Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 08:08
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 февраля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1690,69+0,03%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився на 0,5% після двох днів практично нульової динаміки: (-0,06%) та (+0,04%). Зниження індикатору відбулось в основному за рахунок значної цінової втрати акцій «Донбасенерго».

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 15.02.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,361

0,7%

0,3564

-0,3%

Центренерго

14,06

0,8%

14,0289

0,5%

Донбасенерго

34

-9,3%

34

-9,3%

Турбоатом

12

0,0%

-

-

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС суттєво зменшився в порівнянні з обсягом минулого дня, і склав в грошовому вираженні 389 тисяч гривень. Це помітно менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (493 тисячі гривень) та за останні три місяці (518 тисяч гривень).

Минулої п’ятниці, як і минулих четверга та середи, на ПФТС також пройшла одна угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Значимі для фінансового ринку країни українські новини за минулу п’ятницю, вихідні та станом на сьогоднішній ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 1,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підскочив на 1,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM,  навпаки, просів на 0,8%.

Минулої п’ятниці зранку, здавалось, світові ринки акцій перейшли до негативної корекції. Перед початком торгів в Європі ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижувались на близько 0,5%. Індекс MSCI EM втрачав 1%. Це відбулось після сповільнення цінового росту акцій в США та його припинення в Європі в попередні торгові дні. Європейські фондові біржі того дня відкрились з незначним просіданням фондових індикаторів, які, однак після початку торгів швидко перейшли в позитивну зону і послідовно зростали протягом торгової сесії.

За результатами торгів технічна картина на європейському ринку акцій та на ринку акцій США радикально змінилась. Ціновий підскік на фондових ринках обох регіонів в останній робочий день минулого тижня «анулював» негативну динаміку, яка намічалась.

Можливо в тезі є навіювання, але не покидає відчуття, що на світових фондових ринках зараз діє певна «змова» найбільш крупних гравців, перш за все із США. Вони хочуть грати на підвищення і «повести за собою ринок». В цьому відношенні сильний поштовх наверх в минулу п’ятницю був важливим. Адже лише таким способом можна було переконати ринки акцій (невпевнених його учасників) в продовженні позитивного тренду.

Зараз індекс S&P 500 знаходиться на 18,1% вище свого локального грудневого мінімуму 2018 та на 5,4% нижче свого історичного максимуму, досягнутого 20.09.2018.

Говорячи про ріст на ринку акцій США минулої п’ятниці, окремі учасники цього ринку послались на «справедливе» відновлення ринку після провалу грудня минулого року, інші також окремі – на надію на успіх торговельних переговорів між США та Китаєм. До речі, президент США Дональд Трамп минулої п’ятниці заявив про свою готовність відкласти впровадження нових мит до китайського імпорту в США за умови, якщо торговельні переговори між двома країнами будуть близькі до завершення з позитивним результатом. Ринки акцій, однак, почали зростання задовго до появи цієї заяви.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко підростають (останні крім британського FTSE 100). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів практично не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на 0,8%. На фоні інформації про можливий успіх американо - китайських переговорів та відкладення додаткових торговельних санкцій до китайського імпорту в США, фондовий індекс Shanghai composite (SSE) зростає на 2,7%. Індекс акцій, які торгуються в Гонконгу, Hang Seng (HSI), додає 1,5%.

На фоні розвороту наверх світових ринків акцій, сьогодні з більшою імовірністю місцевий український ринок акцій теж підросте. Та все ж слід враховувати, що ціни акцій «Центренерго» та Райффайзен Банк Аваль при цьому мають вийти за торговий діапазон попередніх днів, що, враховуючи поточний консерватизм місцевих учасників ринку акцій, буде обмежувати позитивний рух в сегменті.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 18 февраля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду