Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 15:47
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 декабря 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1705,040%

Вчора індекс ПФТС знизився на 0,7%. Це був п’ятий торговий день неспішного зниження індикатору ПФТС поспіль, який за цей період втратив 2,4%. З кінця листопада індекс ПФТС знизився на 4,7%. В листопаді 2018 індекс ПФТС підріс на 2,7%.

«Лідером» вчорашнього зниження стали акції «Центренерго», які послідовно втрачають останнім часом в ціні, після поки не об’явленого аукціону  з приватизації компанії.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 26.12.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,0

-6,7%

14,5830

-3,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,335

-2,9%

0,3400

-1,3%

Донбасенерго

31,62

2,0%

31,62

2,7%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 493 тисячі гривень. Це менше за середньоденний обсяг торгів  в цьому сегменті ринку за останні кілька місяців. Це й не дивно в передноворічний тиждень.

Минулого дня, крім цього, на фондовій біржі ПФТС пройшла угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку» та була зафіксована одна адресна угода з акціями ПрАТ «Бериславський машинобудівний завод».

Значимих для фінансового сектору країни суто українських новин за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій.

Вчора фондові індекси США після затяжного періоду сильного зниження нарешті «відскочили» наверх, і відскочили дуже сильно. В перший день після Різдва, як кажуть в Україні, «за католицьким календарем» широкий фондовий індекс США S&P 500 «стрибнув», так, без перебільшення, «стрибнув» уверх майже на 5,0%. Це найбільший денний відсотковий ріст цього фондового індексу з березня 2009 року.

Якихось дуже значимих приводів для такого росту, окрім попереднього зниження фондових індексів США назвати важко. Хіба що в якості слабкого аргументу можна згадати вчорашнє висловлювання президента США Дональда Трампа, про те, що він, в цілому, має впевненість в нинішньому міністрі фінансів цієї країни та Голові ФРС і не збирається їх міняти.

Європейські фондові біржі з приводу святкування Різдва вчора не працювали.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора практично не змінився.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси помірковано знижуються, а на європейські – переважно зростають; з них окремі, як німецький DAX, – доволі непогано. Інші – менше або, навіть, епізодично знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів суттєво підросте - на 2-2,5%. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає 0,3-0,4%.

Після вчорашнього колосального росту на Уолл-Стріт сьогодні вночі-зранку основний японський фондовий індекс зростає також майже на 4%. До цього він сильно коригувався вниз, разом з американськими фондовими індикаторами.

На цьому локально позитивному зовнішньому фоні, можна, з невеликою перевагою по очікуванням (по відношенню до протилежного сценарію), сподіватись на помірковане зростання цін «індексних» акцій на ПФТС сьогодні.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 27 декабря 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду