Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 00:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1796,530%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,3%. Таким чином, з локального мінімуму 22 жовтня цей фондовий індикатор додав 4,1%. Індекс Української біржі потихеньку майже безперервно зростає з 22 листопада 2018 року (якщо не брати один день суто символічного зниження на 0,02%).

Індекс ПФТС «вистрілив» уверх вчора на 1,5%, довівши своє зростання з 30 жовтня до 9,6%. І знову, як і в останні торгові дні, рушіями росту в індексі ПФТС стали все ті ж акції «Укрнафти» та «Донбасенерго» через хороші результати їх емітентів в третьому кварталі 2018. Індекс ПФТС має безперервну серію у десять позитивних торгових днів з 30 листопада 2018. Причому зростання цього фондового індикатору за період було сильнішим за зростання індексу УБ.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цього понеділка на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 13.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,2

0,2%

17,1687

0,3%

Райффайзен Банк Аваль

0,36

3,3%

0,3502

1,1%

Укрнафта

138,5

7,4%

138,5776

7,4%

Донбасенерго

37,1

-2,4%

37,1

17,8%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 779 тисяч гривень – на рівні середньоденного обсягу торгів «індексними» паперами українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС за останні три місяці.

Крім цього, на ПФТС вчора була зафіксована значна в термінах останніх років адресна угода з акціями «Райффайзен Банк Аваль» по ціні 0,3600 гривень за папір, обсягом 642 тисячі гривень, угода РЕПО з акціями Крюківського вагонобудівного заводу по несподівано невеликій ціні, 8,0 гривень за акцію, а також пройшла одна невелика угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Новини українських емітентів.

Сьогодні, 14 листопада, о 14 годині за Лондонським часом (о 16-ій годині по Києву) компанія Миронівський хлібопродукт оголосить про свої фінансові результати за третій квартал та 9 місяців 2018 року.

Нагадаємо, що компанія значно збільшила продажі курятини в третьому кварталі 2018 (+19% рік до року) за рахунок початку роботи частини другої черги Вінницької птахофабрики.

Крім роботи по цьому проекту, МХП збирається придбати не таку вже й малу компанію Perutnina Ptuj зі Словенії, яка також спеціалізується на виробництві курятини.

Ціна акцій Миронівського хлібопродукту, однак, знизилась від свого локального піку кінця січня 2018 року у 14,95 USD за акцію, до вчорашніх 11,50 USD за акцію на фоні загального зниження фондових ринків країн, які розвиваються, і погіршення ставлення до них інвесторів. Індекс фондових ринків країн, які розвиваються, в доларах США, MSCI EM, знизився за рік на 14,3%. Ріст же ціни акції МХП за рік склав 5,5% (з 11,0 USD за папір). Тобто компанія «випередила» «ринок», чи як кажуть фахівці «була краща за ринок». А до цього варто додати значну дивідендну дохідність її акцій, значно вищу за середньо ринкову у 2%.

 

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,15% широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,65%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, понизився на зовсім незначні 0,4%.

Новини світових фінансових ринків.

1. США та Китай відновили торгівельні переговори на всіх рівнях перед зустріччю лідерів обох країн в Буенос-Айресі, вчора заявив радник президента США з економічних питань Лоуренс Кудлов. Зустріч відбудеться незабаром в самому кінці листопада на зустрічі лідерів країн «великої двадцятки», G-20, в Аргентині.

2. Минулої п’ятниці 09.11.2018 були опубліковані свіжі місячні дані по індексу ZEW, Інституту економіки ZEW, Німеччина. За цим випереджаючим індикатором уважно стежать європейські інвестори.

Значення індексу склало мінус 24,1 пункти. Хоча й індикатор зріс на 0,6 пунктів в листопаді в порівнянні зі значенням жовтня, він залишився набагато нижчим за своє середнє значення – плюс 22,7 пункти.

В жовтні показник ZEW зафіксував різке падіння економічних настроїв серед фінансових експертів у Німеччині, відображене в зниженні індексу на 14,1 пункти до рівня мінус 24,7. Це був рівень липня 2018, після якого він помітно зріс. Та цього разу, як видно, було не так.


Є два ризики: зовнішній та внутрішній, завважив тоді, в жовтні, Ахім Вамбах, президент науково-дослідного інституту Німеччини ZEW. Є політичні ризики - не вирішене питання Brexit, а також популістський уряд Італії, що нервує ринки, протекціонізм США та Китаю, які є ризиком для експортно-орієнтованої економіки Німеччини. Але є також і внутрішні суто німецькі ризики, зокрема, зниження у автомобільній промисловості країни. Вамбах називав тоді падіння індексу ZEW на 14,1 пункти до рівня мінус 24,7 пункту в жовтні «суворим». (Показник мінус 24,7 пункти є найнижчим з серпня 2012 року). Цього разу після нової публікації Ахім Вамбах сказав, що фахівці не бачать ніякого видимого покращення для німецької економіки в найближчому майбутньому.

3. Ріст світової економіки сповільнюється і ринки (мається на увазі їх учасники і, перш за все, фінансових ринків - акцій, облігацій, в меншій мірі ринків сировини) повинні слідкувати за цим, оскільки загроза сповільнення економік окремих великих країн може спричинити «раптову зміну ставлення до ризиків», попереджує Міжнародний валютний фонд в своєму Регіональному економічному прогнозі для країн Близького Сходу та Центральної Азії, опублікованому цього вівторка. «Хоча все ще підтримується економічне зростання, фінансові умови в світі почали ставати більш жорсткими», говориться у звіті.

«Раптова зміна ставлення до ризиків» інвесторів кількісно означає більш високі премії за ризик, а значить і помітне зменшення цін фінансових активів. Поки таке, більш негативне ставлення до ризиків (і помірковане), має місце по відношенню до активів країн, які розвиваються, та акцій європейських компаній.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються, на американські - несильно, на європейські - сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX просяде. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще 0,4%. Зниження цього фондового індикатору на річному інтервалі зараз складає, повторимо, 14,3%.

Зовнішній фон для місцевого ринку акцій, таким чином, продовжує залишатись суперечливим. Значимих місцевих українських фінансових новин на сьогодні немає. Проте, потенційна висока дивідендна дохідність «Донбасенерго» за поточний рік, хороші показники «Укрнафти» за третій квартал 2018, можуть сьогодні знову виручити і знову вивести місцеві фондові індикатори в позитивну  зону.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 14 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду