Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 09:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1785,81-0,67%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс трохи менше, ніж на 0,1%. А от індекс ПФТС того дня втратив дуже значні 4,0%, і, імовірно, в значній мірі, за рахунок ціни акцій «Донбасенерго», а також, частково, «Укрнафти».

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами  торгової сесії останнього робочого дня минулого тижня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 16.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17

0,1%

16,903

-0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,3541

0,2%

0,3538

0,3%

Укрнафта

135

0,0%

135

-2,6%

Донбасенерго

33,3

-10,2%

33,2

-10,5%

Індекс ПФТС

Крюківський ВБЗ

10,1

1,0%

-

-

Укртелеком

0,14

0,0%

-

-

Минулої п’ятниці порадувала кількість «індексних» паперів українських бірж, з якими були проведені угоди. Того дня обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні: акціями Української біржі 569 тисяч гривень, біржі ПФТС – 720 тисяч гривень. Останній показник близький до середньоденного обсягу торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три місяці.

Крім цього, минулої п’ятниці на ПФТС була адресна угода з акціями «Донбасенерго» по ціні майже на 2 гривні вищу за їх ринкову та угода РЕПО з акціями Миронівського хлібопродукту по низькій, як для цього паперу ціні, 222 гривні за акцію.

Українські фінансові новини.

Україна має бути готова будь-якої миті вийти на зовнішній ринок запозичень в 2019 році у випадку появи сприятливої кон'юнктури. Про це заявила в.о. обов’язки міністра фінансів нашої країни Оксана Маркарова, додавши, що «починаючи з січня (2019 року) кожен місяць буде складним» (в плані фінансів) для держави.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію меморандуму Україна - ЄС про надання макрофінансової допомоги ЄС в сумі до 1 млрд. євро.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,6%.

Для американського ринку акцій важливим елементом, який минулого тижня негативно вплинув на торгівлю акціями американських корпорацій, було зниження цін пайових паперів ряду провідних компаній високотехнологічного сектору. Саме цей сектор був тим «двигуном», який сприяв ціновому росту на фондовому ринку США з початку цього року. Зараз чимала частка учасників фондового ринку США вважає, що ця позитивна торгівля добігла свого тимчасового кінця. На цьому фоні, згідно з одним з опитувань, інвестори з рахунками більше 1 мільйона доларів США не очікують продовження «бичачого ринку» в США терміном більше, ще ніж рік чи два, а 25% з них вважає, що кінець тривалого бичачого ринку після кризи 2009 року «вже близько».

Інші новини світових фінансових ринків коротко.

Інвестори з нетерпінням очікують зустрічі лідерів США та Китаю в Аргентині в кінці цього місяця і результатів торговельних переговорів між ними, переговорів, які будуть займати чільне місце під час цієї зустрічі.

Вчора протиріччя в підходах між двома країнами виявились настільки глибокими, що по результатам зустрічі представників країн APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation, Азійсько-Тихоокеанське економічне співробітництво) вперше за всю історію не вдалось прийняти спільного комюніке.

Раніше повідомлялось про інтенсивну підготовку обох країн, США та Китаю, до переговорів з торгових питань в Аргентині та про попередні зустрічі високопоставлених чиновників США та Китаю з торговельних питань.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські мало змінюються, торгуються різноспрямовано, але більше позитивно. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX слабко підросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає ще на 0,2%.

Враховуючи всі згадані фактори, технічну картину на місцевому ринку акцій, складно очікувати сьогодні від місцевого української ринку акцій великої цінової динаміки.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 19 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду