Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 18:47
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 мая 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1695,5+0,97%

Сьогодні вперше за багато часу на сайті біржі ПФТС зранку не було розміщено інформації стосовно значення індексу ПФТС за результатами торгів минулої п’ятниці. Зазвичай така інформація з’являється десь о 17:45 ще в день торгів. Дуже рідко зранку вона публікувалась наступного дня зранку. Однак, цього разу по незрозумілими і не поясненим причинам такої інформації своєчасно не з’явилась. Представники біржі ПФТС в період з 9-00 до 9:10 ранку не з могли пояснити її відсутність. Сьогодні зранку на сайті цієї біржі залишились дані про значення її фондового індексу за результатами торгів у попередній торговий день, четвер минулого тижня.

Так само на сайті біржі ПФТС була відсутня інформація і про підсумки торгів цінними паперами на біржі ПФТС минулої п’ятниці.

Однак при цьому на сайті ПФТС був звіт про ринкову вартість активів за 03.05.2019, а також ряд інших звітів про результати торгів на ПФТС того дня.

На підставі першого звіту наводимо зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями українських бірж на біржі ПФТС минулої п’ятниці (на ринку заявок) і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня, які представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 03.05.2019

           

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,35

-0,8%

0,3524

0,0%

Центренерго

12,57

-0,2%

12,5137

-0,5%

Укрнафта

150

-3,2%

-

-

На жаль сьогодні по згаданим вище причинам, а саме через відсутність публічно доступної інформації про обсяг торгів того дня на цій біржі ми не можемо навести обсяг торгів «індексними» акціями на ринку безадресних заявок біржі ПФТС минулої п’ятниці.

Судячи з наявної інформації, торгів іншими акціями на біржі ПФТС того дня не було.

Новини українських емітентів.

Минулої п’ятниці на порталі ЛІГА.net інформаційного агентства «ЛігаБізнесІнформ», а також Крюківського вагонобудівного заводу та на ряді інших інформаційних ресурсах з’явилось інтерв’ю члена експертної ради Національного комітету з промислового розвитку, голови наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимира Приходько.

В цьому інтерв’ю Володимир Приходько жорстко розкритикував монополізм «Укрзалізниці» та якість планування в цій монополії. Він повідомив про те, що «Укрзалізниця» три рази переглядала свій інвестиційний план на 2019 рік в сторону зменшення. В результаті перевізник закупить в 2019 році лише один дизель-поїзд у «КВБЗ» замість шести, які планувалось, а також зменшить закупівлю пасажирських вагонів до десяти в порівнянні з п’ятдесяти чотирма згідно раніш заявлених планів.

Загальних обсяг замовлень «Укрзалізниці» для «КВБЗ» зменшений з первісних 2,58 млрд. грн. до 698,4 млн. або 27%. (1 дизель-поїзд і 18 вагонів замість 6 дизель-поїздів і 54 вагонів).

В той же час, за словами Приходько, Крюківський вагонобудівний завод вже закупив  значну частину комплектуючих для виконання більших замовлень і витратив на це чималі кошти - понад 1,1 млрд. грн., в тому числі залучивши замовників з Європи.

Новина зрозуміло негативна для ціни акцій Крюківського вагонобудівного заводу.

Українські фінансові новини.

Ріст валового внутрішнього продукту в Україні очікувано сповільнився в першому кварталі 2019 року до 2,4% в перерахунку на рік. Такі дані наводить Національний банк України в черговому квартальному інфляційному звіті. Разом з тим НБУ підтверджує свій прогноз прискорення зростання економіки нашої країни в 2020-2021 роках до 2,9% і 3,7%.

Новина очікувана. Вона слідувала із Закону про державний бюджет 2019, прогнозів НБУ, Мінекономіки, МВФ, Світового банку, ЄБРР і численних звітів експертів, а також фактичної динаміки промислового і сільськогосподарського виробництва в країні у перші місяці 2019 року.

Так що це, тимчасове зниження темпів росту ВВП України, – далеко не несподіванка. Тим більше, що зниження темпів росту економіки спостерігається зараз по всьому світу.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс майже на 1,0%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,35%.

Індекс S&P 500 минулої п’ятниці практично досяг свого недавнього історичного максимуму.

Ріст індикатору S&P 500 відбувся після виходу сильного чергового місячного звіту по праці в США. Американська економіка додала в минулому місяці 263 тисяч нових робочих місць, а офіційний рівень безробіття в США знизився до 3,6%, найнижчого значення за останні півстоліття.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси різко і дуже сильно знижуються, втрачаючи 1,5-2%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів знизиться більш, ніж на 1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 1,6-1,7%.

Причиною зниження ф’ючерсів на основні світові фондові індекси та світових фондових індексів на біржах, де вже проходять торги, сьогодні є оголошення про те, що президент США Дональд Трамп збирається увести 25% додаткові мита на товари китайського імпорту до США.

Нагадаємо на всяк випадок також про те, що в США продовжується публікація квартальної звітності найбільших корпорацій США за перший квартал 2019 року.

Якщо місцевий український фондовий ринок чутливий до того, що відбувається за кордоном, сьогодні індекс ПФТС помітно знизиться. Однак, останні півроку цей зовсім крихітний ринок акцій часто доводив, що зараз живе власним життям.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 6 мая 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду