Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 17:41
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1748,31+0,58%

Вчора індекс ПФТС підріс ще на 0,3% після росту на приблизно таку ж величину днем раніше. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 29.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

Зміна

Центренерго

17,17

0,4%

17,1036

0,8%

Райффайзен Банк Аваль

0,3498

0,6%

0,3493

0,3%

Донбасенерго

32,3

0,2%

32,9906

2,3%

Укрнафта

125,1

1,7%

125,1

-1,5%

Вчора суттєвий ріст ціни акцій «Центренерго» не продовжився, як це було днем раніше, хоча, і, як кажуть в таких випадках, «акції компанії закінчили торги в плюсі».

Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС вчора дещо знизився в порівнянні попереднім торговим днем і склав в грошовому вираженні 679 тисяч гривень. Це дещо менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три-чотири місяці.

Минулого дня на фондовій біржі ПФТС також були угоди по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту, банків «Південний» та «Індустріалбанку», практично, з тими ж емітентами, що і днем раніше.

Значимих українських новин, які б впливали на місцевий ринок акцій та й місцевий борговий ринок за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Можна, звичайно, пригадати позивні результати «ДТЕК Енерджі». Однак, вони, як і позитивні результати інших компаній, в тому числі, акції яких торгуються на закордонних фондових майданчиках чи «поза ринком» за кордоном торгуються їх облігації (за виключенням акцій МХП), як наприклад, і зовсім недавно оголошені позитивні результати «Кернела» за перший фінансовий квартал мало впливають на місцевий фінансовий ринок. На жаль цінні папери таких емітентів (за виключенням акцій МХП) поки недоступні місцевим інвесторам.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2% після свого значного росту на 2,3% днем раніше. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулого дня, навпаки, додав 0,2%, вирівнюючи дводенну зміну з американським фондовим індексом, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,6% після росту за два попередніх торгових дня на 1,2% та 0,4%.

Невелика негативна вчорашня корекція на американському ринку акцій не повинна вводити в оману. Це звичайна річ після «стрибка» фондового індикатору. Достатньо згадати таку невелику корекцію 02.11.2018 після значного росту індексу S&P 500 за день до цього, і потім ще один різкий дводенний ріст цього індексу. Вирішальним фактором тут є технічний, а саме те, що американські фондові індекси знаходяться ще поблизу своїх недавніх локальних мінімумів. Так що, можливо, в понеділок нас, чекає ще одне значне зростання американських фондових індексів, а з ними і інших фондових індикаторів, які представляють найбільші світові ринки акцій.

Однак, в суто технічний фактор, згаданий вище може внести корективи важлива подія, яка відбудеться цими вихідними. Учасники фінансових ринків з нетерпінням очікують дуже важливої зустрічі лідерів двох найбільших економік світу президента США Дональда Трампа та Голови КНР Сі Цзінпіня. На зустрічі першочерговим пунктом будуть торговельні відносини між обома країнами та взаємні інвестиції. Всі надіються в результаті вже не цих, а якихось наступних переговорів, на ряд поступок, зі сторони Китаю і пом'якшення позиції США. Це важливо не тільки для відносин обох країн, їх економік, але й, без перебільшення, світової економіки, і української включно.

Провідні аналітики банків США згадували про те, що подальша більш жорстка політика їх країни стосовно митних тарифів до китайського імпорту в США негативно вплине не тільки на економічний ріст та інфляцію в Америці, але ще в більшій мірі на ціни акцій американських корпорацій.

Більшість експертів схиляється до думки, що від зустрічі лідерів США та КНР не слід очікувати «прориву» в спірних питаннях. Тема торговельних відносин обох країн є темою не на один рік вважають фахівці. Однак, більшість схиляється до того, що буде досягнута важлива домовленість про те, що США утримуються від подальших кроків по збільшенню торговельних бар'єрів по відношенню до товарів китайського експорту в обмін на взаємне інтенсивне обговорення спірних питань протягом кількох наступних місяців. Однак, наприклад, все ж провідний американський банк Goldman Sachs ставить цей варіант на друге місце, а на перше, в якості найбільш імовірного, «виводить» подальшу ескалацію торговельних відносин між обома країнами після зустрічі лідерів обох країн в Аргентині.

Про те що великої угоди не буде натякнув сам Дональд Трамп і таку думку підтвердив з посиланням на його слова бувший посол США в Китаї.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються, що не дивно в очікуванні зустрічі лідерів країн «великої двадцятки», G-20, найбільших за розміром економік світу, в Буенос-Айресі. Ф’ючерси на американські фондові індекси трохи просідають, європейські – дещо зростають. Але зміни дуже незначні. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX, після початку торгів мало зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM теж мало змінюється, втрачаючи 0,2%.

Що стосується цін українських акцій, які торгуються на місцевих біржах, то вони, імовірно, в силу й внутрішніх факторів і під впливом зовнішніх, сьогодні мало зміняться. 


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 30 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду