Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 25 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Вчора індекс ПФТС знизився ще на 0,75% після втрати 0,35% днем раніше.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 24.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,32

-0,2%

14,33

-0,5%

Райффайзен Банк Аваль

0,3455

-0,2%

0,3453

-0,4%

Донбасенерго

33,05

0,1%

33,05

0,1%

Турбоатом

11

-6,8%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам знизився в порівнянні з обсягами двох попередніх торгових днів і склав в грошовому вираженні 361 тисячу гривень. Це значно менше за середньоденний обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (512 тисяч гривень) та за останні три місяці (567 тисяч гривень).

Крім цього, минулого дня на ПФТС була зафіксована одна невелика адресна угода з акціями шахтоуправління «Покровське», а також пройшла зовсім крихітна за обсягом угода з акціями «АК Богдан Моторс».

Значимі для динаміки цін місцевих фінансових інструментів українські фінансові новини за вчора та станом на сьогоднішніх ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,1% після росту попереднього дня на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,25%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,9% після дня топтання на місці.

В центрі уваги учасників світових фондових ринків залишається квартальна звітність компаній за четвертий квартал 2018 року.

До цього вчора в США додався публічний коментар міністра торгівлі країни Вілбура Росса одному з інформаційних агентств країни про те, що Китай та США на сьогодні ще дуже далекі від подолання протиріч і підписання торговельної угоди.

Позитивна звітність ряду американських корпорацій, опублікована вчора, та негативний коментар міністра у великій мірі нейтралізували вплив одне одного на поведінку ринку акцій США цього четверга.

В Європі вчора очікувано прозвучав негативний коментар керівника ЄЦБ Маріо Драгі про те, що ризики в Єврозоні для економічного росту зросли. Маріо Драгі повідомив, що останні макроекономічні дані виявились слабшими за очікування. Нагадаємо, що цього понеділка був опублікований новий економічний прогноз МВФ, гірший за попередній, жовтневий. Одне з найбільших понижень в прогнозах економічного зростання стосується саме Єврозони. Таким чином, шанси на зростання базової ставки в Єврозоні в найближчі півроку різко знижуються, а строк початку такої нормалізації грошово-кредитної політики в регіоні суттєво зсувається на пізніше.

Євро на новину відреагував зниженням курсу по відношенню до долара США та ряду інших валют.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно зростають (крім британського FTSE 100, який мало змінюється). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів досить непогано зросте (+0,9-1,0%). Зранку фондовий індекс MSCI EM додає помітний 1,0%.

Складається враження, що після тижня топтання на місці світові ринки акцій готові зробити ривок нагору. Індекс S&P 500 цей час знаходився на рівні своїх трьох характерних локальних мінімумів, які утворювали лінію спротиву до різкого зниження індикатору з середини грудня. Так що припущення про те, що ринки останні чотири торгові дні вибудовували базу для росту має хороше підґрунтя.

Тобто, є серйозні підстави очікувати помітного цінового зростання на ринках акцій цієї п'ятниці та принаймні ще кілька днів наступного тижня.

Місцевий український ринок акцій зараз слабко реагує на зміни на зовнішніх фондових ринках. Дуже імовірно, основна причина цього дуже низька його ліквідність. В минулі, кращі для цього ринку часи, він в більшості випадків (коли не було крупних купівель чи розпродажів на українських біржах) рухався з часовим лагом в два-три дні в напрямку руху світових фондових індикаторів і з більшим розмахом, ніж основні світові фондові індикатори. Однак, сьогодні навряд чи варто очікувати саме такої поведінки цін місцевих українських акцій.

Тим не менш, якщо ріст на світових ринках акцій піде в найближчі дні по описаному вище позитивному сценарію, то ціни місцевих українських акцій все ж, імовірно, відчують на собі вплив цього росту. Вони або стабілізуються або почнуть зростати. Що стосується саме сьогоднішнього дня, то цінові зміни місцевих акцій можуть бути за результатами торгів як з плюсом, так і з мінусом, з приблизно рівними очікуваннями.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 25 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду