Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 19:38
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 2 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1741,36-0,34%

Вчора індекс ПФТС знизився на 1,9%.

Індекс Української біржі минулого дня підріс на 1,4%.

На перший погляд причини такого розходження незрозумілі. А головна причина полягає в різних змінах ціни акцій «Укрнафти» на різних біржах. На ПФТС ціна цих акцій вчора знижувалась від рівня 190 гривень за папір до рівня 170-180 гривень. На УБ ціна цього понеділка підростала зі 165 гривень до 175 за акцію.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 01.04.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3645

-1,5%

0,3653

-1,0%

Центренерго

11,95

0,4%

11,926

-0,7%

Укрнафта

170

-11,5%

178,4624

-6,5%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС підріс в порівнянні з підвищеним, як для останнього часу, обсягом торгів минулої п’ятниці. Він склав грошовому вираженні 959 тисяч гривень. Це помітно більше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (738 тисяч гривень) та за останні три місяці (573 тисячі гривень).

Також учора на ПФТС було зафіксовані п’ять адресних угоди з «індексними» акціями «Укрнафти» при середній ціні 185 гривень за акцію, вище ринкової. Цього понеділка на цій біржі було зафіксовано дві адресні угоди з акціями «Хмельницькообленерго» на доволі значну суму – 1,141 мільйонів гривень.

На ПФТС в перший робочий день цього тижня по безадресним заявкам також пройшла одна угода з акціями банку «Південний».

Значимих українських новин для фінансового сектору країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові індекси вчора продовжили свій ріст.

Цього понеділка широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 1,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 також додав 1,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 1,1%.

Індекс S&P 500 вчора перевершив свій минулий локальний пік. До свого історичного максимуму, досягнутого 20 вересня 2018 року йому не вистачає якихось 2,3%. Від свого локального мінімуму від 24.12.2018 індекс S&P 500 додав вже майже 22%. Якщо точніше, - 21,95%.

Учасники фондового ринку США в якості аргументів для вчорашнього росту ринків акцій посилаються на покращення останніх економічних показників в США та Китаї. Хоча, що стосується цього росту, тут, видається, більшу роль грають ослаблення риторики та зміна планів ФРС по базовій ставці, а також суто психологічний, спекулятивний фактор коло цього. Ринкові коефіцієнти начебто підтримують гру спекулянтів та інших учасників ринку на підвищення. Проте чинник великого бюджетного дефіциту, який за цим стоїть (і це в умовах економічного росту), абсолютно неможливий в довгостроковій перспективі, мав би в теорії нівелювати фактор відносно, підкреслимо відносно, невисокого коефіцієнту ціна/прибуток для корпорацій США. Але ринки акцій так не працюють. Гравці схильні грати на підвищення допоки є якась розумна, а іноді й не дуже розумна аргументація. Єдине, що вони зараз роблять враховуючи згадані обставини – то це суттєво розтягують ріст по часу і зменшують по величині.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються; на європейські торгуються різноспрямовано, з невеликим змінами, але більше – в невеликий мінус. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів практично не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на 0,2%.

Після вчорашнього непоганого росту світових фондових індексів та на цьому сьогоднішньому спокійному фоні з дещо більшою ймовірністю можна очікувати невеликого росту цін місцевих акцій цього вівторка на українських біржах в середньому.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 2 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду