Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 20:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1796,53+0,31%

Вчора індекс Української біржі практично не змінився, знизившись на зовсім символічні 0,02%, а індекс ПФТС підріс ще на 0,5%, довівши своє зростання з 30 жовтня 2018, менш ніж за півмісяця, до значних 8,0%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цього понеділка на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 12.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,17

1,0%

17,1149

-0,9%

Райффайзен Банк Аваль

0,3484

0,7%

0,3464

0,8%

Донбасенерго

38

5,6%

-

-

Цього понеділка акції «Донбасенерго» на фоні можливої колосальної дивідендної дохідності акцій цієї компанії за 2018 рік знову росли випереджаючим темпом.

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 647 тисяч гривень. Це менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три місяці.

Крім цього, на ПФТС вчора пройшла лише одна невелика угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку». Ось такий він на сьогодні місцевий ринок акцій.

Новини українських емітентів.

14 листопада, тобто завтра, о 14 годині за Лондонським часом (о 16-ій годині по Києву) компанія Миронівський хлібопродукт оголосить про свої фінансові результати за третій квартал та 9 місяців 2018 року.

Нагадаємо, що компанія значно збільшила продажі курятини в третьому кварталі 2018 (+19% рік до року) за рахунок початку роботи частини другої черги Вінницької птахофабрики.

Крім роботи по цьому проекту, МХП збирається придбати не таку вже й малу компанію Perutnina Ptuj зі Словенії, яка також спеціалізується на виробництві курятини.

Ціна акцій Миронівського хлібопродукту, однак, знизилась з 14,95 USD за акцію, свого локального піку кінця січня 2018 року до вчорашніх 11,50 USD за акцію на фоні загального зниження фондових ринків країн, які розвиваються, і погіршення ставлення до них інвесторів. Індекс фондових ринків країн, які розвиваються, в доларах США, MSCI EM знизився за рік на 14,5%. Ріст же ціни акції МХП за рік склав 5,5% (з 11,0 USD за папір), тобто компанія «випередила» «ринок».

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 «обвалився», як нерідко кажуть в таких випадках оглядачі, на 2,0% після своєї втрати минулої п’ятниці у 0,9%, Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора знизився ще на 0,9% після своєї «просадки» на 0,4% в минулу п’ятницю, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, понизився ще на 1,0% після свого зниження на суттєві 1,75% в останній робочий день минулого тижня.

Одним з визначальних факторів зниження цін акцій цього понеділка на фондовому ринку США було «падіння» - цінове зниження акцій компанії Apple на 5%, яке «потягло» за собою зниження цін акцій всього високотехнологічного сектору країни.

Долар США тим часом вчора досяг свого 16-и місячного піку, а пара євро долар ще минулої п’ятниці опустилась нижче значення 1,13, досягаючи вже цього понеділка в мінімуму значення 1,122 (пізно увечері за київським часом).

Це був ще один чинник вчорашнього зниження цін акцій в США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. (До речі, як і вчора, але ми всі вже пам’ятаємо, див. також вище, про доволі негативне завершення вчорашніх торгів акціями в США та Європі). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX незначно додасть. (Вчора індекс DAX суттєво знизився). Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще 0,1%. Зниження цього фондового індикатору на річному інтервалі зараз складає 14,5%.

Повторимо вчорашню тезу. Зовнішній фон для місцевого ринку акцій продовжує залишатись суперечливим. Значимих місцевих українських фінансових новин – на сьогодні немає. В цьому середовищі, здається, варто зберігати нейтральний прогноз по зміні цін місцевих акцій в середньому цього вівторка з незначною їх динамікою. Проте сьогодні потенційна висока дивідендна дохідність «Донбасенерго» за поточний рік може виручити і вивести місцеві фондові індикатори в позитивну зону.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 13 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду