Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 05:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1765,240%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,15%, відображаючи цінові зміни «індексних» акцій днем раніше. Індекс ПФТС цієї середи знизився на 0,3%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії цієї середи наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 21.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

16,43

-2,2%

16,6139

-1,4%

Райффайзен Банк Аваль

0,3496

-0,5%

0,3505

-0,1%

Укрнафта

126,5

0,0%

126,5

-0,9%

Турбоатом

13,6

-1,5%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 403 тисячі гривень, що значно нижче середньоденного обсягу торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три-чотири місяці.

Крім цього, вчора, як і днем раніше, на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту, «Індустріалбанку» та банку «Південний».

Новини українських емітентів.

Новина перша.

Вчора Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план «Турбоатому» на 2019 рік з чистим доходом 2 мільярди 736,6 млн. грн. та чистим прибутком 798,3 млн. грн.. Такі цифри наводяться в повідомленнях інформагенцій України.

З цих повідомлень слідує, що затверджені вчора планові показники не відрізняються або ж незначно відрізняються від показників, про які згадував четвертого жовтня голова Фонду держмайна України і про які писалось в щоденному огляді за п’яте жовтня.

Вчора з’явились нові деталі, цифри, як стосовно плану підприємства на 2019, так і очікувань по його фінансовим показникам в 2018 році. Була названа цифра собівартості реалізованої продукції в 2019 році, а також ріст чистого доходу та чистого прибутку в порівнянні з очікуваними показниками за 2018 рік, відповідно, ріст на 5,7% та 20,3% в гривнях.

Це дозволяє точно відтворити плановий валовий прибуток 2019 року та очікуваний чистий дохід та чистий прибуток підприємства за 2018 рік. Виходячи з додаткових співвідношень можна також доволі точно вирахувати планову величину EBITDA на 2019 рік та приблизно прикинути величину очікуваного валового прибутку та EBITDA в 2018 році.

Всі зазначені показники з 2005 року по 2019 рік (фактичні, очікувані та планові) представлені на Рис. 1-3, нижче.

Якщо підводити підсумок, то можна зазначити, і це важливо для ціни акцій «Турбоатому», що в доларах США зміни ключових фінансових показників компанії, очікувані за 2018 рік та планові на 2019 рік дуже малі, що не зовсім добре. Єдина надія є на перевиконання плану 2019 та перевершення очікувань в четвертому кварталі 2018. Поточні ж ринкові коефіцієнти при поточній ціні акцій для підприємства є, як для України, немалими. При цьому, звичайно, слід враховувати значне зниження фінансових показниках підприємства у валюті з періоду 2011-2015 через відсутність «російських» замовлень та фінансові обмеження при замовленнях з України. Це зниження дає надію на ріст акцій компаній в майбутньому після відновлення фінансових показників «Турбоатому» до рівня вже досягнутих в недалекому минулому.

Новина друга.

Господарський суд Києва відмовив Фонду державного майна України у справі про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу 92,79% акцій «Укртелекому» ТОВ «ЄСУ» та стягненні з «ЄСУ» 2,171 млрд. грн.

Відповідне рішення суду від 7 листопада 2018 року було оприлюднене в базі судових рішень також учора.

Відповідно до рішення, крім цього суд відмовив у зустрічному позові «ЄСУ» до Фонду державного майна «про визнання припиненими зобов'язання за договором неможливості його виконання».

Нинішній власник «Укртелекому» «СКМ» задоволений рішенням суду.

Додамо, що обидві новини стосуються «індексних» акцій українських бірж.

Світові фондові ринки.

 Вчора світові фондові ринки очікувано зростали, як це буває зазвичай після двох днів доволі суттєвого зниження та ще й напередодні свята Дня подяки в США, яке святкується, традиційно в четвертий четвер листопада.

Однак, що дещо неприємно вразило учора, так це слабка динаміка вчорашнього росту на фондовому ринку США, що ставить під сумнів стійке подальше зростання американських та й світових фондових індикаторів.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс лише на 0,3% після втрати значних 1,8% та 1,7% двома днями раніше. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 1,14% після двох днів зниження (на ті ж самі 1,14% та 0,7%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цієї середи зріс на 0,25%.

Акції компанії Apple стали головною причиною того, що фондовий індекс США Dow Jones Industrial Average вчора практично не змінився, а ріст індексу S&P 500 був невеликим. Акції Apple додавали по ходу вчорашніх торгів 2,1%, а закінчили їх з мінусом у 0,1%. Це психологічно негативно подіяло на учасників ринку і зниження по ходу торгів після непоганого росту (0,9% для індексу S&P 500) перекинулось і на ряд інших паперів.

Також варто згадати, що індекс STOXX 600 цієї середи підріс від свого майже дворічного мінімуму. Менші значення індикатору були не пізніше початку грудня 2016.

Торги в передсвятковий день в США проходили за низьких обсягів. Багато трейдерів та інших учасників ринку вчора взяли вихідний, щоб з сьогоднішнім «законним» мати більше часу для відпочинку.

Через вихідний в США сьогодні, на ринках акцій і фінансових ринках в цілому, ринках сировини, слід цього четверга очікувати слабкої динаміки торгів, а також понижених їх обсягів. Американці задають ритм торгів фінансовими активами, валютою та сировиною в усьому світі.

Зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно підростають; на європейські, переважно, – несильно знижуються. Таким чином ліквідується різниця у вчорашніх результатах торгів в Європі та США. Європейські учасники ринків акцій не застали вчорашньої негативної корекції в другій половині торгової сесії в Америці. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX слабко просяде. Зранку фондовий індекс MSCI EM практично не змінюється.

На цьому спокійному зовнішньому фоні слід очікувати і спокійних торгів сьогодні  на місцевому українському ринку акцій, і слабкої цінової динаміки основних місцевих пайових паперів.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Приложения к материалу:
Настроение рынка на 22 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду