Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 16.04.2024 11:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 10 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Вчора індекс ПФТС знизився на незначну 0,1% після свого непоганого, на 1,9% росту напередодні. Більше за інші, точніше основний внесок у зниження індексу вчора внесли акції «Донбасенерго», ціна яких сильно виросла днем раніше.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 09.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,3

0,6%

14,2841

0,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,3434

0,6%

0,3425

0,4%

Донбасенерго

32,35

-7,6%

32,35

-4,9%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС дещо знизився в порівнянні з попереднім днем і склав в грошовому вираженні 358 тисяч гривень. Це, як і днями раніше, суттєво менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку в останні кілька місяців. Однак, слід враховувати, що суттєве зменшення обсягів торгів акціями характерне для святкового новорічного періоду року не тільки в Україні, але й майже в усьому світі.

Крім цього, вчора на ПФТС була зафіксована адресна угода з акціями Миронівського хлібопродукту, а також пройшли зовсім невеликі угоди по безадресним заявкам з акціями одного інвестиційного фонду та акціями шахтоуправління «Покровське».

Значимі для фінансового сектору нашої країни суто українські новини за вчора та станом на сьогоднішній ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, приплюсував дуже значимі і значні 1,9%.

Зі свого більш, ніж півторарічного мінімуму досягнутого 24 грудня 2018 року до сьогодні широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс вже майже на 10%. Однак, стає все очевиднішим, що добре і  різке відновлення провідних світових фондових індикаторів потребує певної паузи та підтвердження фундаментальними чинниками.

Що стосується останнього, то учасники фондових ринків вчора продовжили обговорювати перспективу торговельної угоди між США та Китаєм, її можливий вплив на фондові ринки, а також протокол останнього засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС, який показав, що члени Комітету вважають ситуацію з наступним підвищенням ставок «менш визначеною». ФРС вважає за доцільне подальшу нормалізацію грошово-кредитної політики і підвищення базової ставки в США, однак більш повільним темпом, ніж це було в 2018 році. Це позитивні новини для фондового ринку США та інших країн.

Однак, найбільшим тестом для ринків стане звітність корпорацій за четвертий квартал 2018 року, та погляди – висловлювання їх керівників стосовно майбутніх прибутків бізнесу, яким вони керують. І тут думки аналітиків розходяться. З однієї сторони, якщо говорити про США, ріст прибутків корпорацій цієї країни в четвертому кварталі 2018 рік до року на фоні податкової реформи очікується дуже і дуже непоганий – на рівні 14,7%. І це вже знижені очікування, оскільки принаймні 72 компанії з 500, акції яких входять до індексу S&P 500, протягом останнього кварталу 2018, опублікували попередження про менші прибутки, ніж раніше очікувалось. Тож в цілому компаніям легше буде подолати знижену планку. Однак, ціни акцій тих, хто її не подолає, можуть різко знизитись, попереджають експерти. Паралельно буде діяти інший чинник. Цей, 2019 рік, стане роком меншого темпу росту прибутків корпорацій США. Поки очікується ріст прибутків корпорацій США в першому кварталі 2019 у 3,9% рік до року. Цей перехід до менших темпів росту прибутків сам по собі є стрес-тестом для ринку акцій США.

Через ці фактори думки фахівців стосовно поведінки цін акцій в США в період публікації звітності розходяться. Одні вважають, що буде ралі «полегшення» - цінового зростання на фондовому ринку країни, зумовлене кращими прибутками, ніж зараз очікуються. Хтось же думає, що фондові індекси США тимчасово повернуться до мінімумів минулого року. Інші бачать майбутнє у тому, що динаміка цін акцій різних корпорацій США буде дуже різна, діаметрально протилежна, і це може по-різному впливати на поведінку фондових індексів цієї країни.

Фондовий же ринок США задає тон і для інших крупних фондових ринків, можливо крім ринку Китаю. Тож чинник прибутків американських корпорацій необхідно враховувати і учасникам інших ринків. Це тим більше вірно, що непрості моменти, які впливають на корпоративні прибутки а США діють і в інших регіонах світу (сповільнення економічного росту, торговельні спори, вищі відсоткові ставки, тощо).

«Сезон звітності» в США вже розпочинається. Перші публікації будуть сьогодні. Хоча перші дні звітність публікують відносно, як для США, невеликі компанії. Публікація ж звітності крупних корпорацій почнеться 15 січня 2019. Саме цю дату, як правило, називають оглядачі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та на європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає 0,1-0,2%.

На цьому не досить визначному зовнішньому фоні, можна очікувати, як продовження росту індексу ПФТС сьогодні, так і певної паузи.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 10 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду