Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 13:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 8 февраля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1702,11-0,21%

Вчора індекс ПФТС підріс на суто символічні 0,03% після зниження також на суто символічні 0,04% днем раніше та після втрати практично такого ж значення, 0,05%, позавчора.

На минулому тижні відбувалось щось подібне. Зменшення динаміки індексу ПФТС  у два минулі торгові дні, як і тижнем раніше, дуже ймовірно, напряму пов’язане зі значним зменшенням цінової динаміки акцій в ці періоди на найбільших в світі фондових біржах.

До цього вчора додався ще й інший чинник. Хтось захотів позбутись акцій «Центренерго» або ж «придавити» ціну акцій цієї компанії вниз. Інші учасники місцевого ринку акцій або цей же хтось захотів чи захотіли придбати акції Райффайзен Банк Аваль. Ці акції обіцяють хорошу дивідендну дохідність. Саме такі прагнення учасників ринку призвели до різноспрямованих, хоча й несильних змін цін двох згаданих акцій, які взаємно компенсували вплив одна одної на індекс ПФТС. Підтвердженням того, що були реальні купівлі та продажі цих паперів став збільшений обсяг торгів на біржі учора в порівнянні з минулими днями. Цього четверга було лише два пайових папери, які торгувались на біржі ПФТС.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 07.02.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,10

-1,0%

14,1453

-0,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,354

1,1%

0,3528

0,3%

Незважаючи на зменшення кількості «індексних» акцій українських бірж акцій, які торгувались учора, як вже зазначалось вище, обсяг торгів ними зріс в порівнянні з минулими днями і в грошовому вираженні склав 714 тисяч гривень. Це помітно більше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (487 тисяч гривень) та за останні три місяці (534 тисячі гривень).

Значимих українських новин, які б вливали на фінансовий ринок країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки.

           

Вчора світові фондові ринки після зупинки в рості днем раніше вони коригувались донизу. Цього четверга широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 1,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,6%.

Якщо говорити про фундаментальні чинники, які спричинили негативну динаміку на світових фондових ринках, то учасники ринку акцій США казали про наступні. Це: проблеми в торговельних переговорах між США та Китаєм, імовірне різке зниження темпів росту світової, американської та європейської економік та, пов'язане з цими двома факторами, а також зростанням собівартості різке сповільнення темпів росту корпоративних прибутків в США. Говорять навіть про слабко негативну (-1% чи дещо більше) зміну прибутків корпорацій цієї країни в першому кварталі поточного року (рік до року) і, можливо, ще й близьку до нуля їх зміну в другому кварталі 2019. (Хоча стосовно другого кварталу очікування по корпоративним прибуткам поки залишаються позитивні).

З іншої сторони, можна казати і про технічний чинник. Індекс S&P 500 до 5 лютого поточного року зі свого локального мінімуму 24 грудня 2018 зріс на 16,4%. До історичного максимуму, досягнутого 20 вересня 2018 йому недоставало 6,7%. Після такої «пробіжки» наверх, ринок потребував щонайменше паузи. Проте мова зараз частіше йде про негативну корекцію. А така, якщо вона звичайно буде, наступить лише під впливом сполучення фундаментальних та психологічних чинників ними зумовлених.

З іншої сторони до закінчення публікацій квартальної звітності в США цей ринок в тій ситуації росту прибутків, яка ще є,  рідко коригувався значно донизу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські знижуються; на європейські – знижуються, але менше. Таким чином дещо зменшується різниця у вчорашніх результатах торгів акціями в Європі та США. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM, опускається на 0,5%.

На фоні негативної динаміки світових ринків акцій, найбільш імовірним сценарієм торгів акціями на ПФТС сьогодні бачиться слабка зміна цін місцевих пайових цінних паперів з більшою імовірністю їх певної просадки. Можливе продовження розходження в цінах акцій «Центренерго» та Райффайзен Банк Аваль на користь останнього, як це було вчора.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 8 февраля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду