Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 14:55
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 4 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1743,510%

Вчора індекс ПФТС знизився на 0,45% після свого росту попереднього торгового дня на 0,5%. Таким чином дводенна динаміка індикатору ПФТС практично нульова.

Індекс Української біржі минулого дня підріс на 0,1%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 03.04.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3433

-3,2%

0,339

-5,4%

Центренерго

11,95

-0,4%

12,0025

0,1%

Укрнафта

171

-9,5%

-

-

Донбасенерго

29,05

3,8%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС знизився в порівнянні з підвищеним, як для останнього часу, обсягом торгів попереднього дня. Він склав грошовому вираженні 487 тисяч гривень. Це помітно менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (733 тисячі гривень) та за останні три місяці (580 тисяч гривень).

Також учора на ПФТС було зафіксовані адресні угоди з акціями Миронівського хлібопродукту та «індексними» акціями Райффайзен Банк Аваль і «Центренерго».

Новини українських емітентів.

Вчора відбулись чергові річні загальні збори акціонерів компанії «Центренерго». В числі інших рішень збори акціонерів прийняли також рішення про норму відрахувань на дивіденди за результатами 2018 року. Вона складе 50% від чистого прибутку компанії за 2018 рік, в грошовому виражені 249 мільйонів 563 тисячі гривень. Це 0,6756 гривень на акцію. Таким чином дивідендна дохідність при ціні акції 12,0 гривень складає наразі 5,6%, що доволі небагато і суттєво нижче, ніж в минулому році.

Також на цих зборах було прийнято рішення про схвалення значних правочинів компанією «Центренерго», а саме продажу електроенергію та купівлі вугілля компанією в періоді 2019-2020 років. На зборах акціонерів акціонери та їх представники, які володіють в сукупності 4 мільйонами 820 тисячами акцій компанії (1,3% загальної кількості акцій) голосували проти цього рішення. Вони матимуть право на продаж акцій компаній за ціною 14,9292 копійок на акцію. Така ціна затверджена Наглядовою Радою «Центренерго». Вона на 24% вище ринкової ціни акцій на час прийняття рішення зборами, 12,0 гривень за останніми угодами попереднього дня і на біржі ПФТС і на біржі УБ.

Ціна акцій Райффайзен Банк Аваль за останні два дні помітно знизилась (на 6-7%).

Цю подію можна по часу пов’язати з розміщенням на сайті Райффайзен Банк Аваль та на сайті НБУ оборотно-сальдового балансу РБА за результатами двох місяців 2018 року. Зовсім не виключено, що саме в публікації цих даних полягає причина зниження.

Чистий прибуток банку за січень-лютий 2019 року склав 672 мільйони гривень. Це менше, ніж за перші два місяці минулого року – 777 мільйонів гривень. Розчаруванням став місяць лютий поточного року. Адже прибуток РБА в січні був доволі великим. Звичайно, далеко не вражаючий (на фоні інших місяців останніх років) хоча й позитивний результат лютого 2019 може бути разовим «викидом» і далі все буде добре. Звітність можна проаналізувати детальніше по складовим і виявити причини зниження темпу росту прибутку. Однак, це потребує трохи часу в силу складності формату представлених даних.

Українські фінансові новини.

Перші аукціони з первинного розміщення облігацій внутрішньої державної позики після першого туру президентських виборів пройшли доволі успішно, без суттєвих змін в порівнянні з попередніми аукціонами.

Всього за результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 2 квітня 2019 року, до державного бюджету було залучено 10 мільярдів 88,9 мільйонів гривень (за офіційним курсом НБУ), повідомляє Мінфін.

Міністерство фінансів 2 квітня 2019 розмістило гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 6,8 млрд гривень і валютних паперів - на 122 млн доларів США.

Таким чином 2/3 отриманих коштів – це кошти в гривні, з них майже половина це кошти виручені за тримісячні папери.

Папери у валюті розміщені майже всі, а саме на суму 121 млн доларів, з терміном обігу 120 днів, під 6,5% річних.

Відсоткові ставки при розміщенні ОВДП в порівнянні з попередніми аукціонами не змінились.

Світові ринки акцій.

Світові ринки акцій вчора продовжили свій ріст, широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,8%.

Індекси S&P 500 та MSCI EM зростали п’ять торгових днів підряд, індекс STOXX 600 – чотири.

Всі три згадані фондові індикатори вчора оновили свої локальні максимуми. До свого історичного максимуму, досягнутого 20 вересня 2018 року індексу S&P 500 не вистачає лише 2,1%. Від свого локального мінімуму від 24.12.2018 індекс S&P 500 додав 22,2%.

В якості аргументів для росту цін американських акцій, учасники фондового ринку США наводять значний прогрес в торговельних переговорах між США та Китаєм, які на думку оглядачів, близяться до успішного завершення.

У випадку успіху переговорів це буде позитивно для світової економіки та, в тому числі, економіки України.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно знижуються (крім ф’ючерсу на індекс Dow Jones, який практично має нульову зміну). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів дещо знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає незначних 0,2-0,3%.

Після вчорашнього непоганого росту світових фондових індексів та на цьому сьогоднішньому спокійному фоні з дещо більшою ймовірністю можна очікувати невеликого росту цін акцій на українських біржах в середньому.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 4 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду