Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 11:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 21 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС нарешті підріс на 0,1% після п’яти торгових днів свого зниження, які відняли в нього 1,6%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 18.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,4

-0,3%

14,4276

0,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,35

1,7%

0,3429

-0,3%

Укрнафта

129

0,0%

129,6122

0,3%

Донбасенерго                            

36

9,1%

-

-

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам суттєво знизився в порівнянні з обсягом попереднього торгового дня і повернувся в грошовому вираженні до рівня обсягів минулої середи, склавши 516 тисяч гривень. Це нижче за середньоденний обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останні кілька місяців.

Крім цього, того дня на ПФТС пройшла лише одна зовсім крихітна за обсягом угода по безадресним заявкам з «індексними» акціями Новомосковського трубного заводу.

Значимі суто українські фінансові новини за п’ятницю, вихідні та станом на сьогоднішніх ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 1,3%, продовживши свій тренд середньострокового зростання, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 «підскочив» на 1,8% після свого невиразного росту на 0,05% днем раніше, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,9% також після незначного підйому на 0,04% минулого четверга.

Минулої п’ятниці корпоративну звітність за четвертий квартал 2018 року в США відсунула для учасників ринків акцій на другий план новина про прогрес в торговельних переговорах між США та Китаєм. Китай, начебто, запропонував шестирічне збільшення імпорту США під час нещодавніх торговельних переговорів повідомив в п'ятницю Bloomberg News. Угода має на меті скоротити річний торговельний дефіцит США до нуля до 2024 року. Днем раніше повідомлялось про те, що Міністр фінансів США Стівен Мнучін начебто розглядає можливість запропонувати президенту країни відмову від уже введених додаткових увізних мит на китайські товари для успіху торгових переговорів між обома країнами.

Іншим позитивним поштовхом для гри на підвищення учасників американського фінансового ринку стали того дня коментарі президента Федеральної резервної системи Нью-Йорка Джона Вільямса. Вільямс закликав до «терпіння і хорошого судження» перед підвищенням основних відсоткових ставок в США, додавши, що очікує «сильного» і «здорового» економічного зростання в країні на цей рік.

Нижчі відсоткові ставки в США і вище економічне зростання цієї країни важливі і для економіки та фінансового сектору України. Перше сприяє зниженню відсоткових ставок за державним українським боргом та боргом компаній нашої каїни, полегшує отримання державою Україна і компаніями України боргового фінансування. Друге сприяє економічному зростанню в Україні, росту корпоративних прибутків українських компаній, їх доходів.

Повертаючись до важливої теми Китаю. Повідомляється, що ріст ВВП Китаю в 2018 році склав 6,6%. Стільки ж очікували економісти. Так само співпав з очікуваннями і ріст ВВП Піднебесної в четвертому кварталі 2018, 6,4% рік до року. Це найнижчий темп економічного росту в Китаї за 28 останніх років, з 1990 року. Щоправда, багато фахівців сумніваються в правдивості офіційних даних стосовно росту ВВП Китаю в останні роки.

Економічний ріст в Китаї ще більш важливий для України, ніж економічне зростання в США, оскільки від нього більше залежить стан української економіки.

При цьому, повторимо тезу попереднього огляду зі сторони здається, що попри звітність та інші чинники фондові індекси США зараз своєму зростанню більше завдячують технічному фактору і торговій стратегії найбільших учасників цього ринку. При цьому варто згадати про те, що ряд учасників фондового ринку США після очікуваного для них цінового росту на фондовому ринку цієї країни з кінця грудня минулого року, вже починають сильно сумніватись в його суттєвому продовженні. Підставою для цього для них служать збільшені після зростання  поточні ринкові оцінки цього ринку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно знижуються; на європейські – більше знижуються, на окремі - зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів слабко знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на незначні 0,1%. Фондові індекси Китаю додають після виходу даних по ВВП країни в 2018.

Сьогодні видається дещо більш ймовірним слабке зростання на місцевому українському ринку акцій.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 21 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду