індексі MSCI EM сьогодні зранку).


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 5 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду