Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 18:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1773,14+0,45%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився на 0,3%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулої п’ятниці наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 23.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

16,30

-2,7%

16,8152

1,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,355

0,5%

0,3546

0,8%

Укрнафта

126,5

0,0%

126,5852

0,1%

Донбасенерго

32,4

0,6%

32,4

-2,4%

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС суттєво підріс і склав в грошовому вираженні 911 тисяч гривень. Це більше за середньоденний обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три-чотири місяці.

Минулої п’ятниці на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями банку «Південний», «Дніпровського металургійного комбінату», Новомосковського трубного заводу та одного інвестиційного фонду, останні дві – були зовсім невеликими за обсягом.

Українські новини, важливі для фінансового сектору.

Новини українських емітентів.

Новина перша та доволі несподівана. Це вкрай драматичні події в Керченській протоці. Іноді подібне загострення веде до зниження місцевих фондових індикаторів на фоні острахів інвесторів. Проте, нерідко буває і зворотне. На патріотичній хвилі фондові індекси країни помітно зростають. Як буде в цьому випадку, і чи матиме взагалі вплив на перебіг сьогоднішніх торгів акціями жорстке  військове і політичне протистояння покаже сьогоднішній день.

Друга новина.  Згідно з повідомленням інформагенцій з посиланням на неназване джерело, Україна отримає перший транш за новою програмою з МВФ в розмірі $1,5 млрд. Другий і третій транші – становитимуть по $1,2 млрд. Зі слів джерела, загальний обсяг залучених Україною коштів до кінця 2018 року може перевищити $2,5 млрд.. Ця новина, – поза всяким сумнівом, позитивна з точки зору фінансової стабільності в Україні, а значить і для цін місцевих акцій.

Новина третя. Верховна Рада України збільшила ставку рентної плати за користування надрами для видобутку нафти і газового конденсату на 2 процентних пункти.

Рентна плата за користування надрами для видобутку нафти і газового конденсату збільшена з 29% до 31% з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5 км, і з 14% до 16% з покладів на глибині понад 5 км.

Новина негативна для фінансових показників та ціни акцій «Укрнафти», хоча позиція держави й цілком зрозуміла, виходячи з необхідності мати в 2019 малий дефіцит державного бюджету та враховуючи недавні високі ціни на нафту. Про такі наміри ВР вже писалось в пресі, після того, як законодавчий орган України прийняв відповідний закон в першому читанні. Зараз, після остаточного його затвердження, це вже стало практично реальністю.

Інша негативна інформація для «Укрнафти». Ціна нафти марки Brent опустилась минулої п’ятниці нижче 60 доларів за барель (більш, ніж на 5% за один день) до найнижчого рівня за рік. По ходу торгів ціна нафти марки Brent знижувалась нижче 59 доларів за барель.

Стосовно приватизації «Центренерго».

В попередньому огляді писалось про п’ять учасників – потенційних покупців – учасників аукціону з продажу державного пакету акцій «Центренерго». Однак, за інформацією інформагенції Українські Новини станом на минулий четвер лише 2 компанії подали заявки на участь в аукціоні з продажу 78,29% акцій «Центренерго».

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ФДМ. Представник прес-служби не уточнив назви компаній.

У прес-службі представникові агентства зазначили, що прийом заявок триватиме до 28 листопада, а учасників конкурсу буде визначено до 5 грудня, після здійснення гарантійного внеску.

Раніше іншим агентством повідомлялось про п’ять заявок на участь в аукціоні, від компаній: ТОВ «Форбс енд Манхеттен Україна», ТОВ «Укрдонінвест», Georgian International Energy Corporation, ТОВ «Баланс груп», а також одного з найбільших білоруських нафтотрейдерів «Інтерсервіс».

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив ще незначні 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові та європейські індекси суттєво підростають, в межах 0,7%, що буває нечасто. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX зросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає 0,7%.

Загострення в Керченській протоці, як вже зазначалось може мати зовсім різні наслідки для сьогоднішньої торгівлі акціями на українських біржах. Тому, місцевим трейдерам варто орієнтуватись, як кажуть «по ситуації». Що стосується зовнішнього фону зі світових фондових ринків, то він складається поки доволі позитивно. 


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 26 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду